csütörtök, október 22, 2009

olaszgyalázó szikár alak

Ma olasz órán kiderült, hogy Jézusnak le kell másznia a keresztről és távoznia kell Olaszországból: nem EU tagországból származik ugyanis...Egyébként én régóta csendben értetlenkedem azon, hogy mért tartja mindenki baromi lazának és jó fejnek az olaszokat, mikor tradicionális, kirekesztő és nagyon vallásos népség, nem beszélve háttööö tudjátok, a festett hajú pojácáról.
Van valamiért ez a romantikus elképzelés a mediterrán emberekről, tudjátok, ők forróvérűek, lazák, romantikusak, a mának élnek, satöbbisatöbbi, de véleményem szerint ezeket az emberek pusztán arra alapozzák, hogy a mediterránok sokat beszélnek ordítva.

12 megjegyzés:

  1. érdekes elképzeléseid vannak a "meditárrán jófejségről": micsoda szemét emberek az olaszok,
    kiutasítják az országukból az illegális migránsokat, mert nincsenek megfelelő papírjaik.
    ha eddig nem tudtad,tájékoztatlak: a Schengen Zóna minden országában ez jogi eljárás hasonló esetben, még Magyarországon is.
    a mediterránságot,mint "forróvérű, laza, jófejséget" pedig ne Triesztben akard már megtalálni, mikor az ottani populáció eredete köztudottan multietnikumú, főleg német és szláv.olyan ez, mintha
    egy öszvértől várnád, hogy mutassa fel az epsomi derbin szerzett aranyérmeit.

    VálaszTörlés
  2. hopp, nina egy temperamentumos olaszmento ... szerintem nincs nekik szukseguk ilyesmire :)

    amugy pedig az itt leirtak igazak; en is sokat es sok helyen eltem, tobbek kozott kedvenc mediterranjaid kozott es hat bizony szegenyes a bizonyitvany, mollynak van igaza. de persze az internet korat eljuk es tele vagyunk borzasztoan kozmopolita nepekkel; mindjart megkapom ninatol, hogy o pedig mar ket evtizede el ota, sot, olasz ferje van, mi tobb, ott diplomazott es hat inkabb mar olasz, mint magyar, ezert mi csak ne pofazzunk, ugye, mert o jobban tudja ...

    VálaszTörlés
  3. köszönöm szépen kedves hozzászólásodat. a következők jutottak eszembe így hirtelen:
    1, nekem nem hiányzik a mediterrán virtus, ha esetleg félreértetted volna (éppen erről szólt a post), szóval Trieszt még a legjobb választás ezek szerint:) (mellesleg tisztában vagyok a város földrajzi elhelyezkedésével és populációs összetételével, de köszi, szabadjon még megjegyeznem, hogy a kurva sok kutató és egyetemista jóvoltából igencsak sokféle "valódi" olasz él itt, sajnálom ha elszomorítalak ezzel a hírrel)
    2, semmilyen országgal nem szimpatizálok amit jobboldali kormány vezet egy bohóc bűnözővel az élén, hát még ha az illető ország erős egyházi befolyás alatt is áll
    (pl Olaszországban a hetvenes évekig nem lehetett elválni, csodás példája ez a mediterrán lazaságnak; amúgy meg éppen az olasz óránkon mesélte egy román fickó, hogy egy időben az olaszok románokat vertek az utcán pusztán azért,mert nem olaszul beszéltek, gyönyörű, nyilván több példát is tudnék erre találni egy olyan országban, ahol a szomszédos városok is gyűlölik egymást. amúgy ajánlom figyelmedbe a fascismo szó eredetének tanulmányozását)
    3, hogy miért élek mégis itt? nos, ez legyen az én titkom...

    VálaszTörlés
  4. 3. hatalmas titok, erről szól a blogod egy éve

    VálaszTörlés
  5. kedves Molly, írtál a "kirekesztő" olaszokról és arról, h "Jézusnak" le kell másznia a keresztről,és hazamennie,mert nem EU-s országból jött,erre megjegyeztem, h ez ugyanúgy előfordul az EU bármelyik tagállamában,tehát ez elég gyenge példa a "kirekesztés" és a (nem is létező) "meditterrán lazaság" ellenérveként.
    Román barátodat nagyon sajnálom, ha azért verték meg, mert nem beszélt olaszul,de Mo.-n is lőttek már le "tévedésből" munkába induló cigányokat(és most direkt őket említem és nem arabokat,vagy törököket),szóval baklövések (lol) bárhol előfordulnak, de ez egyáltalán nem általános jelenség.
    Minden szentnek maga felé hajlik a keze, az enyém is: azaz én is
    foggal-körömmel védem és dicsőítem a magyarokat,a magyar szokásokat, de ezt ne úgy tegyük már meg, hogy a nem magyarokat (itt az olaszokat) próbáljuk mindenáron lejáratni,mert az -szerintem- elég ciki.

