kedd, szeptember 29, 2015

"mikor a gyermek gyermek volt karját lóbálva ment. patak helyett bőgő nagy folyót akart, s e tócsa helyett a tengert. mikor a gyermek gyermek volt nem tudta, hogy ő gyermek. mindennek lelke volt még, s egy volt minden lélek."*

Mióta hazajöttünk a nyaralásból, csótányproblémánk van (sírok, annyira iszonyodom), már kétszer hívtam a csótányirtókat, de még mindig találkozunk néha élő vagy halódó példányokkal, akiket ki szoktam nyírni, de az az igazság, hogy még a csótányokat is utálom megölni, nekem valahogy annyira evidens, hogy senkit és semmit nem ölünk meg, meg mittomén, szerintem az különösen gáz, ha az ember a gyerekei társaságában csinál ilyet. 
Úgy tűnik Lénának is fájdalmas az ilyesmi: rendszeresen zokogva lobbizik a csótányokért és azt kiabálja, hogy ha beteg, akkor meg kell gyógyítani, nem megölni. 
Ahogy Woody Allen mondaná: Ajvé! Hát nem igaza van?**




* most ezt csak a cím miatt mondom, de a Berlin felett az égben meglepően szépen beszélnek németül, meg aztán szeretem azt a filmet nagyon, jó sznobhoz illően (engem imád lesznobozni mindenki, aki nem ismer, dehát lelkük rajta, nekem tök mindegy)

** nemrég megnéztem kilencszáznegyvenedszerre az Annie Hallt és még mindig az egyik kedvenc filmem