szerda, május 30, 2007

Philadelphia

Most megint megnéztem - nem, addig sem fordítottam, ne is mondjátok és különben is hajnalban kelek, nem lesz ez így jó - és még mindig szeretem ezt a filmet a benne lévő összes nyálas és hamis pátosszal együtt (és sokat sírtam is rajta megint, látjátok, a cinikus rohadékoknak is van szíve), először Bogláron láttam vagy száz éve (még létezett boglári mozi, döbbenet) a szülőkkel és ők is lelkesek voltak, hiába, no, felvilágosult családból származom, az anyám például kifejezetten meleg-rajongó(fogalmam sincs ez mitől van neki, a világ egyik legprűdebb családjából származik) és ugyan kedves édesapám néha lelkesen buzizik, szerintem főleg szokásból teszi, mer azt a macsóknak illik ugye, szóval a lényeget mondom akkor: valaki végre magyarázza el nekem, hogy mi gyűlölnivaló van a homoszexualitásban.
Előre is köszönöm.

108 megjegyzés:

  1. Semmi. Csak ha népszerűsítik őket, akkor többen lesznek, s akkor még ennél is kevesebb gyerek születik majd, aminek a levét már most isszuk, de később katasztrófa lesz ebből.

    VálaszTörlés
  2. azt ugye nem mondod komolyan, hogy a homoszexuálisokat azért utálják az emberek mert nem szaporodnak?! namár.
    népszerűsítik? a homoszexualitás nem dezodor amit népszerűsítenek mert azt akarják, hogy válasszunk egyet...
    milyen lesz a katasztrófa? kihal a nemzet?;)

    VálaszTörlés
  3. szóval nem, nem ilyen nemzetféltő magyarázatra vágyom, nekem egy originál buzifaló magyarázza meg, hogy mi baja van a homokosokkal.

    VálaszTörlés
  4. A meleg főnököm ráhajtott a pasimra (aki egyben a kollégám is volt). Hogy a maga számára könnyebbé tegye a terepet, engem átszervezett egy másik telephelyre.
    Ezzel nekem elég okot szolgáltatott erre az életre.

    ps.: A leszbikusokat viszont szeretem.

    VálaszTörlés
  5. egyszerű: természetellenesnek és vérlázítónak tartja azt, amit művelnek és őket is.
    nem körít az utálata köré semmilyen filozófiát, szimplán kifordul tőlük a gyomra.

    VálaszTörlés
  6. névtelennek:
    ezt egy női főnök is megteszi, ha úgy tartja kedve. ez simán csak gerinc kérdése, semmi köze ahhoz, hogy buzi-e, vagy sem.
    gondoltál arra, hogy mondjuk egy leszbi főnök rádhajt és a párodat távolítja el? akkor is imádnád a leszbiket?

    elég sok meleg ügyfelünk van, a főnökömön sosem vettem észre bármi negatív érzést velük kapcsolatban, aztán a múltkor amikor kikísérte az egyik párost és becsukta mögöttük az ajtót, azt láttam, hogy beletörölte a kezét a nadrágjába. önkéntelen mozdulat volt, nem is tudott róla.
    naná, hogy rákérdeztem.
    azt mondta vizuális, látja maga előtt, mit művelnek egymással és undorodik tőle. hát nagyjából ennyi. megmagyarázhatatlan, mint az azonnali szimpátia, unszimpátia. ugye én a májat sem szeretem, de van, aki esküszik rá.

    szerintem ez is csak egy kategória, ami alapján utálni lehet embereket. én speciel nem beállítottság alapján kategorizálok, de természetesen én is előítéletek alapján működöm, épp csak _mások_ mentén.

    VálaszTörlés
  7. én valahogy sosem utáltam őkez, pesrze a geci poénjaim ellenére sem, de én igazából mindennel poénkodom. bizonyára fura, mert nő vagyok, de valahogy a leszbiket kevésbé fogadom el. engem abszolút nem zavarnak, nem hiszem, h propagálnának egy életformát, ami ragadós lenne, mert nekem aztán onthatnák a leszbi-életstílust, tuti nem harapnék rá. ez nem olyan dolog, amit csak úgy eldöntesz sztem, egy példa után. csomószor nézem a fiúk a klubbólt (nem tom, mennyire adja jól vissza az ő életüket), és aza elején mindig elkapcsoltam (magam is meglepődtem) az intimebb jeleneteknél. tök fura a melegek szemével látni, tegnap azt mondta az egyik srác, hogy kétféle hetero van, aki a szemedbe mondja, h utál, és aki a hátad mögött. a felvonulások gázok, mert én sem verem a mellem, hogy hetero vok, de bizonyára nem kéne nekik, ha elfogadnák őket, de az is lehet, h pont zeke miatta megnyilvánulásaik miatt nem bírják őket sokan.

    VálaszTörlés
  8. A katasztrófa már most küszöbön áll, s azt fogja jelenteni, hogy nem kapunk nyugdíjat, nem lesz rendes egészségügy /mert képtelenség lesz ennyi öregembert gyógyítani/, stb. 1 millió dolgozó ember nem fog tudni eltartani 7 millió nyugdíjast.

