kedd, május 31, 2011

dolgok

Na de mosmár ne idegeskedj, nem lesz harmadik gyerek...ja, hogy aggódsz, hogy valami bajom van, elpatkolok és te itt maradsz a kis majmokkal.

Ha hazamegyünk, akkor kell szereznünk utazós kiságyakat, amiket hurcolhatunk ide-oda a családlátogatásokkor, esetleg két autós ülést, meg egy ikerbabakocsit, ha valakinek vannak ilyenek, illetve van ötlete, hogy honnan lehet ezeket két-három hétre emberi áron kölcsönözni, az írjon, nagyon hálás leszek.
Tegnap Memorial Day volt, Marci szerint ezek az ilyen mondvacsinált ünnepek arra valók, hogy minél többet vásárolj ilyenkor (már hetek óta nyomják, hogy ilyen-olyan-amolyan sale, deal, supersaving május 30-án).
Btw azt olvastam a szociopatás könyvemben, hogy a nyugati - elsősorban az amerikai - kultúra nagyon kedvez a szociopátia kifejlődésének, mivel ezek a társadalmak ünneplik az individualizmust és az impulzivitást, míg keleten a proszociális viselkedés és az empátia sok esetben a mindennapos kultúra részét képezik (lásd buddhista tanítások), így még az is, aki szociopátiára hajlamosító agyi struktúrával rendelkezik, illetve szociopata génekkel születik, hajlamosabb nem szociopatáskodni, mivel ez a fajta viselkedés nagyon elüt a kulturálisan elfogadottól. Hümm. Érdekes. Ijesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.