péntek, december 11, 2009

"the sex and the drugs and the complications"

Napok óta ezen gondolkozom. Hogy nem, nem kellenek lakótársak. Hogy nem, soha nem szabad drogozni. És nem, most kivételesen nem viccelek.
Elképzelem mindkét kiscsajt: életük legnagyobb kalandjában vesznek részt, boldogok, szabadok, féktelenek, együtt lakunk mint a menő sorozatokban, hua, fiatalok vagyunk, bármit megtehetünk, a szex jó, beállni, inni jó, az élet szép.
Elképzelem, ahogy a meggyilkolt lány akar egy kedves kucorgós estét magának, otthon marad, filmet néz, olvasgat, aztán rátörik az ajtót, lefogják, erőszakoskodnak vele, majd elvágják a torkát.
Elképzelem a másik kiscsajt, ahogy a pasijával hisztérikusan bulizik, bármit megtenne neki, érte, hazamennek, vad orgiát akarnak, felébresztik a lakótársat, az meg józan, rémült, álmos, uncsi...na és a dolognak erre a részére egyszerűen nem terjed ki az empátiám.
Merhogy nem, nem, nem és nem tudom elképzelni, hogy bedrogozva, kontroll nélkül elvágom valakinek a torkát, akit a barátaim lefognak.
Nem tudom elképzelni, hogy egyetlen pillanat alatt ne józanodna ki valaki, aki egy hatalmas késsel nyiszálni kezdi a lakótársa nyakát.
Mióta hallottam erről a gyilkosságról sokszor eszembe jut az a nagyon megrázó film, amit még Londonban láttam ezer éve: a történet röviden annyi volt, hogy egy huszonéves fiú elmegy egy buliba, ahol egy nagyon részeg lány öntudatlanul fekszik az egyik szobában és a buliban lévő mondjuk úgy húsz nagyon részeg fiú mind végigmegy rajta. A lány végül belefullad a saját hányásába, a megrémült fiúk nem látván más megoldást, szépen elégetik a nemtomhol. Főhősünk mamája megsejt valamit, szimatolgat kicsit a srác körül, aki végül megtörik, vall, majd mama óvó tekintetétől kísérve feladja magát a rendőrségen. Legdurvább film evör, valamiért rajtam nagyot ütött, mindig érdekelt ez a "véletlenül belekeveredik valamibe, rettenetes vége lesz"-szituáció. Hogy ilyenkor mi van. Hogy aztán mi lesz. Hogy lehet-e élni tovább a rettenetes véggel. Hogy akar-e valaki élni tovább a rettenetes véggel. Nem tudom.
Konklúzió? Hát... Nem kellenek lakótársak. Ja, és ne drogozzatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.