    VálaszTörlés
  9. Nem ?propagálják? Melegfelvonulás, másság tisztelete...De értsétek meg, hogy amit bizonyos magatartásformákkal szemben utálatként érzékelünk, annak mélyebb magyarázata, hogy az adott magatartásforma káros a közösségre nézve. A homokosok esetében a káros az, hogy nem segítik elő a szaporodást, és azt, hogy a gyerekek rendes családokban nőjenek föl. Az emberek ezt így nem látják át, csak utálkoznak, de az utálkozás mögött ez van.

    VálaszTörlés
  10. ez a fajta katasztrófa nem a melegek miatt áll a küszöbön. a heterók között is kurvasokan basznak gyereket csinálni - hogy ilyen gyönyörű ellentmondással éljek.
    alapvetően azzal van a baj, hogy bizonytalan helyzetben az ember nem szaporodik. és a rendszerváltás óta bizonytalan helyzet van. de nem a melegek miatt. (nincs több buzi, mint régen, csak most nyíltan vállahatják a másságukat, míg régen ezt titkolni kellett és hazudozni egy életen át)

    ha a buziságot egy jól menő reklámcég hirdetné a palkátokon, attól nem lenne több buzi (igen, szándékosan nem vagyok PC), tényleg van, aki elhiszi ennek az ellenkezőjét?
    a gyerekkérdésről még annyit, hogy vadleszbikusok simán szülnek, mert gyereket akarnak, és a haverjuk vagy akár egy idegen csinál nekik, és meleg pasik is szeretnének gyereket örökbefogadni. és akkor akár szerető családban felnőhetnének azok a gyerekek, akiket a hetero szüleik dobtak el.

    "nem segítik elő a szaporodást" szerinted minden heteronak muszáj szaporodnia és vinni tovább a kitudja milyen génjeit? mondjuk a buzik nemszaporodásánál én jóval nagyobb problémának tartom a cigányok túlszaporodását. azok még nem öregek, nem betegek, mégis én tartom el őket.

    na, molly, lesz egy mégnépszerűbb bejegyzésed, mint a bulis...

    VálaszTörlés
  11. na ezt azért nem gondolhatod komolyan... nem azzal van a baj, hogy a melegek nem szaporodnak, meg különben is, miféle rendes család? hány meg hány olyan "rendes" család van, ahol van vagy tíz gyerek (jaj istenem, csak ne a szüleikre hasonlítsanak), na, az ő adójukból "vígan" élhetsz nyugdíjas korodban.....

    VálaszTörlés
  12. (az előbbit természetesen blogaddikt bejegyzésére reagáltam)

    VálaszTörlés
  13. b.. m.., akkor azért, mert egyedülálló vagyok, kössem fel magam? és a te gyereked nem abból az adóból is jár suliba, amit én is befizetek? na, az iylen megjegyzések miatt gondoltam át anno, h hová szavazok. sztem senki nem tehet arról, ha meleg, vagy szingli. ez k--ára 18 századi gondolkodásmód. kicsit barakk-fílingje is van, mindent a közösségért, no egyéniség, bár amenyit értek belőled, te mintha nem azon az oldalon állnál. no comment... és sztem is k..a sokan a pénz miatt sem vállalnak gyereket, más dolgokról nem is beszélve... ez nem mindig választás kérdése!!!

    VálaszTörlés
  14. a felvonulásaikkal inkább maguk alatt vágják a fát. amúgy az átlagnál értelmesebb emberek, nem értem, hogy nem látják ezt.

    VálaszTörlés
  15. equilibrist-nek

    Frászt. A női főnökökkel csak egy baj van, konkrétan az, hogy túl kevesen vagyunk.

    VálaszTörlés
  16. én a feminin férfiaktól viszolygok, tekintet nélkül a szexuális beállítódásukra... hibás gyakorlattal - de az egyszerűség kedvéért - ezeket mindig lebuzizom, valamint képzeletben helyes attitűdökre nevelem (igen, egy vascsővel)

    ja, a kérdésre nem tudok válaszolni... zsigeri ellenszenvek nálam ideológiai alap híján is jól működnek

    VálaszTörlés
  17. most egyelőre csak köpni- nyelni nem tudok, de amúgy: hát bazmeg, micsoda diktatórikus gondolkodás az már, hogy a közösségért szaporodjak, shite?
    a feminin férfiak pedig sok esetben nem tehetnek a femininségükről: egyszerűen túltengenek a női nemi hormonjaik és sokszor bizony full-heterok.
    ja, amúgy meg szeretem azokat a rohadt buzikat.
    pozitív diszkrimináció, de még mennyire.

    VálaszTörlés
  18. oké, a belső indíttatást talán helyesen értelmezzük "nem tehet róla"-ságként, de akkor jack welch sem tehet semmiről, csak te vagy vele aljasul rosszindulatú... amiről meg te nem tehetsz, hisz te csak másképp vagy összedrótozva mint ő, és végül káintól oszama bin ladenig senki nem tehet semmiről, and amnesty for all... :)

    VálaszTörlés
  19. Minden populáció /állati, emberi/az élet továbbadásában érdekelt, s azokat a magatartásformákat részesíti előnyben, amelyek ezt elősegítik. Amelyek ezt gátolják, azokat háttérbe szorítják. Ez olyan, mint az egyszeregy, mit nem értetek ezen?

    VálaszTörlés
  20. a feminin férfiak szépek, nézzétek csak brian molko-t, az egyik legszebb férfi a világon.

