kedd, szeptember 08, 2009

hihetetlen, hogy ezt le kell írnom

Ha még egyszer meglátok olyat leírva, hogy a nemi identitás a privát szférába tartozik, meg hogy a hálószobában mindenki azt csinál amit akar, meg hogy engem nem zavarnak a buzik, de...szóval ha még egyszer majdnem elfogadónak álcázott homofób postot látok, akkor, akkor ööö...sikítok, szétbaszok valamit, kiugrom az ablakon, vagy hát mittomén.
Fel nem foghatom, hogy akármilyen intoleráns is valaki, legalább intuitíven ne érzékelje, hogy 1) az egész felvonulásosdi túlmutat a homoszexualitáson 2) a homokosoknak bizonyos értelemben joga (szerintem akár kötelességnek is mondhatnánk) van provokálni.

19 megjegyzés:

  1. akkor én a hálószobában Charlize Theront akarom

    VálaszTörlés
  2. nekem az a nő a se szaga se bűze klasszik, de te tudod

    VálaszTörlés
  3. majd lekapcsolom a villanyt

    VálaszTörlés
  4. A nekrofilok mégsem vonulnak fel. Pedig ők sem ártanának senkinek azzal, ha rózsaszínű búvárruhába öltöztetett hullákat ölelgetve vonulnának fel a Körúton.
    De ezt azért nem teszik, mert van eszük. Felfogják, hogy a többség nem tolerálja a másságot. Ez van, ez nem fog változni, és attól, hogy néhány tucat buzi végigparádézik pár száz métert, még nem lesz elfogadóbb senki. Sőt.

    Mi az a "bizonyos értelemben" vett jog a provokációra?

    VálaszTörlés
  5. a nekrofilok valószínűleg jóval kevesebben vannak, azonkívül (gondolom) bűncselekményt követnek el, naná, hogy nem szeretnének felvonulni - egyébként pont arra gondoltam, hogy sokat segítene ennek az ügynek, ha mindenféle emberek (heterók, fétisimádók,bélyeggyűjtők, metálosok,szadomazo rajongók,etc) felvonulnának néha; mókának sem lenne utolsó, ráadásul jóval viccesebb, mint pl a szentjobb hurcolás.
    btw mint tudjuk, nemcsak beöltözött buzik vonulnak (hanem pl egyre több hetero) és nyilván senki nem azt gondolja, hogy a vonulástól változik bárki véleménye; a vonulástól egyszerűen láthatóvá teszik magukat a homokosok - ugyanis a társadalom nagy része szeretne úgy tenni, mintha nem is léteznének (és ez az attitűd még a jobbik)és pontosan ezért gondolom, hogy provokálniuk kell: igenis bele kell baszni az intoleráns hülyék arcába, hogy ez nem egy megkerülhető, kevés embert érintő "probléma", ami "magánügy", a "hálószobába való", hanem a természetben(nem is ritkán) előforduló) "jelenség" (kicsit suta szó, de most ez van), ami ha tetszik, ha nem, igen sokakat érint, ráadásul rengeteg ember életét tökéletesen megnyomorítja az intoleráns társadalom által rájuk kényszerített állandó bujkálás és hazudozás.
    megjegyzem ezzel a lapítós, beletörődő hozzáállással (feküdjünk otthon szomorúan egy sötét szobában, úgysincs befolyásunk a világra) a büdös életben nem változik (és soha nem változott volna) semmi.

    nyugat-európában mégiscsak máshogy vannak ezek a dolgok, ott vajon mitől változott meg az emberek toleranciaszintje?
    én tudom. attól, hogy felvonultak, megmutatták magukat, bátrak voltak, jogokat akartak és végül kaptak is.
    (megjegyzem valószínűleg a nők is hasonló módon lettek emancipuncik, bár bevallom, sosem tanulmányoztam ezt a kérdést,valahogy a szüfrazsettek kimaradtak)

    (Marci nagyon szépen megfogalmazott véleménye: "attól még, hogy nem történik semmi azonnal, az embereknek jó tudni, hogy nincsenek egyedül")

    VálaszTörlés
  6. "Ez van, ez nem fog változni"

    Miért ne változna? (Ebből csak annyi látszik, hogy te konkrétan nem akarsz.)
    Régen a nők nem hordhattak nadrágot, meg a fehérek nem barátkozhattak feketékkel, most meg egy nő és egy fekete harcolt az amerikai elnökségért. Ha mindenki azon az igen nyitott módon állt volna hozzá a kérdéshez annak idején, ahogyan most te, akkor persze nem ez lenne a helyzet.

