csütörtök, november 22, 2007

születésnapos-elmélked(n)ős

Tesó* szombaton lesz harmincöt éves és olyan szülinapi vacsorát** kap tőlem ajándékba, hogy sikoltozni fog örömében, pedig már a nem-ünneplős korba léptünk: öreg állatok vagyunk, nincs mese.
Engem mondjuk nem nagyon izgat a korom amíg négyévente első szavazónak néznek...jójó, ez azért túlzás, dehát valahogy tényleg nem foglalkoztat ez az időcucc, talán azért sem, mert nem vagyok beszarva gyerek - és férjügyileg.
Btw a kolléganőm ma bejelentette, hogy elmegy Írországba családot alapítani és az amerikai főnöknőm reakciója az volt, hogy jézusmária, ő sosem akar férjhez menni...
Lehet szinglizni orrba-szájba, de bizony oka van annak, hogy egyre több nő iszonyodik a családalapítástól és szerintem az egész probléma sokkal komolyabb annál, hogy csak a nőkben keressük a hibát.
Nemtom, valahogy annyira abszurd, hogy ha nő vagy, bármit teszel, az hibás: ha egyedül élsz, az éppúgy a te hibád, mint az, ha teszem azt megerőszakolnak.
Vagy tévednék?










PS.: Hogy is mondta Bridget Jones zakkant anyja?
Őszintén szólva gyereket nevelni nem nagy élvezet. Ha újrakezdhetném, talán kihagynám...




*
sosem értettem azokat, akik nincsenek jóban a testvérükkel, szörnyű lehet. Nekem a bátyám az egyik legfontosabb ember az életemben
*
* annyira szeretek főzni, hogy időnként megkísért egy egészen vad pályamódosítás gondolata



update: Az anyám december 1-én megy nyugdíjba, ezért javasoltam neki egy ún ráncbuli megtartását. Lelkes volt. Az anyám nagy arc.

3 megjegyzés:

  1. Ma este benéztem hozzád, és el akarom mondani, hogy igen, tévedsz. Nem tudom, miért gondolod, hogy a szingliséget a nők problémájának tartja a világ. A szingli szónak nincs neme. Ez egy kortünet. Persze arról fogalmam sincs, hogy mit lehetne a negatív hatásai ellen tenni (ilyenkor sorjáznak a közhelyek), de az biztos, hogy ez nem csak a nők problémája.
    Úgy érzed, hogy a nőknek rosszabb manapság? Szerintem a férfiak is nehezen találják meg, hogy hogyan tudnának férfiak maradni.

    VálaszTörlés
  2. hát, ha azt veszem alapul, hogy hímsoviniszta társadalomban élünk, akkor rosszabb, igen. és félre ne érts, nem vagyok sem feminista, sem emancipunci (ezt is egy pasitól tanultam), sőt. amúgy, igen, el tudom képzelni, hogy a férfiak is komoly szerepzavarban vannak, bár ha jól látom, a kevésbé érző lelkek ezt össze-vissza keféléssel remekül kompenzálják...

    VálaszTörlés
  3. Ha leírod a hímsoviniszta társadalom meghatározó jellemzőit, még az is lehet, hogy igazat adok neked.
    Amúgy nekem egyik legnagyobb kedvencem a Kutyaszorítóban, és ha jól emlékszem Mr. Pink-et a végén lenyomják a többiek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.