    VálaszTörlés
  21. brian molko azért szexis mert hímnős, dehát a biszexek a legvonzóbbak mindenki között, merhogy szexuálisan ők a legtúlfűtöttebbek és már az összes közhely is aszongya, hogy a kisugárzás a lényeg és hát ennek valljuk be nem sok köze van a szépséghez.
    és igen, igen, jack welch, mea culpa, keep smiling és megkövetlek, csiklandozza a segged minél több feka kisfiú,písz meg ilyesmik. szegény oszama bin laden meg nagyon jó pasi lenne ha nem volna annyira büdös...(megjegyzem a kurva jack welch miatt nem alszom napok óta és a rohadék egyetlen fingásával keres annyit mint én ennek a szarnak a fordításával)

    VálaszTörlés
  22. ó hát tényleg... brian molko iskoláslánynak sminkelve, 50 kilósan olyan szép, hogy három naplemente is kutyafasza hozzá képest, de talán nem minden nőnél ilyen egy legszebb férfi

    (amúgy ahhoz a zenéhez ilyen bizonytalan nemű entitások tök rendben vannak - én is szeretem őket)

    VálaszTörlés
  23. de szexis LÉNYNEK azér nem rossz...

    VálaszTörlés
  24. hát nekem aztán tökmindegy, hogy ki minek hívja, szerintem nagyon szép, na. (brianbrianbrian....) egyébként david bowie is szép és hát ő is elég nőies.

    VálaszTörlés
  25. david bowie-ról mindig egy földönkívüli jut eszembe.nagyon félnék ha ő lenne a szomszéd.

    VálaszTörlés
  26. :D namár, hát ha ilyen egy földönkívüli, akkor ezentúl gyakrabban időzök kukoricaföldeken.

    VálaszTörlés
  27. amilyen az én formám, véletlenül berepül egy bowie az ablakon, itten a váci úton.

    VálaszTörlés
  28. te, ha berepül, akkor ne légy rest, azonnal értesíts (egyébként ma még nagyon messze, de holnaptól meglehetősen közel leszek).

    VálaszTörlés
  29. van térerő ott ahol most vagy? ha berepül azonnal hívlak:)

    VálaszTörlés
  30. elvileg van térerő, bár itt a gépnél kissé akadozik, de hát az éjszaka nagy részét nem itt kívánom eltölteni, hanem fent a nővérem szobájában fényárban, de azért nem a világvégén vagyok, így megéri a próbálkozás.

    VálaszTörlés
  31. oké, feltétlen szólok, amint meegérkezik az androgün mutáns...ezt egyszer michael jacksonról mondták a rádióban:)

    VálaszTörlés
  32. nahát, azért michael jackson és david bowie közt van némi különbség, az egyik szembetűnő differencia például az, hogy david bowie szép, míg michael jackson randa. egyébként most, hogy így mondod, én michael jackson-t látva menekülnék sírva anyáék közé a franciaágyra...

    VálaszTörlés
  33. blogaddiktnak
    a paucsállatka is csak akkor szaporodik, ha van elég kaja. és azt minden populáció, legyen az állati, vagy emberi, képes felmérni, hogy az adott körülmények optimálisak-e ahhoz, hogy az utódaik életben maradjanak. ha nem azok, akkor nem szaporodnak, sőt az állatok simán felfalják saját kölykeiket. szerintem ez is egyszeregy.

    na mindegy, akkor előre hát a szinglihordáktól mentes, közösségért való szaporodásért!
    (faszom)

    VálaszTörlés
  34. nohát szerintem meg van elég kajánk (mobiltelefonunk, plazmatévénk, suzuki swiftünk). ez nem elsősorban gazdasági, hanem kulturális/szemléletmódbeli kérdés. fejlettebb államokban sincs népszaporulat, szemben mondjuk a harmadik világgal.

    VálaszTörlés
  35. hát mondjuk nekem nincs plazmatévém, a telefonomat sem én fizetem és egyhamar lakásom sem lesz (ha magyarországon maradok, akkor legalább 30 évig), de hát az tény, hogy ha mindez meg is lenne, akkor sem szeretnék gyereket.

    VálaszTörlés
  36. csak sajnos ez egy olyan műfaj, mint a pályaválasztás, azaz korábban kell eldönteni mit akarunk az életünkkel, mint hogy felnőnénk a feladathoz.
    gyerek nélkül eljutva abba a korba, mikor már a húspiacon zérók vagyunk, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy milyen értelmetlen évek jönnek, míg végre egyedül, mindenki által leszarva megdöglünk az elfekvőn.

    (azért a többes, mert egyelőre nálam sincs napirenden a gyermekáldás - félelmeim mindazonáltal vannak)

    VálaszTörlés
  37. de nem igazán értem, hogy miért lenne gyerek nélkül értelmetlenebb az életem, mint gyerekkel (mert ha csak azért van értelme élni, hogy legyen az embernek gyereke, no akkor már most abbahagyom) szerintem az, ami nincs és még nem is volt, az igazából nem hiányzik.

    VálaszTörlés
  38. persze, mert most még fiatal vagy... de képzeld el azt, hogy öreg, a férjed/pasid lelépett egy fiatalabbal (plusz pofon, ha amiatt, mert olyat talált, akinek még lehet kölke és neki mégis kell), és senki sem akar megdugni, és senki sem szeret.

    persze macskát még így is tarthatsz.