    Amúgy meg az indexen több cikk is foglalkozott azzal, hogy nyugaton a melegfelvonulás népünnepély sok-sok hetero és sok vezető politikus részvételével, keleten meg jönnek a tahók és verekedni kezdenek. Ebből is látszik, hogy hol tartunk: west-balkán. És ezen pl. én szívesen változtatnék.

    VálaszTörlés
  7. Marci, nekem semmi bajom velük (de tényleg, ezt Molly is tudja), de ezzel csak ártanak maguknak. Szerintem egy szélmalomharc ez így.
    Nem egy felvonuláson kéne "belebaszni az emberek arcába" a másságukat, hanem szépen, lassan, kis adagokban elfogadtatni magukat legalább olyan szinten, hogy ne okozzon feltűnést a metrón két egymásba fonódó férfikéz; pl. ha egy gyerek ezt látja, és megkérdi a szüleit, hogy "anya/apa, miért fogják egymás kezét?", és a (normális) szülő elmagyarázza a homoszexualitást, akkor ő már úgy fog felnőni, hogy számára természetes jelenség lesz.
    Ez így szerintem járhatóbb út, mint egy parádé, ahol egy évben néhány órát megjelenik egy csomó homokos, és kihívóbban viselkedik, mint ahogy egyébként.

    VálaszTörlés
  8. Ebben a kerdesben sniccerrel ertek egyet. Milliok mennek el, hogy rendori kiseret legyen a homofob allatokkal szemben, evek ota - ez nem jarhato ut, az emancipacio terhoditasa ismeretlen jelenseg volt, utvagas a dzsungelben (plusz a felvonulas nem szembesito arcbatolhato etetokent indult sem Berlinben, sem New Yorkban, ellenkezoleg: mar egy bevett tarsadalmi jelenseg fesztivalszeru adaptacioja volt). A melegfelvonulas meg ugy egyebkent az azonos nemuek kapcsolata mar boven nem az, konkluzio: nem ez a jarhato ut. Elottunk a pelda, tolunk nyugatra kabe minden orszagban, megis. A magyarok - mily meglepo - intolerans, acsarkodo agressziv mamelukok - nem ettol fogadnak el majd valami "elfogadhatatlant". En is sniccer receptjeben hiszek (es az osszes otthoni meleg ismerosom is, ok elvi okokbol nem paradeznak, nem azert, mert felnek): lassan, lepesekben, aprankent, generaciokat szoktatva. Hogy ez szomoru-e? Nana, hogy az. Nem igy kene lennie, persze, hogy nem. De nalunk, sokadjara is bebizonyosodott, nem lehet ugy, mint normalis orszagokban.

    VálaszTörlés
  9. nekem sincs bajom a melegekkel, a felvonulás céljával sem, amivel viszont de, az a provokáció. szerintem latexben bibliát baszni az idősödő nagymamák bosszantására nem menő. "jézusnak is két apja volt" táblával menni a felvonulásra nem menő. de a legtöbb esetben ezzel a melegek sem értenek egyet, akik normálisan vonulnak fel. és ha nem lett volna korábban ilyen, lehet hogy annyi nemmeleg menne kiállni a melegek jogaiért, hogy nem a kurucokról meg a rendőrökről szólna a dolog. vagy nemtudom, te pontosan mit értettél a bizonyos értelemben jogos provokáció alatt, de egy ilyen esemény szerintem pont akkor érné el a célját, ha kivételesen nem tenné ezt. mint ahogy, idén itthon nem is voltak (vagy nem sokan) olyanok, akik provokálni akartak volna. csakhát a pöttyöst már elrúgták mások a külföldi meg a korábbi parádékkal.

    VálaszTörlés
  10. aha, idősödő nagymama meg undorodhat nyugodtan, az mindegy. hát nemtom, én az erőteljes megoldásokban hiszek, plusz nem gondolom, hogy a szerencsétlen buziknak meg lehet parancsolni, hogy legyenek türelmesek és várják ki amíg szép lassan elfogadják őket, mondjuk 2625-ben.

    VálaszTörlés
  11. a fő probléma ezzel az egésszel, hogy MIÉRT FÁJ AZ EMBEREKNEK, HA VALAKIK VONULGATNAK? senkinek sem ártanak, nem vernek embereket, nem avatnak egyenruhában, hátakkormeg? a szent jobbos vonulás tök jó példája mollynak. nem megyek oda verekedni, csak azért, mert ők mások, mint én.

    - az adófizetők pénzét félteni meg szerintem hülyeség, annyi faszságra megy el ebben az országban, hogy ez eltörpül, és inkább erre menjen, mint pl. tüzijátékra, ill. mikor a nagymagyarok autókat borogatnak, akkor az adófizetők pénzéről senki sem beszél, érdekes.

