hétfő, június 04, 2007

macskás

Na jóvan, mára eleget vitatkoztunk, úgyhogy szeretném elmesélni nektek, hogy Fanni ma pont úgy néz ki mint egy hivatalnok, aki várja az aktákat: fontoskodó képpel ül és a két karját - tudom, az a lába - szép szabályosan maga elé téve jogszabályokat mormol.
A macskák különben őrültek: az előbb eszembe jutott Fülöp, akinek az volt a legfőbb szórakozása, hogy a hátamra ugrott miközben fogat mostam és a tükörben nézegette magát.
Nem állom meg provokáció nélkül: bassza meg, egy macska annyival aranyosabb mint egy gyerek.

68 megjegyzés:

  1. disszonancia-felszámolás macskás szingli módra

    VálaszTörlés
  2. ez a macskás szingli hihetetlenül pejoratív

    VálaszTörlés
  3. de látom ma igen erős a kritikai érzéked irányomban:)

    VálaszTörlés
  4. egyszer már megbeszéltük viszonyodat a kifejezéshez, de annyira benne van minden, hogy nem tudtam ellenállni :D

    VálaszTörlés
  5. igen, emlékszem, úgyhogy ezért is érzem a feszültséget a levegőben:)

    VálaszTörlés
  6. na nehogymá ennyitől kilengjen a műszer... magamon ma csak a forradalmárok érvelése kapcsán mértem pár millivoltot

    VálaszTörlés
  7. jóvanna, én állítom magam pellengérre nap mint nap, úgyhogy viselnem kell a következményeket, tudom.
    a vadmagyarokhoz én már egészen sztoikusan viszonyulok - kivéve mikor szét akarom rúgni a fejüket, de ez egyre ritkább, kezdem megszokni a nemzethalál víziókat -: csendes beletörődéssel szemlélem őket, mint mondjuk súlyos betegeket szokás.

    VálaszTörlés
  8. pellengérre állás miatt nem kell vállalni következményeket, mert az a következménye valaminek.
    (te csak a színpadra állsz ki nap mint nap)

    VálaszTörlés
  9. ehem, én most speciális pellengérre állok. amúgy meg ne basztass már:D

    VálaszTörlés
  10. ezzel nem mondtál túl sokat, mivel a gyerekek egyáltalán nem aranyosak.

    VálaszTörlés
  11. nem, a gyerekek nem aranyosak, ez egyértelmű. csak hát itten vérre menő vita volt a minap a gyerekek aranyosságáról, meg hogy szüljünk vagy ne szüljönk.

    VálaszTörlés
  12. És a vitatkozó felek megállapodtak abban, hogy a gyerekek nem aranyosak, szülni hülyeség, aki családban él, képmutató, elmaradott állat, a papok mind pedofilok, ezzel szemben a buzik jó fejek, nemzet nincs, tiltakozni újfent hülyeség, és az a jó ember, aki rossz. A tévékből ugyanez jön le, nem tudna valaki valami eredeti gondolattal előállni?

    VálaszTörlés
  13. nemtom, szerintem rémesen hangzik ez:
    a gyerekek nagyon aranyosak, családban élni csodálatos, őszinte dolog (kérlek gondold végig újfent a te őszinteségedet a családoddal kapcsolatban),a papok nagyszerű emberek tele jószánddékkal (ismét kérlek, hogy gondold végig saját tapasztalataidat az egyházzal kapcsolatban), a buzik dögöljenek meg, vigyék őket egy szigetre, hogy ott pusztuljanak, a nemzetért életünket és vérünket kell áldoznunk, ha tiltakozunk és autókat gyújtunk fel, attól ez egy gazdagabb ország lesz és csak az jó ember, aki velünk, nemzetféltő vadmagyarokkal ért egyet. a többi csak az undorító buzi-zsidó-média ostoba összeesküvését támogató szerencsétlen rabszolga. hátbazmeg. nesze neked, itt vannak az eredeti eszméid. Hajrá, magyarok.

    VálaszTörlés
  14. blogaddiktm, ne beszélj fasságokat, én csak annyit állítok, hogy a gyerekek nem aranyosak. idegesítő, nyervákoló kis csírák, akik egy csomó pénzbe kerülnek.
    de megsúgom, hogy én igen nagyra becsülöm azokat az embereket, akik mindezek ellenére úgy döntenek, hogy bevállalnak egy kettőt belőlük. és a nagyrabecsülésemet még az sem csökkenti, hogy ez a bevállalás általában a a nyomorult gyengék rettegése az öregkori magánytól.

