szerda, február 10, 2016

"Receive with simplicity everything that happens to you"

Na tessék, a doki azt mondta, mindenképpen operálni kell a lábam és ráadásul csontvágásos technikával, merthogy ez egy örökletes hiba, szarul nőtt a nemtommelyik csont, kész, viszlát, emelgethetsz te üveggolyót a talpaddal, ez attól nem múlik el úgyse és amúgy is kijött volna, akármit emelgetek akárhogy. 
Ez mondjuk megnyugtatott kicsit: végre nem én csináltam valamit rosszul...egyelőre várunk még azért (tök szimpatikus volt, hogy nem vette elő rögtön a fűrészt az asztal alól), szerezzek talpbetétet, attól reméljük jobb lesz, aztán ha ráérek megműti. Jaj. Most már tudom mit teszek idén nyáron, haha. 

Ma öt éve halt meg az apukám. Aznap szép, napsütéses idő volt, épp depressziósok végső becsavarására való. 
Szegény apukám, már nem haragszom rá, bár őszintén szólva ebben sok - úgy öt - év munkája van. Nagyon szokott hiányozni, de szerencsére otthon már ritkán jut eszembe. 
Azt hittem, hogy sokkal rosszabb lesz ott lakni, ahol meghalt, lent gondolkodni, hogy hova ugorhatott pontosan, fent méricskélni, hogy hogyan ugrik ki innen valaki (nem mondom, hogy ezeket már nem csinálom, de egyre kevésbé ugrik össze a gyomrom, amikor felmerül egy-egy ilyen gondolat). 

Jó, bennem lakik egy kis sebész, aki nem hagyja nagyon eluralkodni a szentimentális érzéseket (egyébként szerintem ez a kis sebész a szüleim halálának környékén költözött belém, nyilván önvédelemből is), bennem nincs (már) sok a nagymamám tragikus hősnő lelkéből, én nem úgy gondolok a szüleim halálára, ahogy ő (tragédia, rettenetes tragédia, mondogatja elfúló hangon).
Szomorú nagyon, de ez van. Nem rettenetes tragédia, hanem az élettel járó nagy nehézség, bánat, rossz. Olyan rossz, ami előbb-utóbb, ilyen-olyan formában mindenkit megtalál. 

Úgyhogy tetszik most nekem ez az eső (amúgy szeretem az esőt, ha nem fél éven át egyfolytában esik, ahogy Pisában annak idején): egy ilyen napon a napsütés olyan gúnyosnak tűnne. 

11 megjegyzés:

  1. szegény lábad
    szegény lelked

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy kisegítve vele, de küldök egy ölelést.
    Rettenetesen tudok olykor szorongani az élettel járó nagy nehézségtől, bánattól, rossztól. Ha fáradt vagyok, akkor halálosan elkeserít, hogy nem lehet megúszni, és én kicsi vagyok ehhez, meg gyenge. :-(

    VálaszTörlés
  3. akkor ma nem utálom úgy az esőt, mint reggel, jó oka van esni

    VálaszTörlés
  4. Martine olyan szépen megfogalmazta, hogy ehhez nincs is mit hozzátenni.
    Sajnálom Molly, hihetetlenül jól kezeled az akadályokat, igazi hősnő vagy a szememben.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is hianyzik apukam :-( Pedig eleteben megallas nelkul csak haragudtam ra.
    Az eso ma az en lelkemnek is jot tett, de csak azert, mert "jaj, de jo, legalabb nem ho!"

    VálaszTörlés
  6. Én is sokat haragudtam azelőtt az apukàmra, de az öngyilkossàga miatt különösen nagyon.

    VálaszTörlés
  7. Elmúlt a tegnap és a nap is süt, rmeélem már te is mosolyogsz egy kicsit és vettél talpbetét is, amitől már a lábad sem fáj. Vannak olyan napok, amiknek valóban el sem szabadna kezdődniük, de ha úgy lenne, akkor megállna a világ, mert biztosan nem mindenkinek ugyanaz az a nap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, sajnos kissé keserű a mosolyom: Marcus éjszaka megint ronda köhögő rohamot kapott, úgyhogy most itthon nyüstöljük egymàst, órànként inhalàlunk, orrszívàson vitàzunk, jaj.

      Törlés
  8. szegényke
    jobbulást kívánok, vége lehetne már a télnek...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.