szerda, június 06, 2007

Minek beszéljek ha úgyis mindent jobban tudtok?

40 megjegyzés:

  1. mert, ha nem beszelsz, akkor nem tudjak, hogy mit kell jobban tudni :)

    VálaszTörlés
  2. Az élet örök harc /és nász,tette hozzzá Ady/, ez a harc itt a vitában fejeződik ki. Ebbe bele lehet fáradni, néha abba kell hagyni, de elmenekülni ez elől úgyse lehet. Ez van ránk kimérve, halálunkig harcolnunk, és vitáznunk kell.

    VálaszTörlés
  3. ne haragudj, de ez iszonyatosan közhelyes, Ady ide vagy oda. és mellette fárasztó is.. mondd, te írsz blogot? ennek leginkább ott lenne helye gondolom :)

    VálaszTörlés
  4. Nem mindig lehet eredeteit mondani...Bár nem tudom, ez közhely-e egyáltalán?

    VálaszTörlés
  5. nem az eredetiséggel van bajom, csak... basszus, ez Molly blogja, amiből állandóan vitafórum kerekedik, ami persze olykor jó, de néha kiakasztó. örülök ha elgondolkodtat amit itt olvasok, megvan róla a véleményem nekem is, de szerintem nem feltétlenül itt van a helye. esküszöm megértem, hogy elment a kedve az írástól :(
    most sem szándékozom vitát nyitni/elmélkedni ezen, úgyhogy ennyi volt :)

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy igazad van. De akkor mire valók a kommentek?

    VálaszTörlés
  7. Esküszöm, a mai napon most szólalok meg utoljára /de értsétek meg, blogaddiktion-om van, ez egy betegség, na/, de én örülnék, ha blogot írnék /írok/, és azt ilyen sokan olvasnák, és a bejegyzéseim ilyen heves vitákat gerjesztenének. Ez lényegében egy irodalmi forma, ez a blog, s miközben írják, az olvasó rögtön hozzászól. Jó az, ha nem kommentel senki? Ígérem, most befogom a szám.

    VálaszTörlés
  8. nem, nem a blog kommentekkel ér valamit nyilván, viszont baromira bosszant, hogy a blog egyes olvasói azt képzelik, hogy pálcát törhetnek felettem annak alapján amit itt olvasnak. még talán ez sem lenne ok az írás abbahagyására, de egyrészt valóban nincs kedvem ennyire a blogtól függeni (és nem is egészséges), másrészt nem óhajtok mindent részletesen elmagyarázni és vitatkozni arról, hogy ki milyennek lát engem és mit szűr le az itt olvasott félinformációkból.

    VálaszTörlés
  9. meg hát önző módon nem szeretném a saját játszóteremet csatatérré alakítani,ahol engem dobál kövekkel az összes többi óvodás.

    VálaszTörlés
  10. ó hát miért nem jelezted, hogy újabban már csak síkosított, áramvonalas kommentekre van lakossági igény? :P

    VálaszTörlés
  11. az utóbbi időben túl sok olyan vita volt ami nagyon nem tetszett, meg valószínűleg mostanában érzékenyebb is vagyok az átlagosnál. (természetesen most is kezdhettek beszólogatni mindenféle geciséget, hogy mit éss hogyan csináljak másképp.)

    VálaszTörlés
  12. Megtöröm az önkéntes szilenciumot.

    VálaszTörlés
  13. A hallgatás uncsi, szebb volt, amikor pezsgett itt az élet.

    VálaszTörlés
  14. javaslom írj blogot és csatázz a kommentelőkkel:)

    VálaszTörlés
  15. Jó. És ha nem lesznek kommentek?

    VálaszTörlés
  16. csak annyit kell tenned, hogy leírod a nézeteidet:DD lesznek kommentek, ne félj

    VálaszTörlés
  17. Nem lesznek, mert nem fogják elolvasni, másrészt nekem érveket nem mond senki, csak szídnak, hogy milyen barom vagyok, meg hogy az életem nincs összhangban a hirdetett eszmékkel. /Habár ezt csak az tudja, aki ismer/

    VálaszTörlés
  18. én úgy gondolom elég sokat érveltem a saját életfilozófiám mellett. az más kérdés, hogy a mantrád miatt meg sem hallod mások gondolataait.

    VálaszTörlés
  19. a csend szerintem is szörnyű, és nem is azt akartam írni, hogy mostantól sose legyenek kommentek, csakhogy olyanok legyenek, amik nem bántóak, mást megítélőek stb stb,nagyjából amit Molly is írt :)
    blogaddikt: ha tudnám hol van a blogod, én vitáznék veled szívesen :)

    VálaszTörlés
  20. Kösz, eszterzoe, kösz, ellenblog címen fut valahol,de elakadtam vele, itt meg mintha én lennék a Kornél...de én elég másképp gondolkodom, mint a blogozók többsége, ezért mindenki kiakad rajtam.