    VálaszTörlés
  15. pontosan azért, mert tudom, milyen bitang kemény dolog fölnevelni egy gyereket, és pontosan azért, mert emberfeletti alázatot és erőt kíván.

    VálaszTörlés
  16. és te miért nem akarsz gyereket? nyilván nem rossz erőpróba...

    VálaszTörlés
  17. Na végre valaki, aki érti ezt, de az csak a nyugdíjrendszerek bevezetése előtti korban /100 évnél régebben/ volt igaz, hogy az emberek azért csináltak gyereket, hogy legyen, aki eltartsa őket. Ugyanis most ugyanannyi /ha éppen nem több/ nyugdíjat kap az is, aki nem nevel gyereket, és részben ezért is születik kevesebb gyerek.

    VálaszTörlés
  18. nem, nem eltartásról van szó, édes istenem, mindenbe politikát keversz, döbbenet: lelki támaszról ha már a kutyát nem érdekled.(maximum a gyerekeidet, bár sokszor ez sem tuti)
    felidézném gg önző elméletét a szülővé válásról: azért kell gyerek, mert szomorú az élet öregen és magányosan (csak, hogy én is basztassam kicsit őt)

    VálaszTörlés
  19. De mi a biztopsíték arra, hogy az a gyerek rámnyitja az ajtót öreg koromban? Gondolod, hogy az ember huszonévesen foglalkozik azzal, hogy 50 év múlva mi lesz?

    VálaszTörlés
  20. hát persze, ezzel mindenki foglalkozik. már 15 évesen is eszembe jutott ilyesmi. ne játszd a csipkelelkűt mer nyakon váglak.

    VálaszTörlés
  21. >és te miért nem akarsz gyereket? nyilván nem rossz erőpróba...

    gyereket és kutyát csak úgy szabad vállalni, ha egészen rájuk tudod koncentrálni az életedet (ellentétben például egy nővel, akik már sokkal kevesebbtől is boldogok, minél öregebbek, annál inkább így van ez).
    nekem viszont nem ez az utam. a gyereknemzés, családalapítás olyan dolog, ami nagyon sokak számára a legtöbb, amit ki tudnak hozni az életükből (te is ilyen vagy, molly, hiába próbálod magaddal elhitetni az ellenkezőjét). én ennél többre vagyok képes.

    VálaszTörlés
  22. blogaddikt: biztosíték nincsen. ha megérdemled, a gyereked rád fogja nyitni az ajtót. ha nem, akkor nem. és ezt majd a gyereked fogja eldönteni kíméletlen pontossággal.

    VálaszTörlés
  23. miért, te mire vagy képes?
    és csak halkan kérdezem: honnan tudod, hogy én mire vagyok képes? valójában egyáltalán nem ismersz.

    VálaszTörlés
  24. és mellesleg, én már biztosan öreg nőnek számítok (nemtom, ezen röhögnöm kell), de egyre kevésbé vagyok boldog olyan dolgoktól, amiktől régen az voltam.

    VálaszTörlés
  25. Hülyeségeket beszéltek, pl. a gyerek nem "csíracsomó", még a magzat sem az,hogy jut eszetekbe ilyesmi? Meg hogy csakis önzésből, hogy ne legyünk egyedül öregen, azért csinálunk gyereket? Eszembe se jutott ilyesmi, és másnak sem jut. Én nem tudtam elképzelni az életemet gyerek nélkül, bár ez is nyilván a gyengeség jele számotokra. De honnan van itt egyesekben ez az állati gyerekellenesség, ez az igazi kérdés.

    VálaszTörlés
  26. biztos a buzi-zsidó-média tehet róla. na jó, az amerikai zsidók biztosan.
    a kis csíra meg szleng.

    VálaszTörlés
  27. blogaddiktm, te ugye nőnemű lény vagy?

    VálaszTörlés
  28. Ide figyeljetek. Egyikőtöknek sincs gyereke, s ezért olyasmiket mondtok, amik nem állják meg a helyüket. Pl. Iván, van olyan, hogy tök jól, odaadóan meg minden neveled a gyereked, és az mégis szarik majd rád. Van ilyen, nem olyan ez, mint gondolod, a legjobb nevelés esetén is "elfajzhat" a gyerek, mert más is hat rá, nem csak a szülők, meg a gének talán fontosabbak, mint a nevelés, tapasztalom ezt, tudod...Továbbá miért gondolod, főleg egy férfi, hogy ha gyereked van, akkor nem tudsz nagyot alkiotni az élet más tetületén? Hány híres embert, tudóst, stb. soroljak, akiknek gyereke volt, és alkotott is valamit? Vagy tán szerzetesnek készülsz, vagy mi?

