szerda, március 09, 2016

ahogy a dolgok vannak

Én úgy szeretném, ha a feleségeket nem gúnyos "anyuként"* emlegetnék, ha egy (akár gyerekes) házaspárról van szó. Ez kábé annyira sértő, mint a szingliknek a szinglihorda meg a többi szar. 








* én mondjuk attól is megőrülök, mikor nem azt kérdezik itt bent, hogy 'Hazajött a férjed?', hanem azt, hogy 'Na, megjött, apa?' Szörnyű. 

Mellesleg hazajött A FÉRJEM és azzal állt elő, hogy akkor csináljunk még egy gyereket. Őőő. Oké. Vagyis. Izé. (Már egyszer sikeresen lebeszéltem magam erről, kissé sokkol az ötlet, de szerintem Marci is lehiggad majd, csak túlságosan hiányoztak neki a gyerekek.)

18 megjegyzés:

  1. De jó! :) Hazajött és gyereket akar csinálni:) Hát nem aranyos? De! Na majd kitaláljátok!

    VálaszTörlés
  2. A korhazban nem volt nevem, csak egy karszalagom egy szammal, meg az altalanositott "anya" vagy "mama" megnevezessel. Amikor a meglett gyerekorvos bejott a korterembe es kereste S. mamat (engem), majdnem arcon koptem az eppen kortyolgatott vizzel. Aztan felkerultem a PIC-re, ahol cukin kiirtak egy cetlire az adott szobaban lako nyukak nevet az ajtora. Mindenkiet, csak az enyemet nem, en maradtam S. mama. Mama! Borzalom!
    Hajra teso! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk engem a gyerekeim mamáznak, de ha valaki más lemamáz, attól kurva ideges vagyok, megértelek:D

      Törlés
    2. én egyébként Amerikában szültem és folyton mondogatták, hogy mum így meg úgy, nekem meg sose tűnt úgy, hogy nekem szólnának, erre a szóra nem hallgatok, csak erős ráhatásra:D

      Törlés
  3. És mit gondolsz a feleségre, mint "az asszony"-ra való utaláshoz? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan "asszonyállat"-osan?:)

      Törlés
    2. Hát, inkább abban az értelemben, hogy "az asszony", aki a döntéseket hozza, pld: "végül nem oda utaztunk el, mert nem akarta az asszony".

      Törlés
    3. Az "asszony", akárcsak "a zember" egyszerűen szörnyű:)

      Törlés
  4. de hát honnan is tudnák, kitől tudnák ellesni, hogyan kell emberi hangon, tisztelettel megszólítani a másikat?
    addig terjed a figyelem, hogy KÖSZÖNNI KELL
    most tettem le a telefont,ahol egy fiatalos hang rá akart beszélni egy NASA által fejlesztett mágneses lepedőre, és hogy szólítgatott??? ÍGY: "érdekli-e ez önt, KEDVES", meghívhatom KEDVES erre a termékismertetőre?
    ????
    nem kedveskatalin, se semmi , csupasz KEDVES voltam, mint a nyanyának szokásos megszólítás, ...mindegy

    de az külön vörös posztó, amikor a vejem akkor is MAMA-nak szólít, ha négyszemközt vagyunk, pedig a gyerekük előtt Kata voltam, most mama lettem, leszarom-a-neved-MAMA

    VálaszTörlés
  5. fú, nekem az anyám hívja APÁMnaK a férjem. ("na, apád otthon van már?" "nem, az apám halott. a gyerekeim apjára gondoltál, aki a férjem?". és nem, nem bírja kimondani az istennek se.)

    örülök, hogy végre együtt vagytok, az jó.

    VálaszTörlés
  6. (Bezzeg) Franciaországban asszonyomnak hívnak az óvodában és szüléskor is, illetve attól a pillanattól, amikor már nem kisasszonynak néz ki az ember.

    A férjet férjnek.

    VálaszTörlés
  7. ÉS amikor a gyerek üzenőjébe az elsős tanító néni Kedves Anya!-ként címezi a mondandóját, akkor már alapból utálom bármit üzenjen is. A nevem egyébként az első lapon található ugyanabban a füzetben. De legalább Kedves Szülők lenne a megszólítás, feltételezve, hogy van annak a Büdös Kölöknek apja is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen,ez fura, régen szerintem kedvesszülőztek, nem? ez az anyázás, ez horror.

      Törlés
  8. Jaj, az apázástól rosszul vagyoook!

    De megint a fontos rész: hátnemmegmondtamén, hogy hajrá, szülsz?! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.