hétfő, május 14, 2007

Good bye inertia

Az eke-póz kitartásakor nemcsak a székről a fejemre zúduló ruhákkal kellett megküzdenem, hanem a macska megvető tekintetét is muszáj volt méltósággal viselnem, így sajnos csak nehezen tudtam a közvetlenül utána következő gyomormasszírozó gyakorlatra koncentrálni, most pedig szörnyű migrén gyötör. Jaja, kipróbáltam I jóga dvd-jét.
Nemtom mit kezdek majd a zazennel...

8 megjegyzés:

  1. :D
    semmit. tökéletesen alkalmatlan vagy a zazen gyakorlására. de nem csak te, hanem úgy általában az emberek.

    VálaszTörlés
  2. amikor csecsemő voltam, mindenre tökéletesen alkalmatlan voltam. aztán szép lassan megtanultam pár dolgot. biztos nem lesz könnyű, de próbálkozni lehet vele, nem? jobb mintha drogoznék:)

    VálaszTörlés
  3. persze, próbálkozni mindennel lehet. sok szerencsét. az mondjuk érdekelne, hogy egy olyan ember, aki mentálisan-emócionálisan még arra is alkalmatlan, hogy öt percig egy darab fogalomra koncentráljon megszakítás nélkül, vagy arra, hogy egy szöveget úgy olvasson, hogy az olvasás közben semmilyen más gondolat ne merüljön fel, és ne induljon be a szamszkárák örvénylése, az vajon miért rögtön a tantrikus buddhizmus egyik legkeményebb vonalán próbálkozik bármivel. mindegy, nekem nem fáj, mindenki úgy hülyüs meg, ahogy szeretne.

    biztosan láttál már elbutult tan kapujás srácokat, akik minden komolyabb előkészítés nélkül kezdtek gyakorlatokba.

    VálaszTörlés
  4. ja, azt nem mondtam, hogy holnaptól megvilágosodott szeretnék lenni.a próbálkozás maga az előkészítés, nemde? nem vagyok ám elmebeteg, bár úgy látom ez neked még nem tűnt fel:).

    VálaszTörlés
  5. >a próbálkozás maga az előkészítés, nemde?

    nem. előkészítés: amikor mentálisan és érzelmileg alkalmassá teszem magam arra, hogy bármiféle spirituális operációt elkezdhessek. a zen buddhizmus esetében ez például együtt jár a hinajána és a mahajána buddhizmusban folytatott komoly doktrinális elmélyedéssel, a prxisban (pl. vipassana, satipattana) elért magasrendű eredményekkel, stb, stb.

    VálaszTörlés
  6. ja, amúgy a migrén teljesen természetes, viszonyléag kevéssel megúsztad...:)

    VálaszTörlés
  7. "előkészítés: amikor mentálisan és érzelmileg alkalmassá teszem magam arra, hogy bármiféle spirituális operációt elkezdhessek."
    egyetértünk.

    VálaszTörlés
  8. de mér, mit érez aki nagyon szenved a jógától? mármint migrénen kívül...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.