szombat, február 04, 2017

"A sötét szoba sarkában zokog egy tehetetlen, guggoló gyerek. Sír, mint a cipő alatt a homok. Vergődik, mint a nehéz tengerek."

Marcus hajnalban felkelt és átjött hozzám a költözés miatt sírni - Marci elutazott a vidéken lévő bútorokat abajgatni - és azt zokogta, hogy ő nem akar elköltözni, ő itt szeret mindent és mindenkit és ugye visszajövünk a farsangra meg úgy egyáltalán minden napra...majd megszakadt a szívem, úgy sajnáltam, sírtam én is, olyan nehéz dolog ez az elválás, én megértem a gyerekeimet. 
Lehet, hogy hülyeség, de még biztatom is őket, hogy sírjanak: szerintem ez is gyászmunka és a sírás annak egy része; Marci mindig könyörög, hogy ne hagyjam, hogy sírjanak, tereljem el a figyelmüket, de én csak az ölembe veszem őket és bömbölésre biztatom, jó, hát ez furcsán hangzik, belátom. Persze mondok azért kedveseket, amik talán segítenek, de alapvetően azt gondolom, hogy ezeket a dolgokat át kell élni úgy igazán, még akkor is, ha nagyon fiatal az ember.
Szerintem rémes hülyeség, hogy nem szabad szomorúnak és rosszkedvűnek lenni - a boldogság fasisztákat szívesen kilőném a Holdra -, mert akkor...nos, nem tudom mi van akkor, ha szomorú vagy.   Szerintem annyi van, hogy megtanulsz megküzdeni a szarral is. Kisírod, kiordítod, kipanaszkodod magad. Továbblépsz. Elmulasztod és rájössz, hogy milyen erős vagy, hatsz a rossz dolgokra is. Elviseled, elmulasztod. Meggyógyulsz.
A bánat az élet része, hát hadd sírjon már az a hat éves, ha arra van kedve, nem?




PS.: Most egy darabig nem írok, nem lesz netünk, de gondoljatok rám szeretettel; a kipakolás is kemény dolog...

34 megjegyzés:

  1. Ó, szegénykém...
    Kitartást mindehhez

    VálaszTörlés
  2. szeretettel gondolok - és igen, nehéz a költözés-pakolás, és nálunk az első éjszaka után sírva mondták, hogy most már költözzünk haza, mert ezt sosem fogják megszokni, hogy félni kell, mert ugatnak folyton a kutyák, és én is bőgtem, hogy most már muszáj itt laknunk mindenképp (én ugyan örültem és én szorgalmaztam a dolgot, de mégis jó lett volna hazaszökni időnként a nyomorult dobozok közül - csak ugye már ez volt a haza, a sokdobozos) - aztán jó lett minden, jó lesz nektek is :) (remélem, kívánom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem a sokdobozos időszakot àtvészelni.
      Én igazàból nagyon örülök, csak szegény gyerekekért fàj a szívem. Remélem hamar megszeretik majd az új életünket.

      Törlés
  3. Abszolút megértelek, én is ugyanezen megyek most keresztül. Két nagyobbacska gyerek sír a vállamon, hogy nekik itt vannak a barátaik, ők ezt az iskolát szeretik, ők nem akarnak máshová kerülni... Kutya kemény dolog ez.
    Azért remélem, fogsz majd tudni írni, mert nekem nagyon jó követni, hogy a Ti helyzetetek hogy alakul... Hajrá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt igen, most nagyon fàj a szívem a gyerekek miatt, remélem jó lesz az új ovi, az sokat segítene. Nektek minden jót akkor, nehéz ügy ez.

      Törlés
  4. JA tényleg egy zseni.

    Szerintem is segít a sírás.

    Hajrá kertes házi Mollycsalád :)

    VálaszTörlés
  5. Én is gondolok rátok sokat. És a sírás tényleg jó, főleg, ha van, aki megvigasztalja, átöleli az embert közben/ utána. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a gondolàst:)
      A síràs szuper feszültségoldó bizony.

      Törlés
  6. <3 a sirasrol, a gyaszrol, a szomorusagrol en is ilyesmiket gondolok. majd ha nagyobbak lesznek, nezzetek meg az Agymanok (Inside Out) c. Pixar-filmet, isteni, az erzelemszabalyozasrol szol (igazabol arrol, hogy uj helyre koltozik a kislany a csaladjaval). sok energiat a koltozeshez, utana nagyon szuper lesz!

    VálaszTörlés
  7. Molly, én emlékszem rá, mennyire áhitoztál egy kertre.

    Gondolok rád!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan azért költözünk, mert kertet akarunk, bizony jól emlékszel. Ettől függetlenül költözködni rémes, főleg úgy, h dolgoznom kell és két gyerek ugràl a fejemen. Köszi a gondolàst:)

      Törlés
    2. Nekem csak ki kellene festetnem a lakást, de az, hogy mindent osszepakoljak középre, hogy festeni lehessen brrrr, kúrát a hideg tőle. Hát még egy költözés! Raadasul ez csak a gyakorlati része, hol van még a lelki aspektus?!? Megértelek.

