kedd, május 14, 2013

kieg. az előzőhöz

Szóval megtudtam egy csomó dolgot mutáns génekről, meg rákszűrésről meg mellamputációról a Facebook-on, úgyhogy annyi kiegészítéssel visszavonom a felháborodásomat, hogy nekem azért bizony akkor is rémisztő az orvostudománynak ez az elképesztő fejlettségi szintje és hát izé...én nem biztos, hogy tudni akarom, hogy milyen mutáns génjeim vannak, még ha ez az életembe kerülhet is.
Szóval megkövetem Angelina Jolie-t, bár azért jó szívvel nem tudom azt mondani, hogy hát persze, bármimet levágatnám, csak, hogy éljek. Oké, ehhez kéne egy olyan helyzet, hogy bármit megtennék azért, hogy élhessek. Amíg ilyen nincs, addig nagyon könnyű mindenfélét mondani.
A végén még kiderül, hogy tudtom nélkül fatalista vagyok, mondom én, hogy mik vannak és hogy kell vigyázni...



PS.:  Mondjuk számomra örömteli, hogy ennyi rákossal a családban nem vagyok hipochonder és nem tudok mindent a rákról és a mutáns génekről. A tudatlanság fél egészség - jójó, bocsánat, nem viccelek, tudom, járjak inkább percenként szűrésre.

6 megjegyzés:

  1. Nem tudom, nekem, még ha próbálom máshogy nézni, akkor is meredek ez az egész. Most tényleg, mi van, ha létfontosságú szerveire jön ki ilyen rizikó arányszám? Akkor transzplantáltatja, vagy mi? És amúgy a szilikon is állítólag rákkeltő (mondjuk mi nem...). Nekem annyi anyajegyem van, és köztük sok a szabálytalan, hogy szerintem ha lenne annyi lóvém, és csináltatnék tesztet, nekem is kijöhetne mindenféle, de most akkor nyúzassam le a bőröm, vagy mi?! Néha örülök, hogy nem vagyok gazdag... Mindegy, ő csöcsei(voltak), de furcsálni azért lehet a döntését.

    VálaszTörlés
  2. igen, nekem is meredek és igen, nekem is aggályos ez a dolog, de így már azért érthetőbb, mint előszörre, amikor ugye csak annyit érzékeltem az egészből, hogy AJ lecsapatta a mellét megelőzésképpen - ez a hír így pucéron elég rémisztő meg scifibe illő, nem?

    VálaszTörlés
  3. köszönöm a Velvetnek, hogy kicsit alátámasztja az aggályaimat:)

    "A Velvet által megkérdezett plasztikai sebész szerint az onkológus szakmában máig vitatott kérdés, hogy a profilaktikus masztektómiának, azaz az emlő preventív célból való eltávolításának milyen szinten van létjogosultsága. A plasztikai sebészeti része a dolognak viszont kidolgozott és működik."

    jó, tudom, kit érdekel a Velvet, na de akkor is...

    VálaszTörlés
  4. http://www.tenyek-tevhitek.hu/angelina-jolie-a-mellrak-es-a-megteveszto-onkologia.htm

    Ezt olvastad már? Nem tudom, mennyire igaz, de mindenképp érdekes vélemény.

    I.

    VálaszTörlés
  5. hát oké, de Szendi Gábor? (:grimaszol)

    VálaszTörlés
  6. (mondjuk több orvos felháborodott véleményét is olvastam - mert guberáltam a neten, nem hagy nyugodni ez a téma -, nagyon elgondolkodtató mind.)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.