    VálaszTörlés
  21. ez nem kiakadás :)

    VálaszTörlés
  22. kedves blogaddikt, ez a te blogod?
    http://perge.blogol.hu/
    (lehet, h nem is ide kellett volna írnom, mert ezt már nem is olvasod :))

    VálaszTörlés
  23. á, nem lehet a tiéd, beleolvastam...

    VálaszTörlés
  24. Miért nem lehet? Az pedig.

    VálaszTörlés
  25. hát... más a stílusa. leginkább ez jutott eszembe elsőre. a többit majd később :)

    VálaszTörlés
  26. Persze, mert itt a kommentbekben az ember igyekszik rövid lenni, amiből aztán félreértés is van. Persze az nem csak ezért van.

    VálaszTörlés
  27. élőben sokkal szórakoztatóbb vagy. mármint a szó kedves értelmében...:)

    VálaszTörlés
  28. nem is az, hogy szórakoztatóbb, inkább igazibb... azért hittem, hogy nem te vagy, mert olyan mesterkélt, nem igazinak tűnik a blog, mintha igazából nem is akarnál semmit mondani (kivétel az utolsó bejegyzés, az hasonlít :))... itt más vagy, itt tényleg reagálsz/mondasz valamit (még ha az nem is mindig tetszik), molly határozott inspirál téged :)

    VálaszTörlés
  29. akarom mondani határozottan...vagy mi

    VálaszTörlés
  30. Hát ez jó, de nem tudom miért van így. De ez három külön dolog, a blog, a komment, és élőben...ha ezek nem fedik egymást, az gáz. DE én tudom ezt, bennem minimum kettő db ember van, de lehet, hogy több. De hagyjuk is, végül is ez nem az én blogom.

    VálaszTörlés
  31. Ezzel szemben viszont érdekelne, hogy pl. esztezoe, te írsz-e blogot, s egyáltalán ki vagy?

    VálaszTörlés
  32. szerintem a kommentek és a blogod hasonlóak, élőben viszont kevésbé vagy bosszantó mint írásban:D, de ezt egyáltalán nem a skizofrén elméd okozza, hanem a netes és az élő kommunikáció közti különbség. meghát írásban az ember - sokszor öntudatlanul is - jóval őszintébb...

    VálaszTörlés
  33. nem írok blogot :( írok, de csak magamnak, és inkább kézzel, hagyományosan... ez számít?

    VálaszTörlés
  34. őszintébb és félreérthetőbb... mivel én nem tudok arcot tenni a bejegyzések mögé, így hangot sem, nekem így nem tűnik hasonlónak a blog és a komment, dehát ez nem is érdekes. csak rácsodálkoztam, valószínűleg nem jó helyen.

    VálaszTörlés
  35. Szóval naplót írsz. De akkor azt ki olvassa? Vagy ha valaki olvasná, annak írnál, s nem lennél őszinte? Egyébként Molly te sem vagy egyforma írásban és élőben, engem néha meglepett, amit itt olvastam, írásban te is "nyersebb" vagy, de az ember mégiscsak élőben őszintébb, mert ott teljes egyéniségével ott van, s pl. látszik az irónia, a humor, itt pedig nem. Komolyan vesztek olyat, amit nem kéne, több a félreértés, az eszmék harcát nem fékezio egy-egy mosoly, a másik jelenléte.

    VálaszTörlés
  36. És hát a szavak mást jelentenek, szóban ez korrigálható, megmagyarázható, írásban nem.

    VálaszTörlés
  37. ez így igaz - mármint az írás/élő közötti különbségek :) ezért könnyebb, ha ismered akinek az írását olvasod, akkor kicsit látod közben őt is (ha elég jól ismered).
    a naplómat senki nem olvassa, nem azért írom... magamnak írom, talán terápiás céllal, kb 12 éves korom óta (kisebb-nagyobb megszakításokkal). Őszintén írom, mivel magamnak írom, nem félek, hogy megbántok másokat. Ha blogot írnék, nem biztos hogy mindent beleírnék, pont mások megbántása miatt... volt egy idő, hogy nem őszintén írtam, amikor rájöttem, hogy anyám elolvassa, de a mai napig emlékszem rá, hogy mit nem írtam le/vagy írtam másképp...

    VálaszTörlés
  38. amúgy sokszor elég nyers vagyok élőben - ezt mondjuk nem tartom erényemnek, sőt -, de csak azzal akit jól ismerek...ehhez viszont sok idő kell.

    VálaszTörlés
  39. (na, most már kezdem én is úgy érezni, hogy semmi keresnivalóm itt, ez bizony nem az én blogom :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.