    VálaszTörlés
  39. hát én nem szívesen maradnék egyedül egy gyerekkel, egyel több érv, hogy ne legyen gyerekem. egyébként meg attól függetlenül, hogy van-e egyáltalán gyerekem, a te állításod szerint öreg vagyok, csúnya és senki nem akar megdugni, szóval mit sem segít ezen a problémán egy gyerek.

    VálaszTörlés
  40. abban a korban már nem "egyedül maradsz egy gyerekkel" szituáció van, hanem van(nak) felnőtt gyereke(i)d, később unokáid, akik talán szeretnek és foglalkoznak veled.
    nem tudom jobban elmagyarázni, de az a legszarabb kilátás, hogy úgy húzod le az utolsó 20-30 évedet, hogy senkinek sem vagy fontos. legalábbis szerintem, mert én ilyen gyenge és szentimentális vagyok.

    VálaszTörlés
  41. értem egyébként, hogy mire gondolsz, viszont még mindig nem tudom átérezni. annyi minden más van, amivel el lehet ütni az időt, meg más emberek is lehetnek fontosak (nem csak egy saját gyerekről lehet gondoskodni, ha éppen az hiányzik), ha nincs gyereked, akkor teljesen más felé nyitsz a világban, akkor nem azon jár az eszed, hogy vajon mit csinál a gyermek, hogy hogy vannak az unokák, hanem teljesen más életed van, így eszedbe sem jut hasonló. szóval én nem látom ennyire tragikusnak a gyermektelenséget, attól, hogy sokan úgy csinálják, még nem biztos, hogy az egyetlen, s akár a legkönnyebb, vagy éppen legboldogabb út.

    VálaszTörlés
  42. Equilibrist, tévedsz, mert épp a szegény országokban születik több gyerek, a gazdagabb országokban kevesebb. Persze ennek más, így főleg világnézeti, értékrendbeli okai is vannak, mármint hogy a férfiak, nők akarnak-e gyereket. Mivel itt mindenki baromi önző, nem akartok, s ha pénzetek lenne, akkor sem akarnátok, mert akkor előbb "élni kell", ugye, utazni, nagy házat venni, meg szép autót. Viszont tényleg szomorú öregkorotok lesz.

    VálaszTörlés
  43. "akik talán szeretnek és foglalkoznak veled"
    de az is gyakran megesik, hogy le se köpnek és pont olyan nyomorultul halsz meg, mintha sosem szültél volna. azért szülni, hogy végül ne legyünk egyedül? fúbazmeg, na ez a vegytiszta önzés, ehhez túlságosan idealista vagyok. ráadásul engem a saját gyerekem a telefonzsinórral fog meggyilkolni, váltig ez a kényszerképzetem.
    ja és hogy őszinte legyek: egy macska sokkal szebb és kedvesebb mint egy gyerek...ööö.(mondjuk én speciel macskát szeretnék szülni) nem, nem vagyok gyerekpárti. az egyetlen amiért foglalkoztat néha a gyerekszülés, az a kíváncsiságom: már majdnem minden érdekesség megtörtént velem, kivéve a szülést és a meghalást.

    VálaszTörlés
  44. viszont equlibristnek van gyereke ám...

    VálaszTörlés
  45. Igen? Na végre, aki nem ilyen baromi önző, mint itt mindenki.

    VálaszTörlés
  46. Na jó, ez túlzás, nem mindenki önzésből marad gyerek nélkül, meg egyedül, tudom.

    VálaszTörlés
  47. azért vannak más erények is, az önzetlenség csak egy dolog. megjegyzem az én anyagi és szociális helyzetemben az lenne önzés, ha mindenáron szülni akarnék.
    ne feledd, neked még egy másik világban születtek gyerekeid.

    VálaszTörlés
  48. De szegény voltam, semmi pénzem nem volt, se lakásom, semmim.

    VálaszTörlés
  49. És még most sincs nagyon semmim, részben épp a gyerekek miatt, mert ha ők nem lennének, talán egy kertes házat, vagy egy jobb autót összehoztam volna, esetleg utaztam volna.

    VálaszTörlés
  50. szerintem nem önzőség kérdése, hogy akarsz-e gyereket, vagy sem. ez általában szabad döntés kérdése, ami nem kis felelősséggel jár. nincs olyan ember, aki önzetlenül dönt hasonló szituációkban, vagy ha van ilyen, akkor én azt úgy hívom, hogy egy szerencsétlen hülye.

    VálaszTörlés
  51. akkoriban mindenki szegény volt, nem voltak akkora különbségek mint most. a nagymamám négy gyereket szült úgy, hogy nem volt mit enniük és költő volt a férje. a szüleim húsz évesen összeházasodtak, semmilyük nem volt, időnként hallom is, hogy "miattatok nem tanultunk tovább, stb" - szerintem némileg bánják a dolgot, to be honest - valóban más világ volt az. ha most kéne döntened a gyerekvállalásról, te is máshogyan gondolkodnál erről az egészről sztem.

    VálaszTörlés
  52. De akkor ez mégiscsak azt jelenti, hogy elsődlegesen nem a pénzen múlik a dolog, hanem az értékeken.

