csütörtök, január 31, 2013

"Nem panaszképpen mondom. Csak úgy. Nem tesz semmit." vol. 9765843271

És igen, eljött ez is, megtört a keménységem (elég könnyen, sajnos): azért, hogy megspóroljunk két óra légószirénázást (Léna), délután meg este is bemegyek leheverni hozzájuk - van egy plusz ágy a szobájukban - 10-20 percre. 
Eddig ettől simán elaludtak - de azonnal rászoktak, már az első ilyen eset után magukon kívül követelték újra, heroin ez, én mondom -, kíváncsi vagyok, hogy végül odáig fajul-e a dolog, hogy a kezüket kell fogni, meg a hátukat kell simogatni, meg kukucsolni kell, meg idült mosollyal semmiségekről csevegve koktélokat kell felszolgálni hajnalig. Meglátjuk.

9 megjegyzés:

  1. Kedves Molly!

    Nagyon jól tetted!!!!!Megígérem neked,hogy nem fogják ezt igényelni 18 éves korukig :). Nekem van már egy kis tapasztalatom ,mert a lányom pár hét múlva lesz tíz éves.Sokáig igényelte,hogy ott legyek még elalszik,sőt még a kezemet is fogta.Nem emlékszem pontosan mikortól volt elég a csak esti mese,de talán 4 éves korától.A kicsi fiamról még nem tudok nyilatkozni,ő két éves négy hónapos s nagyon sokszor ébred még éjszaka és a család nyugalma érdekében vele alszok.Látod lehet ezt még fokozni.Egyetértek veled a gyereksírásnál kiborítóbb dolgot nem ismerek.Hidd el,jobb lesz ez így !Nyugodtabb éjszakátok lesz,ezért sokkal jobb lesz napközben is!
    Így ismeretlenül is sok puszi a tökmagoknak!

    Üdv:Kata

    VálaszTörlés
  2. ja, hát nálunk is van állandó ébredés, főleg, hogy hónapok óta folyton betegek, csak hát érted, két gyereket ha akarnék se nagyon tudnék egyforma intenzitással dajkálni, márpedig most mintha ilyen irányba mennének a dolgok (ez nagyon elkeserít) - mármint, hogy egyszerre bőgnek, egyszerre kell nyugtatgatni őket, megőrülök lassan, komolyan mondom. és eddig meg mintaalvók voltak.

    VálaszTörlés
  3. Szia Molly, csak megnyugtatásul írom, hogy nekem a 8 éves fiammal még mindig minden este hosszab össze kell bújnom, min. 30 percig, de a legjobb, ha megvárom, míg elalszik. Szóval kitartás! :-)
    Ildi

    VálaszTörlés
  4. Mi most probalunk leszokni... csak odabujni, nem megvarni amig elalszik. Igaz csak egy gyermek es odabujaskor beszel a napjarol az oviban, meg hogy mit tudnak az alagutfuro gepek.
    Nyaron lesz 5 eves.
    Masfel eves koraban majdnem sikerul megszoknia az egyedul elalvast, de ugye betegseg meg ez meg az volt mindig az indok.
    Onzes is van benne, mert kozben nem jott ossze (es mar nem lesz) teso, igy nem bantam annyira hogy meg odabujhatok.

    VálaszTörlés
  5. Mi most probalunk leszokni... csak odabujni, nem megvarni amig elalszik. Igaz csak egy gyermek es odabujaskor beszel a napjarol az oviban, meg hogy mit tudnak az alagutfuro gepek.
    Nyaron lesz 5 eves.
    Masfel eves koraban majdnem sikerul megszoknia az egyedul elalvast, de ugye betegseg meg ez meg az volt mindig az indok.
    Onzes is van benne, mert kozben nem jott ossze (es mar nem lesz) teso, igy nem bantam annyira hogy meg odabujhatok.

    VálaszTörlés
  6. Wow! Tök jó, hogy lehet kommentelni! Nekem amikor a kettő egyszerre volt kicsit (másfél év korkülönbség) egy csomó ideig aludtam mellettük a földön. Egy darabig csak úgy, a szőnyegen, mert hogy ez átmeneti. Aztán azt mondtam egy nap, hülye vagyok én? Szépen megágyaztam a földön, párna, takaró, kismatrac - és sokkal jobb volt mindenkinek. Igaz, azért a fenébe kívántam az egészet, mert mindig én is elaludtam és szenvedtem attól, hogy nincs egy kis szabad, gyerekmentes, felnőttes estém se. De aztán elmúlt. Tudom, hihetetlennek hangzik, de elmúlik és jó sztori lesz belőle. És szerintem a nagyanyáink is rinyáltak, hogy a tökük tele néha, mert nem állatok voltak ők se. Csak nem írtak blogot és nem maradt fenn. :-)

    VálaszTörlés
  7. jaja, tegnap este én is elaludtam és dühöngve keltem, hogy én most már soha többé nem olvashatok este...

    VálaszTörlés
  8. "Masfel eves koraban majdnem sikerul megszoknia az egyedul elalvast, de ugye betegseg meg ez meg az volt mindig az indok."

    az én gyerekeim egészen két héttel ezelőttig egy mukk nélkül toltak végig tizenkét órát éjszaka kettecskén, csodás világ volt az.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.