péntek, október 17, 2008

SZNYSZ vs B

Azon gondolkoztam a hetesen (gondolatébresztő hely, én mondom nektek feleim), hogy a Szimpla Nyelvszakos (a továbbiakban SZNYSZ) mennyivel undorítóbb mint a Bölcsész (a továbbiakban B), merhogy egy SZNYSZ-nek nem ciki, hogy ő ostoba, míg B piszkosul izmozik azon, hogy megmutassa, ő is valaki, ő is tud valamit, ja nem, bocsbocs, ő AZ, aki tud valamit, ő mondja meg a frankót, a tutit, mer ő a know-how maga.
Egy B kéremszépen művelődik, beszél, magyaráz, kifejt, meggyőz, győzköd, sznobul, politizál, érvel, vitázik, idéz, szaval, ír, egyszóval dagonyázik a saját kis világában, míg a bamba SZNYSZ egyszerűen csak korlátolt hülye, akit nem érdekel az égvilágon semmi, aki nem művelődik, nem olvas, nem tájékozott, nincs véleménye, nem reflektál, nem szereti az irodalmat és nem is tesz úgy, mintha; nem, ő nem érez kényszert, hogy elhitesse a világgal, hogy ő is tényező, nem képzel magáról az égvilágon semmit, őszintén (és ezért tulajdonképpen tiszteletreméltóan) vállalja, hogy semmit sem tud: ő kéremszépen jól-rosszul megtanult egy (két) nyelvet, oszt jónapot; jóvan, nyughassatok, gondoljatok a nemingre mielőtt, emlékszem, elsőben a főiskolán időnként annyira megfeküdte a gyomromat pár irodalom szeminárium, hogy matek példákat kezdtem megoldani otthon.
Tulajdonképpen nemtom melyik idegesít jobban, sőt, még magamról sem döntöttem el, hogy hová tagozódjak, természetesen igyekszem a nemingem-álláspontot erőltetni, de ti persze most nyilván kaján vigyorral besoroltok valahová, fene a pofátokat, amúgy van egy férfi, egy macska, a szakács, a tolvaj és hát.
Btw asszem még nem említettem, hogy minden egyes orgazmus után meg akarok térni, szóval csak most, csak itt, csak nektek, voila, magique és off I go.

7 megjegyzés:

  1. egy M csak mosolyog ezen az egészen, mert olyan felsőbbrendű, hogy péklapáttal kéne agyonverni.

    VálaszTörlés
  2. übermensch, titok, idegenség, yea

    VálaszTörlés
  3. én nem érzem magam korlátoltnak attól, h nincs még meg a nyelvészet diplomám. ez a kategorizálás gáz, pedig te szoktad mondani, h nem kategorizáljon az ember. én kurvára szeretem az irodalmat, és a gimiben, meg a fősulis diplomámnál sokkal több és mélyebb oktatásban vt részem jó könyvekkel, jó írókkal kapcsolatban, mint az egyetemen. én ott éreztem úgy, h egy sznob véleményt akarnak belém sulykolni, és feleslegesen ne gondolkodjak. fősulin csomó mindent elolvastam attól, akinek egy könyve tetszett. egyetemen sztem feleannyi jók könyvet/verset nem ismertem meg. és nem érzem messze azt, h csak a nyelvet tudom, az irodalom mindig jobban érdekelt. mondjuk, amilyen korlátolt csoptársaim vtak az egyetemen, ha ilyenek lettek vna fősulin, nem hiszem, h akár egy évig is bírom, behülyülés nélkül. kb olyan vt mint a suliban, ahol dolgoztam, a megfáradt tanári kar... én amúgy is úgy vettem észre, h egy csomó olyan ember van, aki egyetemei szakokra veri magát, mint pl színháztörténet... a nyelvészet is ilyen gagyi szak, csak ott mondjuk tök sok jó könyvet elolvastam, meg csomó tanítási módszert megismertem. de ez csak egy vélemény.

    VálaszTörlés
  4. most, h belegondolok, ott hetente olvastam egy könyvet, (és nem vmi szar pedagógiát magyarul) és csomót, amit egyetemen kellett vna később, más rég elolvastam. (v gimiben, még előtte) sztem ez nagyon sulifüggő, meg tanártól is függ, meg attól, h mennyire akarsz újat. mióta nem járok sehová suliba, egyre jobban érzem, h butulok, a régi jegyzeteimet olvasgatom már néha, akkor nem vt időm mindent megtanulni, ami fontos.

    VálaszTörlés
  5. "jóvan, nyughassatok, gondoljatok a nemingre mielőtt"

    vannak kivételek,ó hogyne, de azért kérlek, hogy egy perces néma felállással emlékezz meg néhai csoporttársainkról,tedd a kezedet a szívedre és úgy mondd, hogy okos,tájékozott, satöbbi emberek,akik egyetemi diplomát érdemelnek. naugye.
    és ez csak egy csoport volt a sok közül.

    VálaszTörlés
  6. (btw ki mondta, hogy nem lehet velem vitatkozni?)

    VálaszTörlés
  7. uhh, nekem fősulin is vt olyan csoptársam, aki, mikor tod, van az a ped grammar-tárgy, és egymásnak kellett prezentálnunk egy órát, vmilyen nytant tanítva, azon izéltek, (utsó évben) h jajj, hát ők nem mernek angolul megszólalni... és meglett a diplomájuk... sztem tök jó tanárok lettek, valószínűleg XDD a nyelvet tökkkéletesen elsajátították :D meg egyetemen emlékszel arra az üveges tekintetű, 60-as évekbeli parasztfrizkós, belőtt hajú szörnyre? (talán Nóra?) sírok, h már nem élvezhetem a társaságát. és, persze, BÁ :D spenyót, magolás, rasszista kitörések.. (mé kell nekem mocskos zsidóirodalmat tanulni?) sztem ő a mein kampf-ot kellett vna, h elemezze, mé nem német szakra ment? igen, csoportja is válogatja. én ott éreztem azt, h bár fősulin mindig én vtam, aki irodalom órákon vitázott a tanárral, meg aki mindig angolul olvasta a könyveket, azt h, itt nem érdemes megszólalni, mert minek? amúgy ebben mindig felnéztem rád, h te meg igen. amiket viszont leírtál negatívumokat, én a tanári karban láttam ezt a sötét, ingyenélő, punnyadok a mocsárban-mentalitást. (ja, meg mindenki kurva, aki néha elmosolyodik, és nem kezelik évente elmegyógyintézetekben)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.