    VálaszTörlés
  29. blogaddikt hímnemű, boldog családapa...

    VálaszTörlés
  30. Férfi vagyok, a kis csíra meg nem szleng, ha ugyanis a gyerek kis csíra, és nem "Isten ajándéka", akkor el lehet vetetni, ott lehet hagyni, stb.

    VálaszTörlés
  31. egy domesztikált hímnemű lény...még jobb.

    VálaszTörlés
  32. kinek az ajandeka? :D

    VálaszTörlés
  33. kedves blogaddikt, olyan helyes vagy, neked nem tűnt föl, hogy a huszonegyedik században élünk?
    nemtom, időnként az jut eszembe rólad amit egy csoporttársam mondott az egyik szemináriumon amit egy vallási tébolyult - mellesleg hozzád hasonló nézeteket valló - nő tarott, hogyaszongya "sikíthatok?"

    VálaszTörlés
  34. Azért kiváncsi lennék, mi az a nagy cél, amelynek megvalósítását akadályozná néhány gyerek Iván életében?

    VálaszTörlés
  35. Jaj már, Molly, ne a vallási izén akadj fönn, itt most az a lényeg, hogy a szavaink megválasztása igenis árulkodik a gondolkodásunkról. Egy csíracsomót el lehet kaparni, kidobni, bármit, Isten ajándékát nem. Tudom én is, hogy a modernség meg trendiség az, hogy a gyerek csíracsomó.

    VálaszTörlés
  36. sajnos nagy a valószínűsége, hogy a kihizlalt, elpuhult, háziasított agyacskáddal fel sem fognád, hogy miről beszélek. legalább is az eddigi postjaid alapján erős a gyanú.

    VálaszTörlés
  37. "Egy csíracsomót el lehet kaparni, kidobni, bármit, Isten ajándékát nem. Tudom én is, hogy a modernség meg trendiség az, hogy a gyerek csíracsomó."
    oké, de kijazaz isten?

    VálaszTörlés
  38. Nem vagyok kövér, sem elpuhult, Molly védj most meg!
    De azért ennyire ne legyél már nagyképű.

    VálaszTörlés
  39. iván, engem is érdekel, bár tudom, az én képességeim is limitáltak, ráadásul nő vagyok:D

    VálaszTörlés
  40. Jó, akkor nevezd az Élet, a Sors ajándékának, ne az Isten szón lovagolj már.

    VálaszTörlés
  41. Iván, tudd meg, hogy mást is csinálok, legalább háromféle dolgot a gyereknevelésen kívül,én is próbálom megvalósítani magam, mitől vagyok elpuhult, basszus? De most mondd meg végre, mi a te nagy életcélod, ami miatt nem lehet gyereked?

    VálaszTörlés
  42. "kihizlalt, elpuhult, háziasított agyacskád"
    az agyacskádra vonatkozott a hízás.:D nem védlek meg,oldd meg a dolgot. és nem is értünk egyet. nagyon nem.

    VálaszTörlés
  43. isten a szupernagycsiracsomo, tole erednek a kiscsiracsomok, a kozepesek, de meg a dinoszauroszok is. eljen darwin? ja!

    VálaszTörlés
  44. bassza meg, én is csak egy csíra vagyok:DD

    VálaszTörlés
  45. Iván, ha most nem vallasz, akkor te vagy a gyáva.

    VálaszTörlés
  46. igen, de te csak egy kozpes :D

    VálaszTörlés
  47. kedves blogaddikt, az az áhitat amivel szemléled az életet, számomra olyannyira patetikus és hazug, hogy nem tudok mit kezdeni vele. el tudom képzelni, hogy te valóban elhiszed amit mondasz és az életnek tényleg csak ennyire szűk keresztmetszetét látod, de én hadd ne bólogassak ehhez egyetértően.

    VálaszTörlés
  48. arra kell rájönnöm hogyan lehetnék szupercsíra:)

    VálaszTörlés
  49. ahhoz dinoszaurusznak kene lenned vagy legalabb valami meno vallasalapitonak, hogy a kis- es kozepes csirak mind-mind hanyatt vaghassak magukat toled. :)

    VálaszTörlés
  50. >Iván, ha most nem vallasz, akkor te vagy a gyáva.

    :DDD
    a paradox intenció sztem három ébves kor után már nem működik az embereken. legyen neked: gyáva vagyok.