    VálaszTörlés
  53. Különben meg olyan nagyon nem volt az régen, ácsi.

    VálaszTörlés
  54. re: 12:43 DU

    ezen a csapáson eljuthatunk addig a százszor lerágott akadémikus csontig, miszerint minden emberi aktus önzés, mert a macskatartástól a koldusnak való pénzadásig minden arról szól, hogy te érezd jobban magad

    VálaszTörlés
  55. hát igen, meg ugye mi is az önzés? az nem önzés, hogy "szülök, hogy legyen gyerekem és öregkoromban ne legyek egyedül?" sőt, a blogaddikt féle beteges tézis, miserint "adok a világnak gyerekeket,hogy idős koromban is a társadalom hasznos tagja lehessek, mert megcselekedtem amit megkövetelt a nemzet? ", az nem önző gondolat alapvetően? persze, persze, közösségi gondolatba burkolom, de mégiscsak rólam szól?
    megjegyzem önzés és önzés között is van különbség. mert lehet, hogy mondjuk gyereket nem szülök soha, de nyugdíjas otthonban segítek az öregeknek vagy vakokat kísérek át az úttesten és hajléktalanoknak adok pénzt...nem csak a gyerekszülés a társadalomért cselekvés egyetlen módja.

    VálaszTörlés
  56. hát igen, igen, de pl a te gyerekvállalási elképzeléseid - ne maradjak egyedül öregkoromra - kábé csak arról szólnak, hogy neked jobb legyen, míg pl geci Fülöpkém - a fanni előtti macskám - befogadása - aki azelőtt kóbor macska volt, szétharapta az ütőeremet és pokollá tette az életemet - vegytiszta önzetlenség volt a észemről: mindenki más öngyilkos lett volna ha egy Fülöphöz hasonló geci macskával kell élnie.

    VálaszTörlés
  57. blogaddikt, nem, nem volt olyan régen, de a dolgok szép kis hazánkban nagyon gyorsan és nagyon brutálisan változtak meg.

    VálaszTörlés
  58. szóval én azt gondolom erről a "mindent önzésből teszünk"-tézisről, hogy az önzések között különbséget kell tenni: igen, az önzés mindig jelen van, de nem mindegy milyen mértékben. van tehát önző és önzőbb magatartás. szerintem azért szülni, hogy ne maradjunk öregen egyedül a legönzőbb dolgok egyike.

    VálaszTörlés
  59. Értem. Tehát az, aki gyerekeket nevel, egy csomó mindenről lemond, amiről ti nem, nem utazik, fogához veri a garast, kétzser annyit dolgozik, stb, szóval az ilyen ember önző, ti pedig, akik csak a saját örömötöknek és kényelmeteknek éltek, ti vagytok a jó fejek, a menők, az önzetlenek.

    VálaszTörlés
  60. jelen demográfiai trendek mellett olyan negatív utópiát is el tudok képzelni, hogy válságmenedzselés gyanánt egyszer csak nem gondoskodnak többet az idősekről (pláne a gyermektelenekről), mert nem lesz miből, és a termelő kisebbség inkább önmaga túlélését választja, ha már muszáj. és kurvára igaza is lesz.

    kár hogy nem vagyok író - vagy már megírták? (olvasó se)

    VálaszTörlés
  61. anyám, hova el nem jutottatok miközben én jóllaktam... szóval nyilván van az önzések közt különbség, viszont még mindig nem igaz, hogy "mindent önzésből teszünk". nekem számtalan olyan szituáció van az életemben, amikor hullára nem vagyok érdekelt a témában és még csak örömet sem okoz, sőt önelégültséggel sem tölt el, mégis megcsinálom, mert éppen nincs jobb dologom, vagy mit tudom én, minden mindegy alapon megteszem.

    VálaszTörlés
  62. Különben meg GG, te nem ismersz önző és kevésbé önző embereket avalóságban? Másrészt senki nem azért szül, hogy ne maradjon majd egyedül, különben meg gyerekkel is egyedül maradhat valaki.

    VálaszTörlés
  63. GG ez jó megszólalás volt, de a "romló demográfiai trendek" nem csak úgy maguktól vannak, hanem mert a nyugati ember annyira lusta és kényelmes, hogy már az utódaiért sem hajlandó áldozatot hozni.

    VálaszTörlés
  64. Gyreek nélkül sokkal, de sokkal kényelmesebb és könnyebbaz élet-Nem azt mondom hogy jobb is, és hogy boldogabb úgy az ember, de jobban lehet pl.karriert építeni, pénzt keresni,utazni, stb. De hát ezt ti is pontosan tudjátok.

    VálaszTörlés
  65. re: (molly összes itteni)

    csak halkan jegyzem meg (nehogy kibillentselek az önismereti ripacskodásból), hogy egy korábbi posztodat kommentálva te magad tipródtál azon, hogy ketyeg az óra, és el kell döntened, mihez kezdesz az életeddel az elkövetkező 40 évben. ott vajon mire gondoltál?
    sajnos nem tudom kitúrni, mert kommentekben nem keres a kereső.

