szerda, október 28, 2009

felnőtteses

De gyerekek, most komolyan. Miért hiszi mostanában mindenki, hogy harmincon túl nő fel? Mitől jut eszébe bárkinek is azt mondani x napra ébredve, hogy hoppá, na ma felnőttem, asztapicsa és egyáltalán, mi a franc az a felnövés? Hogy te döntöd el mikor mit eszel, mikor mit iszol és hányszor kivel dugsz? Vagy talán akkor nősz fel amikor már nem mész át a piroson? Esetleg akkor amikor már átmész? Vagy amikor már csukott szemmel mész át? Vagy amikor inkább otthon maradsz? Vagy akkor vagy kész (felnőtt, yea) amikor már elveszíted a humorérzéked és templombajárós frizurát csináltatsz? Vagy ha csont nélkül szülsz három gyereket? Vagy ha aggódva gürcölsz havi öt forintért? Netán ha meghal az anyád, az apád?
Fogalmam sincs mitől felnőtt a felnőtt, de az az igazság, hogy soha életemben nem gondoltam arra, hogy na, akkor most felnőttem, sőt, arra sem, hogy húha, jaj, még nem nőttem fel, gyerek vagyok, mi lesz most...

Asszem koron kívüli vagyok.

9 megjegyzés:

  1. Akkor vagy felnőtt, mikor már egyedül mész fogorvoshoz.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a felnőtt éned egyszer csak kialakul, de szerencsés esetben megmarad a fiatal éned is, szóval nem leszel totál seggfej vagy ilyesmi... (Bocs' ezt ne vedd személyesen, amolyan sértésnek, csak hát hogy tudnám szebben mondani?)

    VálaszTörlés
  3. Én egyszer felnőttnek éreztem magam. Mikor először pakoltam át egyedül a kocsim csomagtartójába egy bevásárlóközponti kocsi tartalmát. És akkor ott úgy tényleg éreztem, megcsapott a felnőttség szele. Nem volt se rossz, se jó, mert ez is a felnőttség része, hogy semmilyen.

    VálaszTörlés
  4. Ez tetszett:"ez is a felnőttség része, hogy semmilyen". Ezeket az automatizmusokat önállóságra nevelt meg kicsit értelmesebb ember már 14-15 évesen teszi (most nem a piára, kefélésre gondolok, csak a többire) de akkor még minden új. Ettől persze még lnem felnőtt a 14-15 éves és lehet felnőtt az olyan 30 éves is, akinek maradnak a hétköznapi teendőkből újak.

    VálaszTörlés
  5. sejtem, honnan jött ez a kérdés... :)

    VálaszTörlés
  6. semmi extra, onnan jött, hogy több blogban is erről értekeztek az emberek mostanában

    VálaszTörlés
  7. épp most olvastam a _kedvenc_ boxos bloggeredet, aki szintén ezt elemzi, aztán téged.
    azt hittem, miatta.

    VálaszTörlés
  8. igen, az övét is olvastam, de annyira nem volt számottevően bosszantó:)

    VálaszTörlés
  9. A teljesen felnőttek félelmetesen komolyak. Amikor nevetnek, akkor is.
    A lököttebbje sosem lesz tökéletesen felnőtt. Én szeretek lökött lenni. Remélem a gyerekeim is megmaradnak valahol gyereknek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.