    - szerintem a Jézusnak két apja tábla inkább vicces, mint felháborító

    - szerintem ha szótlanul vonulnának, itthon azt is mindenki "provokációnak" bélyegezné. mert egy kirekesztő, ostoba társadalom a magyar. már leírtam az előbb a kelet-nyugat összehasonlítást.

    - amúgy meg voltak kemény tüntetések a feketék/nők jogaiért, és abban sem vagyok biztos, hogy nyugaton már rég mindenki elfogadta a melegeket, mikor elkezdtek vonulgatni. azt nem értitek, hogy az emberekben tudatosítani kell, hogy ez probléma. mert addig ha meleg párt lát a metrón a szülő, azt mondja a gyerekének, hogy ne nézz oda kisfiam, gusztustalan, nem pedig elmagyarázza szépen, ahogy ti hiszitek.

    szóval igenis legyen joguk megmutatni magukat, érezni, hogy sokan vannak, és felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sok embernek nagyon szar az élete emiatt.
    mert ez egy demokrácia, vagy mi a szar.

    VálaszTörlés
  12. Marci, felreertettel; nem az adofizetok penzet feltem en, hanem az a baj ezzel, hogy ez megint pluszmunicio a pocsoknek, hogy a "buzik felvonulosdija" megint mennyibe fajt. Igy aztan boven nem arra figyel a paraszt, amire kene.

    A melegfelvonulasok pedig mar elfogadott meleg kozossegek kezdemenyezesei voltak, komolyan :)

    Az pedig nem kerdes, mekkora bunko szarok a magyarok, szerintem ezt itt pont mindannyian tudjuk. Eppen ezert nem fognak erteni soha a felvonulas valodi celjarol, szandekarol - plane, hogy az a felvonulas olyan, amihez nem asszisztal a meleg kozosseg egy massziv resze sem - ahogy irtam fentebb is, sok magyar meleg ismerosom teljesen elveti a modjat. Nem a celjat, csak az egesz attitudjet, mert ok is tudjak, amit nyugaton lehet, azt nalunk kiskanallal szepen is csak nyogvenyelosen.

    Uff :)

    VálaszTörlés
  13. és mégis hogyan lehet kis adagokban toleranciát remélni? ha reménytelen a felvonulás, akkor ez meg aztán végképp az...a csinálom is, meg nem is szerintem sosem vezet sehová.

    VálaszTörlés
  14. Marci: ez a kérdés, hogy "MIÉRT FÁJ AZ EMBEREKNEK, HA VALAKIK VONULGATNAK?" ugyanolyan kevés beleérző képességet feltételez, mint amennyi azoknak van, akiket zavar a buziparádé- bár te a jó oldalon állsz.
    Amúgy meg a melegeket sosem fogják teljesen elfogadni, akármit is tesznek, mert ez nem csak kultúra és neveltetés kérdése: engem mindig arra neveltek a szüleim, hogy minden ember egyenlő, ehhez képest eleve megítélem és utálom a cigányokat és szívem szerint a problémás egyedeket sterilizálnám és kényszermunkára küldeném. És ez a saját véleményem, ez így alakult az idők során.
    Hiába magyarázzák valakinek egy életen keresztül, hogy a pacal a legfinomabb étel a világon: ha undorodik tőle, nem fogja bevenni a gyomra, ennyi, kész.

    VálaszTörlés
  15. de,szerintem kultúra és neveltetés kérdése. csak éppen arról van szó, hogy az nem volt elég, ahogy a szüleid neveltek, mert a haverok, a filmek, a blogok stb. sokkal erősebb ellenkező hatást váltottak ki. de ez is a kultúra része, tehát ha innen is hasonló impulzusokat kaptál volna, lehet, hogy most másképp beszélnél.
    megintcsak a feka-példát hozom: ha akár csak ötven éve azt mondod egy konzervatív amerikai családanyának, hogy csak neveltetés kérdése, hogy lesznek feka-fehér házasságok (és fekete prezident), nyilván kiröhögött volna.

    "és szívem szerint a problémás egyedeket sterilizálnám"

    ezt ne nagyon hangoztasd, mert nagyon gáz. bár tudom, hogy ma Magyarországon ez a menő, minél nácibb vagy, annál jobb. és mégis ki dönti el, hogy ki a "problémás egyed"? Te? a Király? az Atyaúristen? ki döntsön úgy, hogy más embereket meg lehet ölni? és akkor egyszercsak jön a fekete autó, hogy hát sajnos valaki úgy döntött, hogy problémás vagy, sajnos most fellógatnak bocsi.
    lehet olvasgatni a törikönyveket: ez csak önkényuralomhoz és diktatúrához vezet.
    ha erre a szokásos baromságot akarod válaszolni, hogy "az lenne a jó, legalább rend lenne, hua!", akkor ne fáradj, erről már volt itt nagyon hosszú vita.