    VálaszTörlés
  66. nagyjából 3 éves korom óta akartam gyereket, de a miértre most sem találok választ, valamiféle belső késztetés volt, erről egyébként krillin egy kurvajó postot írt a boxon, és nem érzem, hogy bármiről lemondtam volna, gyerekkel utaztam, de ez, hogy majd ő eltart, meg ápol, eszembe nem jutott akkor, amikor készült, mekkora baromság már...
    ugyanakkor aki gyereket vállal, az önként lemond bizonyos dolgokról, amit gyermektelen társaik szívfájdalom nélkül megtesz.

    egyke vagyok és a nagyim azt mondta anyámnak, kell még egy gyerek, mert ha velem _történik valami_, akkor legyen másik. anyám azt mondta, nem szül tartalékgyereket. én sem fogok még egyet, mert önző mondón nem akarok lemondani a kényelmes helyzetemről, hogy a gyerek egyedül öltözik és törli a seggét. neki még talán meg tudom adni mindazt, amire szüksége van, úgy, hogy nekem se kelljen nélkülöznöm, hogy ne kelljen a fejéhez vágnom, amikor 50 éves leszek, hogy megvontam miattad a számtól a falatot.

    persze a szegény országokban több gyerek születik, aminek az (is) lehet oka, hogy nincs pénzük fogamzásgátlásra, vagy olyan tudatlanok, hogy azt sem tudják, mi az. ott viszont még létezik a gyermekhalandóság, ami a "civilizált" országokban már nem nagyon. (taigetosz rulez) számtalan oka van, miért nincs vagy miért van valakinek gyereke. az általánosítás persze jól leegyszerűsíti ezeket a válaszokat.

    valaki emlékszik még, mit kérdezett molly? hogy miért utálják a melegeket. ehhez képest most ott tartunk, hogy aki gyereket szül, az önzetlen, aki meg, nem az önző.
    vagy meleg?

    VálaszTörlés
  67. Igenm miattam tértünk el, mert azt állítotam, hogy a melegekkel nem az a baj, hogy 1. undorító, amit csinálnak /nekik nyilván nem, s egyébként is viszonylagos, mi undorító, mi nem/ 2. természetellenes /ez is hülyeség, mert az állatvilágban is van, s a régi görögöknél is, stb./ Én pedig azt mondtam, nem ez a baj, hanem az, hogy a férfi-nő szerelem életet ad/hat/, a melegek szerelme pedig nem adhat.

    VálaszTörlés
  68. Még kapcsolatunk röneszánszán sétáltunk Lucával a Batyin, és a rakpart fölötti betonkerítésen, vagy hogy mondjam ezt, tudjátok, amire le lehet csücsülni, amíg részegen várod éjjel a buszt, szóval arra ez volt ráfirkálva: "a homoszexualitásra az egyetlen elfogadható indok az, hogy jó".
    Nagyon nevettünk, és

    VálaszTörlés
  69. Ez nem érv, drága mamzi, van, akinek a gyilkolás is jó, a pedofilnak is jó, amit csinál..

    VálaszTörlés
  70. re: equilibrist 2:09 DU

    emlékszem mit kérdezett, de úgy látszik a buziutálat elvont problémája nem ért annyi kommentet az egybegyűlteknek, mint a gyermekvállalás, ami pro vagy kontra, de legtöbbünknél konkrét.
    szerintem nincs ezzel semmi baj.

    VálaszTörlés
  71. nem mondtam, hogy baj, csak visszakunkorodtam az alapkérdéshez. :)

    az meg, hogy mi undorító, és mi nem, az tökéletesen szubjektív. csak magaamt tudnám idézni, a májjal és az ondóval kapcsolatban, amit egy csomóan szeretnek, sőt, esküsznek rá, én azonban hányok tőle.

    VálaszTörlés
  72. önzésügyyi komment

    ha van rá lehetőségünk ill. nem ártunk túl nagyot vele, csináljuk azt, ami jó nekünk. ez a mizéria az önzőzéssel kissé túlhajtott és elferdített. tán túl sokat verték a fejünkbe a közösségi szellem fontosságát.

    VálaszTörlés
  73. a nyugati világ kibaszott individualista, ez már csak így van és így is marad. de szabad elmenni az arabokhoz, meg kínába... de azért a világot úgy felosztani, hogy önző gyermektelenek és önzetlen gyerekesek, hát na...ostoba leegyszerűsítése a nagy egésznek. egy ember számtalan módon lehet hasznos - enikő pl orvos, minden elismerésem -, nemcsak gyerekkel.
    gg, nos, igen, természetesen nem egyszerű nekem sem ez a kérdés, de mondom, főleg az a problémám, hogy
    ha nem szülök, félek, hogy később, amikor már nem lehet, megbánom és sajnos komoly indok nálam a gyerekszülés ellen, hogy nem szeretem a gyerekeket...kiáltsatok sátánt nyugodtan, de egyszerűen nem vonz az egész ügy, sajnálom. a csecsemők helyesek amíg nem tudnak beszélni, de aztán...úgyhogy az a gyanúm, hogy emiatt is selejtesnek érzem magam, hiszen a nőknek ugye rajongani illik minden kisgyerekért, én meg hát...nyilván ez azért is van, mert hiába van összesen öt nagynéném és egy nagybátyám, senkinek sem született gyereke, sosem voltam gyerekek közelében. sztem ez kb olyan, mint mikor valaki azért idegenkedik az állatoktól, mert gyerekkora óta nem látott a papájánal szőrősebb élőlényt.

