hétfő, június 03, 2013

"If you never try, you will never know"

Na. A címben található mondathoz hasonló, a Facebookon öt percenként megjelenő elmésségek adták az ötletet: ezentúl minden nap posztolok egy magyar közmondást nagy fekete keretben, nagy fekete betűkkel, mert kérem szépen erre láthatóan igény van, mindenkinek minden nap bele kell nyomni a retinájába valami orbitális közhelyet, hogy jól érezze magát és hát magyar emberhez beszéljünk csak magyarul. Kérem szépen.
Ilyenek lesznek majd mint: Aki á-t mond, mondjon bé-t is. Jobb adni, mint kapni. Kétszer ad, ki gyorsan ad. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Hátrább az agarakkal! Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Ajándék lónak ne nézd a fogát. Alkalom szüli a tolvajt. Nem esik  messze az alma a fájától. Ki mint vet, úgy arat. Nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Ki korán kel, aranyat lel., stbstb

Ugye megosztjátok majd kilencszázhuszonötször?

20 megjegyzés:

  1. jóó!

    Naplementés képet is tegyél fel hozzájuk!

    VálaszTörlés
  2. Feltétlen. De már ezt a postot is :D. Tényleg.

    VálaszTörlés
  3. simán, meg majd lájkolom és kommentelem, majd odaírom egy csomószor, hogy mennyire egyetértek és hogy milyen klassz, hogy épp ma ezt idézted és én épp ma elolvastam és így majd mindketten megdicsőülünk a magvas gondolatok által :)

    VálaszTörlés
  4. van egy nagyon jó, még biztosan ezt sem hallottátok, úgy van, hogy: madarat tolláról embert barátjáról! és annyira igaz, hogy teljesen a szívembe markolt! persze, a tieid is, mindjárt osztom is őket, mert tényleg tök sokat lehet tanulni belőlük!

    VálaszTörlés
  5. De csak akkor érvényes, ha megfelelő, csillámporral díszített képet is raksz mellé. Kíváncsi lennék, hogy milyen képet találsz pl. az aki nem tud arabusulhoz...

    VálaszTörlés
  6. wm azzal jatszott egy idoben hpgy koelhokat olvasott hogy kikeresse belole azokat a mondatokat amikben NINCS valami hasonlo bolcsesseg, asszem a blogajanlomban meg benne is van az eleje a projektnek.

    aztan valaki a szeretteink kozul megdicserte hogy milyen magvas gondolatokat oszt meg, es akkor abbahagyta.

    VálaszTörlés
  7. ez elég jó: http://instantcoelho.com/

    Tamko: eleinte én is naplementét gondoltam, de aztán elvetettem, elvégre a magyaros vonalat kívánom erősíteni, úgyhogy valamiféle népi motívumokat kéne képként melléjük csempészni. á, de nem jó, mert akkor rögtön politikát látna bele mindenki, pedig én csak bölcs akarok lenni...hümm. lehet, hogy jobb lenne mégis naplementében csókolózó fiatal pár meg mosolygó öreg házaspárok, esetleg szép virágok, szivárvány, ilyenek.

    VálaszTörlés
  8. Ugye ez csak egy felelőtlen ígéret?

    VálaszTörlés
  9. Turchi: egyelőre csak szóban lázadok a komzumbölcsességek ellen, de ha nagyon bedühödök, elkezdem megvalósítani:)

    VálaszTörlés
  10. Hihi, épp tegnap posztolta az egyik kollegám barátnője, hogyaszondja: "Everything is possibble, if you just believe". Hárman lájkolták is, a kollegám viszont a következőt szólta hozzá: "Márpedig én még mindig nem tudom kinyalni a fülzsírt a saját fülemből, holott annyira hiszek benne, hogy képes vagyok rá".

    Majd' leborultam a székről a nevetéstől :D

    VálaszTörlés
  11. ez annyira jó ötlet, hogy legszívesebben már ma kitennék egy ilyet. de nagyon megszerkeszteném szépre. csak nem akarom lopni az ötleted :D

    VálaszTörlés
  12. mia, csak nyugodtan, én úgysem tudok ezzel foglalkozni most sajna.

    Eszti: na jó, hát ha valaki megfelelően kezeli a magvas idézetét, azt szeretem én is:)

    VálaszTörlés
  13. Naplemente helyett javasolnék kiscicát, kiskutyát, kiskacsát és kisbabát...
    Úgy az igazi.

    VálaszTörlés
  14. ja, mia, de ha megcsinálod, akkor vagy legyél ismerősöm a Facebookon (látni akarom, igen!:))vagy küldd el mail-ben minden egyes cuki mondást, ide mlly_blmkukacyahoopontcom

    VálaszTörlés
  15. Szép kezdeményezés, hajrá!! :D

    [csak az a baj, h mindez idő meg energia, az "igaziak" meg csuklóból osztják meg naponta százszor a bölcsességeket, mert tele vannak bölcs ismerőssel és folyamatos a muníció.]
    nekem a másik kedvencem a "fogadj be" típusú széria, kutyával, cicával - bár ezt lehet, hogy rossz helyen mondtam most :)

    VálaszTörlés
  16. én sem szeretem az állatos postokat, mert vég nélküliek és szerintem nem feltétlen a Facebookon van a helyük, de mondjuk sokkal értelmesebbnek tartom őket, mint egy-egy Mahatma Gandhi idézetet csillogós keretben két percenként.

    VálaszTörlés
  17. No és velük mi lesz, ki viseli gondjukat? Pl: Ki korán kel vagy hülye, vagy pék. Kinek a pap, kinek a paplak. Mindenhol jó, de mindenhonnan elzavarnak :)

    VálaszTörlés
  18. Csináld, Molly, de szerintem háttérnek Derricket és Harryt tedd be, nekik voltak ilyen frenetikus bölcsességeik. Illetve azt hiszem, csak Derricknek. Csináld csak, majd én megosztom :)

    roto

    VálaszTörlés
  19. Uncle Joe: ezekért Arany Farmermellény díjat osztunk;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.