    VálaszTörlés
  16. Problémás egyedeken a visszaesőket, különösen súlyos bűncselekményeket elkövető embereket értem. Erre van a törvény, hogy ezt eldöntse.
    Nem vagyok náci, Még rasszista sem.
    És nem divatból meg holmi blogok meg más média hatására nem szeretem a cigányokat, hanem személyes tapasztalatok miatt.
    És emberölésről nem beszéltem. Csak kényszermunkáról.
    Gondolom, te is azt mondod, hogy márpedig "cigánybűnözés nincs".

    VálaszTörlés
  17. igazad van, nem beszéltél emberölésről. sterilizálásról igen, viszont a bűnözés valószínűleg nem genetikai eredetű, hanem szociális. (és hasonlóan, Einsteinnek sem voltak iszonyú okosak a szülei.)

    A "cigánybűnözés" meg egy szó, ami nem tudom, mit jelent. Ha a bűncselekményt cigány követi el, akkor az cigánybűnözés? Ha magyar, akkor meg micsoda? Nyilván összesen pl. több "magyarbűneset" van, mint "cigánybűneset".

    Idemásolok néhány dolgot:

    Állítás: A cigányok brutálisak, erőszakos, emberellenes bűncselekményekben jeleskednek.

    Válasz: A hirtelen felindulásból elkövetett emberölés nem gyakoribb a romáknál, így nem igaz az az állítás, hogy a cigányok indulatosabbak lennének másoknál. Kevésbé fordulnak családtagjaik ellen, viszont vagyonellenes, piti bűncselekményeket gyakrabban követnek el.

    Állítás: Azért van több cigány a börtönökben, mert a bűnözés a cigányok vérében van.

    Válasz: A bűnözésnek nincs semmilyen genetikai magyarázata, soha, semmilyen tudományos kutatás nem bizonyította, hogy lenne. Arányaiban valóban több roma származású ember van a börtönökben, mint Magyarországon, azonban ennek főként szociális, iskolázottsági okai vannak, és többféleképpen hat rá a romákkal szembeni személyi és intézményi előítéletesség is.

    (primitíven fogalmazva: lehet, hogy nem azért lop, mert "a vérében van", hanem mert nincs sok választása. a bírók meg inkább küldenek börtönbe cigányt, mint nem cigányt, ez is számít az arányban)

    a teljes cikk (szerintem viszonylag tárgyilagos és pártatlan):

    http://index.hu/belfold/2009/09/09/tenyek_es_tevhitek_a_bunozes_a_ciganyok_vereben_van/

    ja, vannak linkelt cikkek "a cigányoknak büdös a munka" és hasonló témakörökből is...

    VálaszTörlés
  18. en csak annyit tennek hozza es utana tenyleg elhallgatok, hogy: valo igaz, hogy az azonos tarsadalmi retegben, vagyis a melyszegenysegben elofordulo hasonlo bunesetek szama es elofordulasi rataja megegyezik a magyarok es mindenfele egyeb borszin/vallas/egyeb attributumot kepviselokevel. tehat ez nem tema, a korulmeny ugyanazt szuli.

    DE

    arrol nem szol a fama, ami pedig a lenyeg lenne es igazabol itt van a baj; hogy mekkora a melyszegenyseg elofordulasi aranya a ciganysag osszesseget tekinte - 5-6-szoros. hankiss elemer kivalo tanulmanya tobbek kozott erre is ravilagit. tehat, ha mar mindenkeppen szamokkal dobalozunk: tarsadalmi reteg aranyaiban nem, mert korulmenyekbol fakad, abszolut ertelemben pedig masszivan tobb a romak altal elkovetett buncselekmeny. es ez baj, nagyon nagy baj. baj annak, aki elszenvedi es baj a becsuletes romaknak is, akik probalnanak boldogulni a naci vadallatok kozott otthon.

    offtopic voltam, ennyit akartam, lapos a pofam, mentem, koszonom a figyelmet.

    VálaszTörlés
  19. Az Index cikke egy szar.
    Lakj egy darabig olyan helyen, ahol sok cigány él, majd meglátod, hogy a 90%-uk milyen ember valójában.
    No, de ennek már tényleg nincs köze a melegek felvonulásához.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.