hétfő, június 04, 2007

oblomovi

Tök jó munkamorálom van. Lefordítok mondjuk öt oldalt és hirtelen észlelem, hogy nagyon elálmosodtam, meg különben is fáj a seggem, nem lehet ennyit ülni, nohát, ledőlök kicsit az ágyra (mióta Jack Welchet ismerem durva álomkórban szenvedek).
Amíg heverészek, eszembe jut, hogy van pár film itthon amit még nem néztem meg és megegyezek magammal, hogy a fordítás szünetében igazán megérdemlek egy kis szórakozást, nemár, hogy mindig csak dolgozzak. De mivel fáj a szemem, ezért fimnézés előtt alszom kicsit, attól tutira tök jól tudok majd később Jack Welchre koncentrálni; a film után persze. (Mire idáig jutok a gondolatmenetben, már a macska is lelkesen elnyúlt az ágyban.)
És aztán hirtelen olyan távolinak tűnik a határidő, félálomban még mindenféle elhatározásokat teszek (holnaptól minden nap húsz oldalt fordítok), a szemem lecsukódik és vígan alszom reggelig.

27 megjegyzés:

  1. Oblomov nagy-nagy szegénységben halt meg a regény végén, csak miheztartás végett mondom.

    VálaszTörlés
  2. asszem ez velem sem lesz másképp... jó hogy mondod, meg is kéne nézni a filmet megint.

    VálaszTörlés
  3. Csak egy pillanatra megállt itt az élet a nagy vita után. Egyébként hízelgő, ha azt mondják, hogy idealista, meg romantikus vagyok. Ez dicséret vagy annak veszem.

    VálaszTörlés
  4. Nem panaszkodhatsz, népszerű a blog, és parázs viták folynak. Örülsz ennek, gondolom.

    VálaszTörlés
  5. naivitásod határtalan. ez nem baj, csak számomra elképesztő időnként. mondjuk rajtad gyakorolhatom a türelmet:)

    VálaszTörlés
  6. az a helyzet, hogy pont ebben a pillanatban gondoltam rá, hogy abba kéne hagyni a blogírást.

    VálaszTörlés
  7. Tudod mi van? Emlékszel, egyszer említettem a barátomat, aki a 3. nőtől a 4. gyerekét várja. 28.hétre született, 1 kg, élet-halál közt...

    VálaszTörlés
  8. és? ez mit bizonyít? hogy a barátod a sátán?

    VálaszTörlés
  9. Tudtam, hogy abba akarod hagyni. DE miért? Megsértődtél? Úgy érzed, félreértenek, nem értenek meg? Vagy mert hogy nagyon kitárod magad? Vagy miért?

    VálaszTörlés
  10. Semmit nem bizonyít, csak úgy mondtam.

    VálaszTörlés
  11. DE a válaszod meglep.hogy jön ide a sátán?

    VálaszTörlés
  12. egyébként sosem szoktam megsértődni (illetve kicsit nyilván, de az csak hiszti), általában mindent jól megrágok amit mondanak nekem, rólam, a kritka fontos dolog.
    és igen, egyrészt azt gondolom, hogy nagyon szűk keresztmetszet ez belőlem (ez ma fontos kifejezés:)), másrészt meg talán másra kéne fordítani az időmet és az energiámat. végülis több mint egy éve megvan ez a blog, lehet, hogy elég volt ennyi ebből.

    VálaszTörlés
  13. ja, hát gondoltam, ha ilyen léha életet él, akkor biztos bűnhődnie kell

    VálaszTörlés
  14. Mármint az előbbi vita után sejtettem, hogy ez lesz, mert úgy érzed, hiába írsz le dolgokat, nem jól értjük, különben ugyanezt elmondhatom én is.

    VálaszTörlés
  15. Mi? Sosem mondtam ehhez hasonló dolgot sem, honnan veszed ezt? És még te veszed rossz néven, hogy nem értünk meg, hát ez akkor mi?

    VálaszTörlés
  16. nem, nem erről a vitáról van szó, voltak itt már csúnya viták.

    VálaszTörlés
  17. én nem mondtam, hogy nem ért meg senki, ezt most mit szajkózod?

    VálaszTörlés
  18. Én nem emlékszem ilyenre. De különben is az a jó, ha vita van, nem? Anélkül uncsi lenne. Iván ezek szerint szintén hisz értékekben, akár csak én, vagyis ő is idealista. S ez jó, ez nekem tetszik.

    VálaszTörlés
  19. Akkor miért akarod bezárni a blogot?

    VálaszTörlés
  20. jó, hát ezt beszéld meg ivánnal:)
    mondom, talán ideje lenne másra fordítani az energiáimat.

    VálaszTörlés
  21. te nem túl régóta olvasod ezt a blogot, januárban is voltak csúnya viták

    VálaszTörlés
  22. illetve mit tudom én, csúnyák, zajosak, na.
    ja, mellesleg én is hiszek mindenféle szép dolgokban, bár tudom, hogy te tekinted magad itt az értékek papjának

    VálaszTörlés
  23. Isten mentsen, hogy folytassam a vitát, pláne, hogy újat kezdjek, de a következő épületes gondolat jutott az eszembe.Én hiszek olyan értékekben, mint gyerek, család, haza, / és még talán a kereszténység/, bár hitem gyöngül, és az életem néha ellentmondásban van ezekkel az értékekkel, ez tény; te pedig, eltekintve most a liberális értékektől /tolerancia, szeressük a kisebbségeket, hagyjunk békén mindenkit/ talán hiszel a szerelemben és a boldogságban. Na én e két utóbbban nem hiszek már régóta, mármint pontosan abban, hogy nekem bármiféle szerelem, akármiféle kapcsolat boldogságot tudna adni. Örömöt, pillanatnyi jó érzéseket, néha vígaszt, biztonságot tud adni egy másik ember /meg sok rossza, sok szenvedést is/, de boldogságot adni nem tud senki. Én nem is törekszem már erre /néha szédülök meg csak/, a boldogságot nem itt kell keresni. Nem nagy felfedezés ez, az összes vallás évezredek óta mndja ezt. Ha tehát így tekintjük, akkor te tényleg idealista és romantikus vagy.

    VálaszTörlés
  24. hát, ahogy gondolod. tényleg belefáradtam a parttalan vitákba.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.