szerda, július 03, 2013

már megint kieg. az előzőhöz

Azon gondolkodtam, hogy ez micsoda nagyzolásnak tűnhet már, hogy én itt hanyagul előadom, hogy a Heathrow-n vettem egy könyvet, pedig az elmúlt öt év tényleg repterekről, pályaudvarokról, meg utazásokról és nemzetközi költözésekről szólt, a második randink eleve Londonban volt - biztos ez tette le a puskaporos seggű alapokat -, aztán ugye elköltöztünk Triesztbe (a harmadik randin; persze, túlzok, ne aggódjatok), Trieszt környékét teljesen bejártuk és nemcsak Olaszországban voltunk, hanem Szlovéniában és Horvátországban is több helyen, aztán Marci konferenciáira is mentem mindig, például Oxfordba, Cambridge-be, Londonba, Rómába, Párizsba, meg Franciaországba a hegyekbe, aztán terhes lettem és kiderült, hogy Marci állásajánlatot kapott Houstonban (ezek kábé egy időben voltak, azt hiszem), jó, hát akkor menjünk Houstonba (maradhattunk volna még öt évet Triesztben, de a nyughatatlan lelkünk nem engedte); mondjuk Amerikát sajnálom, ott szegények voltunk és a gyerekek még tényleg nagyon kicsik voltak ahhoz, hogy utazzunk, na meg az ország óriási, szóval igazából csak Texasból  láttunk egy kicsit (úgy emlékszem csak maga Texas kétszer akkora mint Németország), meg elmentünk New Orleans-ba, illetve én még külön New Yorkba (Marci persze ott is volt konferenciákon, Dallasban is járt, na nem mintha olyan nagy kaland volna Dallas, csak hát Texasról mindenkinek az ugrik be) és most itt van nekünk Toszkána, itt azért most elég bátrak vagyunk utazás tekintetében, bár a gyerekek délutáni alvása és alapvetően ficergő természete korlátozó tényezők; azt nagyon sajnálom, hogy délre biztosan nem jutunk el most sem, meg persze Olaszország is óriási, tehát csak a töredékét láthatjuk, de mindegy, nekem már ez is csodás.
És hogy ezt miért mondom? Hát, fene tudja, nem akarom, hogy nagyzolónak gondoljatok, egyszerűen csak ezek vannak, ez az igazság: hogy a pillanatok, meg a történések, meg a könyvvásárlások, azok reptereken meg idegen országokban történnek mostanában. 
És hiába, hogy mindez nagyon fárasztó, azért rettentően élvezem, mert valahogy számomra ilyen az, amikor fröccsen az élet; és persze meggyőződésem, hogy nekünk ez a zűrzavaros világjárás a drogunk és fogalmam sincs hogy reagálunk majd a megvonásra októbertől.





PS: Kihagytam a sorsunkat eldöntő brazil konferenciát (nem, én ott sajnos nem voltam, én a köhögő (mi más?) Marcust hurcoltam orvoshoz, míg Marci egzotikus gyümölcsöket evett és raftingolt): éppen akkor volt, amikor meghalt Marci főnöke és gyorsan kellett magának állást találnia. A mostani főnöke - a világ egyik legkedvesebb embere - egyszer csak azt mondta neki beszélgetés közben, hogy Pisába jöhet, ha gondolja...aztán persze kiderült, hogy maradhatnánk is vagy három évig, de sajnos most már muszáj hazamenni, mert a magyar szerződés az előbb jött, fenébe.

8 megjegyzés:

  1. Én abszolút nem éreztem nagyzolásnak azt a mondatot, inkább úgy tűnt, kontextusba akarod helyezni a történetet.

    VálaszTörlés
  2. És Magyarországon meddig maradtok?

    VálaszTörlés
  3. Október, nem augusztus? Úgy emlékeztem.
    Amúgy nekem most jár le az útlevelem, de nem csináltatok újat, hiszen EU-n belül személyivel is utazhatunk, mire AV rákérdezett, hogy és Szingapúrba hogy megyünk igy, majd rám nézett és beugrott neki a dolog, hogy "ja, hát most nem megyünk Szingapúrba egy darabig". :D Kicsit fájt.

    VálaszTörlés
  4. Tamko: akkor jó:)
    Mia: három évet biztosan otthon leszünk, aztán fogalmam sincs.
    Part:volt már mindenféle verzió, de egyre halogatjuk, gondolom valahogy szeptember végén megyünk majd haza.
    hát igen, most nem mentek egy darabig ilyen vad utakra:) tényleg és írországban fogsz szülni meg terhesgondozásra járni? ott nem iszonyúak ezek a dolgok? mert pl Olaszországban az első utlrahang csak a tizenkettedik héten lett volna és kábé közölték - nem kérdezték, hogy akarom-e -, hogy akkor amniocentézis ekkor meg akkor (mert akkor már két hónappal elmúltam 35)

    VálaszTörlés
  5. És ezekről a csodás utakról nem teszel fel képeket? Én annyira imádom amikor az emberek olyan helyekről írnak ahová utaztak. Oké, nem ebbe a blogba, egy másikba :-)

    Amúgy egyáltalán nem tűnt nagyzolásnak, ott voltál, ott vetted, kész. Csak eszedbe jutott mint emlék és leírtad.

    Part: az oké, hogy személyi elég az utazáshoz, de ha élni akarsz egy másik országban akkor kell az útlevél. Legalábbis tőlünk mindig azt kérték és volt ahol ügyintézésnél nem fogadták el a személyit.

    VálaszTörlés
  6. az a baj, hogy régebben nem nagyon fotóztam...vannak persze képek elmentve mindenfele,de a fotózásra igazából a gyerekek születésekor kaptam rá, sajnálom is nagyon. most csinálgatom a New Orleans-os képeket, meg az állandó projekt a toszkán album, csak lusta vagyok leülni rendesen és csinálni.

    VálaszTörlés
  7. Ditke: én úgy tudtam, akkor kell útlevél, ha EU-n kivül utazol, ha azon belül, akkor elég a személyi, jogsi, bármi képes, még akkor is, ha tartósan egy másik EU-s államban élsz. Majd erre rákérdezek, köszi. Mondjuk végső esetben kinn is megcsináltathatjuk az útlevelem, csak az elég drága, ezért okosabb itthon, de ezt már buktam. :)
    Molly: óóó, az olaszok akkor alaposak. :) én P.-nél az első időpontot a 24. hétre kaptam. :D no akkor döntöttem el, hogy ez nem pálya, megyek haza szülni. nincs 12. heti uh, orvossal (mindig mással) kb 2x találkozol nagyjából... neeeem nekem való. valakinek bejön ez a "háboritatlanság", engem kifejezetten idegel. az "és ezt a gyereket hol fogod szülni?" kérdés amúgy tabu... :D

    VálaszTörlés
  8. 24. héééét? betegek ezek...(meg gondolom egy csomó gyerek is)
    hát, gondolom akkor "ezt a gyereket" otthon fogod szülni, vagy legalábbis erre tippelek:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.