csütörtök, november 01, 2007

irodalmi ellenségeim

Szerintem az tök evidens, hogy az összes Golding, Moravia és Merle megvan úgy nagyjából 15 éves korodig...mindig meglep, ha valaki huszonévesen például Moraviát bújja, mert szegény valahogy olyan túlhaladottnak tűnik egy bizonyos kor (15 év) után. (Nem is olyan régen egy agresszív boxos vérig sértődött, mikor lekamaszíróztam Moraviát, miután elmesélte, hogy éppen az Unalom című - egy kamasz számára egyébként remek - regényt olvassa.)
Na jó, nagyjából minden jobb, mint a Harry Potter. Meg a pöttyös könyvek. Na jó, a csíkosak is. Meg a Jú(u)lia. Bianca. Tiffany. Vavian Fable. Mattyasovszky Jenő, márcsak a neve miatt is. Szabó Magda. És persze, örök kedvencem, Zrínyi Miklós...
Esküdt ellenségem továbbá Virginia Woolf, E. M. Forster, D. H. Lawrence, Puskin, Yeats, Szilvási Lajos, Berkesi András, Kundera, Jankovich Ferenc, Balassi Bálint, Zola, Ibsen, Kerouac, a német irodalom elég tetemes része, meg mittomén, Kassák Lajos.
folyt. köv.

5 megjegyzés:

  1. Érdeklődve várom a folytatást! :) Sajnos én már alig olvasok prózát, - verset se sokat - szóval ha akarnék, se nagyon tudnék beleszólni. De azért T. S. Eliot még játszik, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Szóval, ha te ilyen markáns véleményeket mondasz - nem csak írókról, emberekről is - akkor miért csodálkozol, hogy akik a blogot olvasssák, azoknak is van véleményük, és azt el is mondják? Ezzel a következő bejegyzésre utalok, mert érthetetlen. De ez a névsor is érdekes itt, mert azt értem, hogy mi bajod Balassival /magyar és keresztény/, de mi bajod pl. Puskinnal? Na és Lawrance-szal? Zolával? Vagy a vita irodalmi kérdésekben is tilos itt?

    VálaszTörlés
  3. hogy' lehet mindenből politikai kérdést csinálni? jobboldali vagyok, de Balassi akkor sem jó. az ilyen emberek miatt lassan már nincs kedvem szavazni, pont az ilyen idióták miatt... szánalmas, hogy egyesek a beszűkült nézeteik köré kreálnak ideológiákat, ezzel csak lejáratod azt, amit jónak tartasz.

    VálaszTörlés
  4. emberekről mondtam volna véleményt? nocsak.
    tévedsz, mint oly sokszor: költőkről és írókról mondtam véleményt, ami nem hiszem, hogy olyan nagy baj.
    hogy mi a bajom velük? nagyon egyszerű: nem tetszik amit és ahogyan írtak, de ilyet már csak szabad, nemde?
    és ha már ilyen kedvesen kérdezel, elárulom, hogy egy író/költő a művei által exponálja magát annyira, hogy eldönthessem, tetszenek-e azok, már ne is haragudj. tudod, van egy olyan furcsa képződmény a világban...na, hogy is hívják? igen, igen, ez az: ízlés!
    (különben megint butaságokat magyarázol, mert önmagában az, hogy egy költő/író teszem azt hívő (és magyar), nem probléma (btw micsoda baromság ez egyébként): például Pilinszkyt vagy Dosztojevszkijt nagyon szeretem.)
    szakadj már le rólam, foglalkozz inkább Nagy-Magyarországgal, köszi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.