vasárnap, július 07, 2013

Sunday blues

Nem, nem, nem és nem. Egyszerűen nem akarok a szomszéddal élni. Nem akarom hallani, ahogy pisil, ahogy lehúzza a vécét, ahogy zuhanyozik, ahogy sipítozva próbálja átkiabálni a vízcsobogást, mert hát jó olasz módjára reggel hétkor is folyamatosan beszélnie kell a pasijával. 
És nem, nem akarok tudni róla, hogy bekapcsolja a létező összes gépet rögtön ébredés után, nem, egyszerűen nem akarok tudni a szomszéd tevékenységeiről SEMMIT . 
Régen nem értettem, hogy az amerikaiak miért költöznek a semmi közepére, ahol tíz kilométeres körzetben nem él senki. Mióta papírvékony falak között élünk, már pontosan értem.
Eh, már reggel nyolcra reszkettem az idegtől (meg a fáradtságtól, megint ébren voltunk fél kettőig), szép nap lesz ez a mai. 
Persze  a legnagyobb bajom, hogy Marci elmegy egy hétre Amszterdamba okoskodni és már most hiányzik. Ilyenkor mindig annyira elszomorodom, mint kapcsolatunk hajnalán, nem is értem, megedződhettem volna már.

7 megjegyzés:

  1. Régen körfolyosós házban laktam, így a szomszéd mellett az összes többi lakót is hallottam. Nagyon baba volt. Azóta megfogadtam, körfolyósba nem, csak a tetejére megyek bármilyen háznak, kikérem magamnak, hogy felettem lakjanak. A szomszéd sajnos még mindig próba szerencse.

    VálaszTörlés
  2. A hangok mellett számomra a szagok is bosszantóak - mikor itt paprikáskrumpli fő, ott székelykáposzta. Jááááj. Az irek hálistennek nem főznek, ott csak a liftben van néha Burger szag. :D (A falak amúgy szintén borzasztó vékonyak, ezért költözünk mi sokszor, mert - különösen AV - idegbeteg lesz a szomszédból jövő zajtól.)

    VálaszTörlés
  3. esti mese közben a szomszéd a közvetlenül mellettünk lévő szoba ablakában telefonált ordítva, most meg tévéznek, hát csodás.
    engem is iszonyatosan idegesítenek a szomszéd zajai, nekem a szagok ehhez képest semmiségek:)

    VálaszTörlés
  4. Turchi: én körfolyosós házban laktam évekig, de semmi bajom nem volt soha, úgy látszik a csöndes nyugdíjasok voltak többségben

    VálaszTörlés
  5. Az èn szomszèdaim sziciliaiak voltak, egy csalàd 2 kisgyerekkel... tundèriek voltak, nagyon szerettem oket, de amikor apuka este gyereket nevelt, akkor fel kellett hangositanom a zenèt:) ès nem, nem veszekedtek:) Az elmult hetekben tobb vendègem is volt, màr nem emlèkszem, ki volt, aki valamelyik este dobbenten megkèrdezte: ok most veszekszenek? Nem ,ok igy èlnek :D
    Aztàn jùnius vègèn hazakoltoztek, most egy hònapig egy ukràn hàzaspàr a szomszèdom egy kislànnyal, hàt komolyan, semmit sem hallok odaàtròl..nagyon furcsa :D
    Csilla

    VálaszTörlés
  6. Molly: Vannak jó környéken jó körfolyosós házak. A miénk nem jó környéken nem jó ház volt.

    VálaszTörlés
  7. Jaj, nagyon-nagyon együttérzek! Nálunk most költöztek be az új bérlők a szomszédba, a múltkori balhésok után feszülten várjuk, hogy ők milyenek lesznek. Juj!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.