    VálaszTörlés
  74. félreértések elkerülése végett, engem általánosságban a gyerekek annyira idegesítenek, hogy pofánbasznám mindet. viszont azt mondják úgy működik ez (bizonyára evolúciós okokból), hogy a sajátját az ember mégis inkább szereti.
    no ez utóbbi mendemondára alapozva ha nagy leszek, biztosan én is belevágok majd a projektbe.

    VálaszTörlés
  75. igen, az anyám is mindig ezzel jön, ő is rosszul van a kisgyerekektől, de állítása szerint minket azért szeret.
    "pofánbasznám mindet" - na most nyerítek a röhögéstől.

    VálaszTörlés
  76. Azért ez egy kicsit gáz ám, nem gondoljátok, lányok?

    VálaszTörlés
  77. gg pasi egyrészt, másrészt nem. ez van és kész, ha gáznak érezném akkor is ezt gondolnám.

    VálaszTörlés
  78. megismételném a már többször feltett kérdésemet és ebből írok is majd egy bejegyzést egyszer: miért lennének aranyosak ostoba, ronda és primitív emberek gyerekei, egy kisfiú pl, akinek már öt éves korukban fülbevalója és bundesligás haja van? semmi nem indokolja, hogy rajongjak érte. tudom, a szülei a hibásak. de közlöm veled, hogy az esetek nagy többségében ezek a kisfiúk kigyúrt gecik lesznek, akik csak azt várják, hogy mikor üthetnék le a hozzád hasonló ruppótlan, magyarságtudatos, vallásos és végtelenül romantikus lényeket.

    VálaszTörlés
  79. ha már ilyen szarul nyomom, hogy nőnek néznek, legalább engedtél volna belemenni a játékba :D

    VálaszTörlés
  80. :D
    hirtelen felindulásomban mondtam, bocsáss meg.

    VálaszTörlés
  81. Ez azért van, mert itt vagy már mindenütt, a csajok tökre keménykednek, csúnyán beszélnek, és nagyon macsósak. Aztán csodálkoztok, hogy sok a buzi. Illetve örültök neki. Mindegy, szóval itt már nem lehet tudni, ki nő, ki férfi, de most már tudom tőletek, hogy ez tökmindegy.

    VálaszTörlés
  82. mindig sok volt a buzi, csak a hetvenes években pl lecsukták őket, ezért jobb volt a dolgot nem nagydobra verni:)
    tehát akkor összegezném a te nőképedet: a nő kedves magyar menyecske, akinek hobbija a gyerekszülés és kedvenc tévéműsora a duna tévé regionális híradója vagymi, ahol erdélyi testvéreinkről tájékozódhat. (jójó, ilyen biztos nincs is)
    meglep, hogy szóba állsz velem:D

    VálaszTörlés
  83. Kihagytad a Hír Tv-t, és főleg a kuruc infot, ez utóbbi nélkül házasság szóba sem jöhet.

    VálaszTörlés
  84. igen, gondolom, hogy van mivel kipótolni a leírást, de szerencsére segítesz:)

    VálaszTörlés
  85. sajnos csak insidereknek, úgyhogy blogaddikt, regelj:
    http://www.lovebox.hu/userpage.php?checklink=1&uid=390116

    VálaszTörlés
  86. :DDD

    "A hazáért mindenki köteles vérét áldozni, életét adni. Rossz politikáért senki sem! Vér és élet a Hazáért van és nem a Zöld Asztalért, amelyen rosszul kotyvasztanak."

    Szálasi Ferenc

    VálaszTörlés
  87. Óh, miket olvasol te titokban?

    VálaszTörlés
  88. Különben, de ne haragudj meg nagyon, így gondolkodott Zrínyi, meg az egri várvédők, a 48-as szab.harcosok, és még sokan mások, akik ha nem így gondolkodtak volna, mi nem léteznénk. Kínos igazság, de ez van.

    VálaszTörlés
  89. az sem kevésbé kínos igazság, hogy zrínyi, az egri várvédők, valamint a '48-asok tevékenysége dacára ugyanúgy bejöttek / itt maradtak idegen barátaink

    VálaszTörlés
  90. Na de ha ők sincsenek, az egész magyarságot lenyomják, kipusztítják, így viszont nem tudtak teljesen leigázni, mert ellenálltunk. Mármint azok, akik úgy gondolkodtak, hogy a hazáért életüket adják. Ha ők nincsenek, mi sem társalgunk itt. Nemtudom, miért kell ezt magyarázni, már az Iliász is erről szól, az ilyesmit hősiességnek hívják.

    VálaszTörlés
  91. Miért kell a gyávaságunkat azzal mentegetni, hogy ha bátrak lennénk, sem lehetne elérni semmit? DE lehetne, nagyon sok mindent el lehet érni, ha az ember harcol, sőt, csak úgy lehet elérni bármit is. Mi gyávák vagyunk, kushadunk, félünk, de legalább ne basztassuk azokat, akik mertek valami nagyot tenni.

    VálaszTörlés
  92. kedves blogaddikt, egyszerűen megdöbbentő, hogy olyan vagy mint egy kisfiú.

    VálaszTörlés
  93. egyébként az emberek miért utálják a homokosokat?:)

    VálaszTörlés
  94. Kisfiú? Na, na. Ámbátor ez még dicséretnek is elmenne, de tudom, hogy nem az, oké, egy szót se szólok többet. /Habár épp azért vagyok blogaddikt, ez a betegségem lényege, hogy megállás nélkül pofázok./ Hogy lehet ebből kigyógyulni?