      Törlés
  8. Kitartás, egyszer a dobozok is elfogynak. (Aztán mehettek füvet nyírni, mi most jeget törünk).

    A sírásról: én is nagyon sírós vagyok (meg sem tudom akadályozni). Szerintem kiváló feszültséglevezető de az élet szinte minden terén a gyengeség jelének értelmezik és nagyon megtámadnak, belemásznak a lelkedbe.
    Én szeretném (de félek nem fogom tudni) megtanítani a lányomnak, hogy nem mindegy hogy ki előtt sírunk.
    Iskolában, párkapcsolatban (ami nem az igazi), munkahelyen, kórházban (pláne szüléskor), koccanáskor az überbunkó másik sofőrrel, okmányirodában a kelletlen és bunkó ügyintézővel és sorolhatnám. Szerintem több 100 ilyen hibát követtem el. Nagyon sokra mai napig emlékszem, hogy hogy lehettem olyan ökör hogy elfutotta a szememet a könny pont mikor amúgy is már felém próbáltak kerekedni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, én alig vàrom a kerti munkàt...
      Én màr nem vagyok sírós, megkeményített az élet.

      Törlés
  9. A sírást én is szeretem, és szerencsére mióta gyerekem van, bármin tudok is (hormonok?), nagyon felszabadító-gyógyító tud lenni. Azon, hogy Kissmajmot bátran biztassam rá, még dolgoznom kell, sajnálom olyankor, és nagyon mérges vagyok, hogy nem tudom megoldani a helyzetet, így néha az is kicsúszik, hogy jajnelegyélszomorú, tudom, hogy jó nagy hülyeség, igyekszem visszafogni magam.

    Dobozok között élni csak a régi helyen szar, legalábbis nekem úgy volt, hogy miután már itt laktunk az új helyen, annyira de annyira boldog voltam, hogy a nappali közepén szó szerint több hónapig állt az összecsomagolt bútor és mindenféle holmi, mikor volt időm és kedvem, előkaptam egy random darabot és összeraktam/kibontottam, Kissmajom dikert élvezte, hogy körbebiciklizheti...vártam már, hogy megszűnjön a káosz és az ez-azok örökös keresése, de különösebben nem stresszelt, hogy még mennyi van hátra, mert BAKKER, KERTÜNK VAAAN! :)

    Szépek ügyében meg vigasztaljon, hogy rögtön kettőt csináltál, szóval ha minden kötél szakad, és nem szeretik meg könnyen az új helyet/embereket, ők egymásnak úgyis ott lesznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó, ez a ketten vannak dolog, teljesen igaz! Nagyon sokat számít a testvér. Bár az én gyerekeim már kiskamaszok, és még mindig képesek összeverekedni azon (szó szerint, sajnos), hogy ki hová üljön az autóban, vagy ki kapjon egy falattal többet az akármiből, de attól függetlenül nagyon sokat számít, hogy vannak egymásnak.

      Törlés
  10. Szurkolok, hogy minèl előbb jó legyen az új hely a kicsiknek is. HK

    VálaszTörlés
  11. Sok sikert a költözéshez!

    Én szoktam biztatni Petit, hogy sirjon, nincs abban semmi baj. Főleg a fiúkat nem szabad visszatartani, a lányok könnyebben sirnak, nem szabad már kicsiként a fiúkba beépiteni, hogy big boys don't cry, abból (is) ered a sok depressziós férfi felnőttkorban.

    Költözni szar, elhagyni az addigi lakhelyet szar, attól függetlenül, hogy akartál-e menni vagy sem, mert az életed egy részét le kell zárni, még ha annak az életszakasznak voltak is negativumai (vagy csak azok voltak).

    Szóval jó költözködést a körülményekhez képest!

    VálaszTörlés
  12. na, milyen a ház? szeretitek? elég meleg van? minden oké?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden oké, szeretjük a hàzat, nincs elég meleg (bàr a kandallót még nem üzemeltük be), meg persze van egy csomó megoldandó dolog és persze egy dobozokkal teli nappali. Próbàlok haladni a kipakolàssal, de folyton Siccet kell jàtszanom, úgy meg nehéz:D

      Törlés
    2. :D szuper, hurrá!!!!! - csak azért a meleget kérdeztem, mert nálunk a fűtés jó beállítása nem sikerült az első télen, nagy megváltás volt a tavasz (de még úgy is szerettük)

      Törlés
  13. Azota is szeretettel gondolok rad, na jo, igazabol mar tizenegy eve ;))
    Erosen orvendek a haznak es a kertnek. Legyetek nagyon boldogak es egeszsegesek benne amig a vilag vilag s meg ket nap!

    VálaszTörlés
  14. Válaszok
    1. À, mogorva vagyok, bajaim vannak a munkahelyemen és folyton ràgom magam, hogy mit csinàljak, de írni egyelőre nincs kedvem erről.
      Meg most valahogy màsról se, de majd biztos elmúlik.

      Törlés
  15. Csalogatni jöttem magam is.
    Jó lenne tudni rólatok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.