    VálaszTörlés
  6. na jó. nem magyarázom el a blogomat, elég annyi, hogy sokszor kifejeztem már iszonyomat a magyar mentalitással kapcsolatban, szóval dehogy védem a magyarokat,uramisten, éppen ellenkezőleg.
    smart: "a nem magyarázom el a blogomat" - elvéből kiindulva nem volt kedvem előadni azt, amiről egy éve blogolok, gondolom nina a többi postot nem olvasta (ha igen,hát csodálom, hogy ilyen kommenttel rukkolt elő)

    VálaszTörlés
  7. (amúgy ezt a kis Jézusos-humort az olasz (értsd olasz) tanárunk mutatta nekünk - egy karikatúrát, amin Jézus éppen lemászik a keresztről, merhogy távoznia kell az országból -, majd hosszan kifejtette, hogy miért gusztustalan fasiszta ország ez. mivel egész európa fasizálódik,ezért nehéz olyan példát említeni, ami máshol nem történhet meg, de - bocsásd ezt meg nekem - nagyon borzasztónak találom európa jobbra tolódását. az olaszokat azért emelem ki külön, mert egyrészt itt élek, másrészt itt hatványozottan vannak jelen azok a dolgok, amik kifejezetten taszítanak, jóllehet, ez nem trendi, mivel az emberiség nagy része vmi számomra rejtélyes okból rajong a mediterránokért. szóval ne aggódj, nem a magyarok ellenében iszonyodom, az otthoni történések még iszonyúbbak)

    VálaszTörlés
  8. tényleg nem olvastam korábbi be-
    jegyzéseket a blogodban,és talán hiba volt így beugatni, mégis,fel nem tudom fogni, mitől fasiszta megnyilvánulás az,hogy kiutasítják az országból az illegálisan ott tartózkodókat,(és állami pénzből biztosítják a hazautazásukat)mikor az illegális bevándorolt országá-
    ba neked ugyanúgy vízummal és engedélyekkel kellene rendelkezned a tartózkodásra, és ha ezek hiá-
    nyoznak, esetleg életed végéig rohadsz egy harmadik-világ szitű börtönben.
    ezek szerint, ők is fasiszták lennének?
    az olasztanárodnak pedig, aki ilyen
    példákkal tömi a fejeteket,javasol-
    ni tudom, hogy inkább Manzonit olvastasson, vagy gyakoroltassa a trapassato remoto-t, mint demagóg karikatúrákat elemezgessen nektek, bizonyítva a fasiszta attitűd
    evidens példáját, mert ez nem az.
    nem kell nagy ész ahhoz, h vlki átlássa, az engedély nélküliek potenciális veszélyt jelentenek a közbiztonságra, az orvosi ellenőr-
    zés-nélkülésigük pedig a közegész-
    ségre stb,és a jelenség elleni fellépést fasizmusnak titulálni és politikai töltéssel ellátni egyszerűen ostobaság, mert nincs köze "Európa jobbratolódásához", hiszen Kínában,Kubában és bárhol a világon ez az eljárás.
    egyéb példákat vártam volna az
    olaszok "gusztustalan fasiszta" megnyilvánulásaira, mert az én figyelmemet eddig ez elkerülte. ha azt mondod, hogy megbízhatatlanok, pontatlanok,szeretnek hazudni,
    műveletlenek és nagyképűek, azzal egyetértek.de fasisztának nem tudom
    őket beállítani, bármilyen jól is
    mutatna az előző listán.
    ezzel részemről be is fejeztem a témát. :)

    VálaszTörlés
  9. nos, az olasz tanárunk kifogásolta a homoszexualitás elutasító megítélését, a mindenféle idegenek el- és kiutasítását, az abortuszellenességet, az egyház brutális befolyását, az idegenveréseket, stb.
    és attól, hogy máshol is ez folyik, azér ez ne legyen már okés. és már mért ne lenne ennek köze európa jobbra tolódásához?
    amúgy szerintem se kéne egy tanárnak politizálnia, ebben egyetértünk, de tanítani is szokott azér

    VálaszTörlés
  10. [url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
    [b]5 Pro Finale, [url=http://firgonbares.net/]all adobe software[/url]
    [url=http://firgonbares.net/][/url] software for academic Mac OS Server v10
    discount microsoft office [url=http://firgonbares.net/]Mac OS Server v10[/url] software of adobe photoshop
    [url=http://firgonbares.net/]discount for software[/url] adobe photoshop cs4 download
    [url=http://firgonbares.net/]buy dragon software[/url] software for retail store
    discount microsoft office pro [url=http://firgonbares.net/]educational software game[/b]

    VálaszTörlés
  11. [url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
    [b]4 Design Premium Mac, [url=http://sunkomutors.net/]buy cheap oem software[/url]
    [url=http://sunkomutors.net/][/url] software shops uk nik software discount
    coreldraw duplicate [url=http://sunkomutors.net/]Extended Retail Price[/url] you sell used software
    [url=http://sunkomutors.net/]discounted software for teachers[/url] free adobe photo shop software
    [url=http://sunkomutors.net/]toddler educational software[/url] oem software sale
    where to buy cheap software [url=http://sunkomutors.net/]buy cheap software coupon[/b]

    VálaszTörlés
  12. [url=http://bariossetos.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
    [b]where to buy cheap software, [url=http://vonmertoes.net/]nero 7 ultra[/url]
    [url=http://vonmertoes.net/][/url] store builder software adobe photoshop 6 software
    which is better coreldraw x3 or adobe illustrator [url=http://bariossetos.net/]adobe acrobat pro 9 complete pack[/url] cheap childrens software
    [url=http://vonmertoes.net/]discount software for educators[/url] version of photoshop to buy
    [url=http://bariossetos.net/]discounts on software[/url] kristanix software button shop
    free recording software downloads [url=http://hopresovees.net/]a shop software[/b]

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.