hétfő, október 24, 2011

ahogy a dolgok vannak

Tudod mit kérek karácsonyra?
Mit?
Egy rabszolgát.
??
Egyszerűen halálra idegesít, hogy megszüntették a rabszolgatartás intézményét. Gondolj bele, most egy csomó rabszolgát vehetnénk egy centért az ebayen és ez a sok egy centes rabszolga mind itt sürögne-forogna, takarítana, főzne, mosna, jaj, nagyon szeretnék egy rabszolgát.

Valahogy az az érzésem, hogy egész nap főzök. Hogy egész nap a konyhában állok és főzök. Hogy valakit etetek, akinek egész álló nap főztem előtte. Semmi mást nem csinálok, csak főzök és etetek. Ja, de, bocsánat, az autizmusról olvasok szabad időmben, csodálatos.
Ki is derítettem, hogy már önmagában az ikerség jobban hajlamosít az autizmusra*, nagyon örülök, remélem találok majd olyan tanulmányt is, ami mondjuk arról szól, hogy a 35. hétre született fiú-lány ikrek, akiknek a neve L-lel és M-mel kezdődik, hajlamosabbak autizmusra - utálom az internetet, ki fogom dobni.
Egyébként meg szerdán megyünk egy éves oltásokat beadatni, na már ettől is félek a kurva olvasmányaim miatt, de mindegy, szeretném rövidre zárni a szorongásaimat, úgyhogy szépen elmegyek majd a gyerekneurológiára is és megkérdezem, hogy hajlandóak-e felmérni az állatkákat - persze nyilván elhajtanak majd azzal, hogy túl fiatalok, de ha megkérdezném, hogy nem-e lehetne-e, akkor legalább nem érezném azt, hogy csak ülök itt és paráztatom magam, hanem teszek valamit az ügy érdekében.
Egyébként meg nagyon durván párás megint az idő, harminc fok van és az esős idő miatt brutális mennyiségű szúnyog gyilkolja a gyerekeimet: szerencsétleneknek tiszta csípés a feje, a lába, ijesztően néznek ki, mintha valami szörnyű himlőjük lenne. Persze a szúnyogok miatt is lehet parázni, mindenféle betegséget terjesztenek, mint megtudtam, fantasztikus az élet Houstonban, én mondom, feleim.







* For years, scientists, parents and doctors have debated the causes of autism. At first, twin studies seemed to point to a genetic cause for the disease, however the increased risk among fraternal twins (though not as high as that of identical) seems to indicate that perhaps something about being a twin could also be a factor. This means that environmental factors in the womb, placental development, or even the experience of being raised with a same-age sibling could have some triggering effect for autism.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.