    VálaszTörlés
  95. re: Molly, 11:31 DE

    szerintem azért, mert minden társadalmi (családi, baráti) előítélet dacára vállalnak valamit az életükben, ami nekik fontos, kiállnak érte, nem bújkálnak, nem hazudoznak és nem élnek lehajtott fejjel.

    VálaszTörlés
  96. én nem utálom a buzikat (sőt), ellenben a gyerekektől a falra mászok (pláne ha a munkahelyen szórakoztatnak), és mindentől függetlenül haszontalankodni a legjobb dolog a világon (bassza meg, ma van a placebo, én meg a szimplában nagyfröccsözök, ahelyett, hogy dolgoznék, fene az én könnyelmű mindenemet, na)

    VálaszTörlés
  97. a szimplában nagyfröccsözöl munka helyett délután kettőkor?:DD
    nekem sajnos estig dolgoznom kell, meg holnap reggel is, az élet olyan elkeserítő.

    VálaszTörlés
  98. kedves blogaddikt, nyugodtan pofázz, engem nem zavar, ámbár időnként szívesen megrugdosnálak:DD

    VálaszTörlés
  99. "szerintem azért, mert minden társadalmi (családi, baráti) előítélet dacára vállalnak valamit az életükben, ami nekik fontos, kiállnak érte, nem bújkálnak, nem hazudoznak és nem élnek lehajtott fejjel."

    az emberek tehát irigyek mert a buzik bátrabbak mint ők?

    VálaszTörlés
  100. végül is leegyszerüsíthetjük ennyire. :)

    VálaszTörlés
  101. hümm, ez érdekes megközelítése a kérdésnek...erre látod még sosem gondoltam.

    VálaszTörlés
  102. re: equilibrist 1:28 DU

    szerintem pont hogy a "társadalmi, (családi, baráti) előítélet" itt az utálat megmagyarázandó szinonimája, míg a felvállalást érintő állítólagos irigység inkább azon buzikra lehet jellemző, akik mégsem merik felvállalni.

    VálaszTörlés
  103. azért a te mukád sem túl megerőltető, ha közben vígan írogatsz, te molly bloom, annyira sajnállak, de tényleg ;) (mármint tényleg sajnálom, hétvégén dolgozni rémes, meg amúgy is) egyébként nem kettő óta...:D

    de egyébként a bátorság dolgot magyarázhatnánk úgy is, hogy már nem bírják titkolni, tehát sokkal könnyebb bevállalni, így megint eljutottunk oda, hogy az ember a saját életét megpróbálja önző módon a lehető legkönnyebben élni, mégha pillanatnyi nehézségekkel jár is (mindezt persze nem azért írom, mert így gondolom, ez annál sokkal összetettebb, csak annyira jó mindent úgy leegyszerűsíteni, hiszen ha túlbonyolítjuk sem jutunk sehová, a gondolkodás teljesen haszontalan dolog, akkor van értelme, ha egy irracionális dolog közbeszól, ami általában valamifajta érzelem, viszont onnantól fogva már nem gondolkodásról beszélünk, ami egy racionális folyamat, hanem magáról a véleményről, ami már sokkal inkább irracionális, vagymi:D) (asszem kezdek berúgni...:D)

    VálaszTörlés
  104. elnézést az esetleges betűkihagyásokért, lásd: mukád, ami valójában munkád, nem röhögni, jóvan?

    VálaszTörlés
  105. ha saját magamból indulok ki, akkor az én életemet eléggé megnehezítené, ha pl. odaállnék a szüleim elé, hogy eléggé megmelegedtem, na ne féljenek,nem teljesen, unokájuk is van már, csak egy kicsit. (bár azt mondják, a biszexek azok, akik nem merik vállani, hogy homokosok - személy szerint kétlem, de mindegy)
    nem, egyáltalán nem lenne könnyebb.
    a férjemmel sem könnyebb, akkor sem lehet nyugodt, ha pasival, találkozom, akkor sem, ha nővel...

    ööö, nem jutottam sehova, pedig nem is fröccsözök. :)

    VálaszTörlés
  106. én úgy érzem, hogy ezzel hatalmas felelősséget ruháznék át anyámékra, persze ez az én hülyeségem, mert hát nyilván őket kötik a konvenciók, meg a hülyeségük és ezért kezelnék úgy, mint egy felelősség, és nekem például azért lenne nehéz, hogy most akkor miattam nekik szarabb, viszont a tényt - onnantól kezdve, hogy elmondtam - szerintem könnyebben kezelném, persze a régi szar helyébe lépne egy újszar, ami nem biztos, hogy kevésbé szar...:D
    (olyan fejlett a szókincsem így részegen, irigylésre méltó...:D)

    VálaszTörlés
  107. mindenhogy szar. :)

    én elpályázok a hétvégére, remélem addig megváltjátok a világot, lesz válasz molly kérdésére, ja, és persze világbéke.

    csókjajim.

    VálaszTörlés
  108. "peace brother, peace mother, itt van az egész csaláád ajkunkon dal fakad és mosoly óóólyanok vaaagyunk mint egy csokor tulipán" :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.