péntek, június 15, 2007

szép szabályos terv

Én annyira igyekszem normális, szabályos emberré válni, hogy csak na. Komolyan. Kifejezetten erőfeszítéseket teszek fejben - meg nemcsak fejben, munkát keresek ezerrel, meg minden - , elképzelem a szabályos életemet, meg a titkos nem szabályosat.
Úgy döntöttem, olyan kompromisszumot kötök, hogy titokban leszek bolond, ficánkolok meg ami ezzel jár és amúgy meg konszolidáltan rebegtetem a szempillámat; egy idő után úgyis annyi energiám elmegy majd a normális létre, hogy nem sikerül a titkosat életben tartani és akkor végül már egészen normális leszek na.
Csak az a baj, hogy nehéz lesz szabályos barátokat szereznem: velük nehezen jövök ki, bár ez sem biztos, mert mellettük könnyen éber kómába kerülök, szóval végülis elviselem őket valahogy. Na mindegy, ezt még majd kidolgozom.
A lényeg, hogy most beilleszkedem a társadalomba és kész.
Drop-outnak lenni viszonylag szórakoztató, bár be kell vallanom, hogy hosszú távon azért elég idegőrlő.

16 megjegyzés:

  1. hülyeség, amit tervezel, felesleges sablonemberré válnod, és nem is menne, mert gondolkodsz, és már ettől más vagy. kiálló szög, emléxel? nekem sokat segítettél vele, mikor fájt, h nem bírok nem agyalni, és azért nem szeretnek sokan ,mert kimondom, amit gondolok, viszonylag értelmes vagyok, és nem a műkörmeimet polírozom, szóval, MÁS vagyok. ha van egyéniséged, már reménytelem ;)

    VálaszTörlés
  2. csak ússz az árral, egy éve csinálom, nekem bejött. pókerarc, mindenhová odateszed magad kicsit, egyik lábad itt, a másik.... és pesrze, azt gondolsz közben, mai jólesik. nem kell asszimilálódni, elég, ha cseszel mindenre.

    VálaszTörlés
  3. dacára, hogy nyilván nem ok nélkül olvaslak titeket, ezt az egymás hátát lapogató "különlegesek vagyunk" vonalat mégis roppant kínosnak érzem. bocsássatok meg érte.

    VálaszTörlés
  4. ez a más-dolog nem hinném, h pozitív, én legalábbis csak annyit értek alatta, h nehezen adja el az magát, aki más rucikat hord, nem leszbitáncol a dizsiben mély dekoltázzsal, és nem tetteti ostobának magát, nem hello kitty-rajongó, nem szolizik, no műköröm, de millió ilyen van ,ez nem is különleges, csak a nagy többségtől eltérő.

    VálaszTörlés
  5. és sztem főleg akkor tanulod meg, h kussolj, és egyenviselkedés, amikor dolgozni kezdesz, és rájössz, h pótolható vagy, úgyhogy jobb, ha igyekszel ugyanúgy tenni, mint a többiek, vagy legalábbis azt színlelni. a különlegesség nem azt jelenti, h az üvöltő szeleket olvasom fehét lenvászonnaciban a tengerparton, és büszkén zokogok, h milyen kurva okos és egyedi vagyok. és nem vagyok különleges, erről azok az érfelvágós alternatív picsák jutnak eszembe (amilyen 16 évesen lehettem, pirul)

    VálaszTörlés
  6. én speciel egy szót sem szóltam különlegességről, szóval gg nem érzem jogosnak a kritikádat.

    VálaszTörlés
  7. ha meg esetleg a drop-out kifejezést kevernéd a különlegességgel, hát az már legyen a te bajod...

    VálaszTörlés
  8. még annyi jutott eszembe erről a különlegesség-ügyről, hogy ezek szerint az úgynevezett különlegességet - bármi legyen is az valójában, vagy a számodra - te is pozitívumként értékeled, hiszen különben nem jegyeznéd meg ilyen éllel, hogy mi a francnak van itten erről szó.
    én mellesleg mióta az eszemet tudom kézzel-lábbal tiltakozom a különleges cimke ellen és mégis rám ragasztották minden egyes közösségben ahol megfordultam. btw senki nem dicséretnek szánta a dolgot...megjegyzem annak idején neked is sokat beszéltem arról, hogy írtózom ettől az állítólagos furcsaságomat - ami természetesen megint csak ferdítés - kiemelő megkülönböztetéstől, lévén hogy egyáltalán nem vagyok sem furcsa, sem különleges, sokan mégis annak érzékelnek.

    VálaszTörlés
  9. re: 11:26 DE
    ez most olyan, mintha krillin kikérné magának az übermenschet, csak mert szó szerint még nem használta magára

    re: 11:50 DE
    visszatérő félelemmotívumaidat a betagozódásról hogyan lehet másképp értelmezni, mint hogy te bizony más vagy mint ezek?

    VálaszTörlés
  10. most írtam erről és bevallom, még sosem találtam meg a választ arra, hogy mi a baj velem, de azt azért észreveszem, hogy baj van.(és ez nekem tényleg baj, egyáltalán nem tartom jónak, sőt. ráadásul nem én találtam ki, hogy més vagyok, a többiek szokták kitalálni:D)
    vigyázat: a "valamiért más vagyok (és magam sem értem, hogy ezt mi okozza)" korántsem egyenlő a "különleges vagyok ezért fölöttetek állok" kijelentéssel

    VálaszTörlés
  11. megjegyzem gg, szerintem tévedsz velem kapcsolatban, de mivel nem ismersz,hát megbocsátom.

    VálaszTörlés
  12. Az emberi társadalom természetes "rekciója", hogy az "abnormális" viselkedést megtöri, s a nagy átlagba belegyömöszöli az átlagtól elütő lényeket. Képzeljétek, mi lenne, működne-e a civilizáció, ha akár csak minden második, vagy harmadik embör ilyen furcsa öntörvényű lenne? nem működne.

    VálaszTörlés
  13. szerintem sokkal ártalmasabb azok jelenléte, akik azt hiszik, hogy megtörhetik az "átlagtól elütő lényeket", "az átlagtól elütő lények" olykor-olykor sokkal értékesebbek, mint az őket elnyomni igyekvők... szóval az előbbi hozzászólás szerintem baromság... ájmrilliszorri.

    VálaszTörlés
  14. Jó, akkor vegyünk egy állati hordát, vagy falkát. Ott is igazodni kell a "mainstreamhez", mert ha az egyes állatok a "saját öntörvényű útjaikat járják", elcsatangolnak, stb.,ls nem múködnek jól együtt a többiekkel, a falkának annyi. Tény viszont, hogy ha a körülmények változnak, és a falka tagjai úgyanúgy viselkednek, mint addig /kényelmességből, butaságból/, akkor kell egy-egy ilyen "öntörvényű", újító, forradalmár, aki jó irányba viszi a dolgokat. Ezek azok az emberek között, akik "megelőzik a korukat". De most ez egy ilyen betagozódós korszak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.