csütörtök, február 04, 2016

“Those who can't do, teach. And those who can't teach, teach gym.”vol.34512789


Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.*



Jaj, olyan jó fej az igazgatónk: a kerületben első igazgatóként írta alá a tiltakozást és teljes mellszélességgel vállalja, amit gondol és nem félti a seggét és megy tüntetni, nagyon szimpi, szeretem a gerinces embereket. 
Persze én kaptam beszólást azért, hogy mit írogatok alá, nem is vagyok itt rendes tanár (hát igen, azért az emberek már csak ilyenek, a tanárok meg főleg), fogalmam sincs semmiről, de én nem hagytam magam, mondtam, hogy egyrészt baromira nem igaz, hogy semmiről nincs fogalmam, másrészt jeleztem, hogy azért egy ilyen tüntetés messze nem csak a tanárokról szól és nagyon fontos mellé állni már csak szolidaritásból is, azonkívül de, tanár vagyok akkor is, ha nincs heti huszonöt órám. (Btw majd lesz, csak éppen jövőre.) 
(Ezt nektek is mondom egyébként, írjatok alá mindent, amit lehet. Tudom, mindenki fél...vagy - és ezt csak halkan merem mondani - szarik bele az egészbe.)




PS.: Ja igen és megjegyeztem, hogy szerintem akkor most mondjuk az orvosoknak is ki kéne menni az utcára a tanárokkal együtt és akkor jött a hőbörgés, hogy jaj, ugyan, kit érdekelnek az orvosok, mi bajuk lehet nekik...ez a baj a magyar emberrel tényleg: csőlátása van és csak magára gondol, nagyon rövidtávon, ráadásul a sok szívatástól már rosszindulatú is (igen, tisztelet a kivételnek, ezt mindig gondoljátok hozzá, az általánosítás csúnya dolog, de időnként pontos megfigyelésen alapszik).






*Bibó István

4 megjegyzés:

  1. Ennek a posztnak minden szava arany. Hozzátenném: a szülők!!!. Mégis, a szülők mit gondolnak, mitől lesz jobb a gyereküknek a közeljövőben az iskolapadban, vagy akár húsz év múlva, ha most ennyire beleszarnak az oktatási rendszerbe? Az egészségüggyel nem törődni pedig az egészséges emberek pökhendisége, pedig, ugye. Ki sem fejtem, fölösleges.

    VálaszTörlés
  2. csak azt akarom mondani, hogy aláírtam és (bár a fejlövésem miatt nem voltam kint tegnap) bizony ki is járok, mert noha nem vagyok közoktatásos tanár, de voltam és a gyerekeim itt tanulnak - és mert azt gondolom, hogy szolidaritás nélkül nincs jövője itt senkinek sem

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.