    VálaszTörlés
  51. Hú, de titokzatos vagy, ez igen, egy férfi legyen titokzatos, oké. De Molly, az élet szűk keresztmetszetét látom, szerinted mely területekre kellene még kirándulásokat tennem?

    VálaszTörlés
  52. >kedves blogaddikt, az az áhitat amivel szemléled az életet, számomra olyannyira patetikus és hazug, hogy nem tudok mit kezdeni vele.

    de azt tudod, hogy ez rólad szól? és azt is tudod, hogy nem a te életed a több? hiszen hiányzik belőle valami, ami blogaddiktéban megvan...

    >és az életnek tényleg csak ennyire szűk keresztmetszetét látod

    molly drága, mesélj nekem arról a borzasztóan tág keresztmetszetről, amit te látsz. mi van benne? sok fröccsözés hozzád hasonlóan magányos lelkekkel, akik életük sivárságát szabadságként értelmezik? amikor másróül sem szól az életed, minthogy mennyire de mennyire egyedfül vagy, és mennyire de mennyire gyenge vagy ahhoz, hogy elviseld az esetleges szeretetlenséget? ez lenne az a nagyon tág keresztmetszet, és az a fene nagy szabadság? ugyan.

    VálaszTörlés
  53. blogaddikt: tegyél kirándulásokat a posztmodern szövegelméletek felé, a mindent relativizáló, szabadosságot szabadsággal összetévesztő, üres és értéktelen modern emberi lények világa felé (az emberit itt egy nagyon megengedő biológiai értelemben használva). az igazi értéktől és hierarchiától éys magasrendűtől irtozó, mindent lerántani igyekvő szellemiség felé. attól tágul a keresstmetszet.

    VálaszTörlés
  54. amúgy van valami szép és ironikus abban a pikáns viszonyban, ami a kommentek és a blog első mondata között fennáll...

    VálaszTörlés
  55. Megteszem, elég gyakran átrándulok abba a világba, s a valóságban is, nem csak itt virtuálisan, a blogokban. Vonz is egy kissé az a világ, jó ott lenni néha, de én itt, ezen a másik oldalon vertem tanyát. De ez most nem érdekes, nem az én blogom ez végül is.

    VálaszTörlés
  56. nos, iván, ki kell ábrándítsalak, nem látsz bele tökéletesen az életembe, de azt hiszem, bármit mondanék arról, hogy mivel foglalkozom a fröccsözésen kívül 1) nem hinnéd el 2) úgyis csak azt hallanám mindenről amit esetleg csinálok, hogy az ilyen és ilyen okokból kifolyólag értéktelen szar. de az az igazság, hogy nem is akarlak meggyőzni semmiről, úgyhogy gondolj amit akarsz. régen még felhúztam magam ezeken a kommenteken, ma már csak vonogatom a vállam. nyilvánvalóan nem csinálok jól egy csomó dolgot, de nem hiszem, hogy bárki pontosan megítélhetné a blogom kapcsán, hogy milyen életem is van valójában.

    VálaszTörlés
  57. Kár, hogy vége, jó vita volt.

    VálaszTörlés
  58. azt már csak csendesen kérdezem meg,hogy a te nagyon kemény ítéleteid biztosan mindig megállják a helyüket?
    "üres és értéktelen modern emberi lények világa"...hát, nem tudom.
    és te mi vagy ebben a világban?

    VálaszTörlés
  59. egyébként pedig igen, mindentől tágul a keresztmetszet, csak jól kell használni a dolgokat.(nem, nem mondtam, hogy én bármit jól használok)

    VálaszTörlés
  60. feleségcsalós haverom szerint a szüléstől is tágul

    VálaszTörlés
  61. :D:D:D még egy érv a macskák mellett

    VálaszTörlés
  62. a szülés bizonyára kiváló tapasztalat:)

    VálaszTörlés
  63. basszus, ha a fájdalom világába szeretnék tapasztalatgazdag kirándulást tenni, elmegyek puncigyantára :D

    VálaszTörlés
  64. nem hinném, hogy a szülést bármi überelné

    VálaszTörlés
  65. de igen, a vesekő
    gyerekes anyuka mesélte

    VálaszTörlés
  66. pedig van olyan, a peritonsillaris tályog körbeérzéstelenítése, felnyitása, szétfeszítése, majd nap nap után követő érzéstelenítésmentes újratágítása, feszegetése, állítólag ez jobban fáj, mint a szülés, nem tudom, én még csak az egyiket próbáltam... (aszonta a fül-orr-gégész néni, hogy ehhez képest a szülés gyerekjáték)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.