csütörtök, november 24, 2016

life is a bitch

Ugyan nem veszek most fel hitelt, de a tesóm hitelfelvételében aktívan közre kell működnöm és amikor az ügyvédnél voltunk és beszélgettünk vele a hitelfelvételről, akkor elmondtam neki a közös nettó keresetünket, majd azt is, hogy ez az összeg szerintem biztosan elég lesz ahhoz, hogy a tesóm hitelt kapjon. Az ügyvéd az összeg hallatán fintorogni kezdett, majd azt kérdezte csak ennyi?
Azóta is sokat gondolok erre: tulajdonképpen olyan bájosan bumfordi, ahogy az ügyvéd, aki a havi fizetésem kétszeresét tette zsebre a mi tíz perces tranzakciónkkal, fintorogva lekicsinyli a kettőnk fizetését.





PS: Amúgy is ez az egész hitelképesdi az emberek öszes fájó pontját egyszerre tapogatja: mennyit keresel, van-e bejelentett munkád, férjed/feleséged/elég rokonod, aki adóstársad lehet, van-e megtakarításod, milyen nemű vagy (! az OTP-ben azt mondták nekünk, hogy egyedülálló nőket minden további nélkül hitelképesnek nyilvánítanak, míg az egyedülálló férfiakat sokszor elutasítják).

Felnőtt élet, fúj.

13 megjegyzés:

  1. Miért élveznek előnyt az egyedülálló nők? Mi azért szarabbul keresünk, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A biztosítók szerint is megbízhatóbbak vagyunk.

      Bocs Molly, kicsit off, Pilla, nem jelennek meg nálad a kommentjeim, más nem panaszkodott?

      Törlés
    2. Én arra tippeltem - és ezt meg is osztottam a banki ügyintézővel -, hogy nyilván azért, mert a nők tovább élnek. Azt mondta, szerinte is ez az oka.

      Törlés
    3. Mici, én meg nálad hagytam két kommentet, amit nem látok sehol, persze nem tudom nem ignorálod-e őket (ha igen, akkor legalább kiderül és többet nem próbálkozom;)), ha nem, akkor nem értem a dolgot...

      Törlés
    4. Nem találkoztam velük Molly. Nem is értem, hogy mi történik, talán az új felület kavar. Kicsit azért bekaphatnák, hogy mindig szar valami.

      Törlés
    5. Ó:( nem baj, akkor itt mondom: hajrá ikrek!:)

      Törlés
  2. Érdekes ez a megbízhatósági történet, ma is tanultam valamit... Mondjuk az biztos, hogy a férfiak szeretnek sportfogadásokra költeni, ami szerintem gáz. Talán a nők tényleg kevésbé hajlamosak arra, hogy ilyen felelőtlen módon szórják a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csak annyi az oka, hogy a nők tovább élnek.

      Törlés
  3. Sok év "bankimeló" után csak azt tudom mondani, hogy egy bizonyos kor után a szóló férfiak elég nagy részének bizony terhelt volt a fizetése, gyermektartás címén.

    Nemegy ízben előfordult, hogy még a családtagjai sem tudtak erről az aprócska tényről, mert esetleg soha együtt sem éltek az anyával és más módokon sem volt nyoma az apaságnak.


    Kedves Molly, tudom hogy semmi közöm hozzá és vadidegenek meg pláne ne röfögjenek a dolgaidba, de annyi zűrös hitelügyet láttam, gyerek miatt lett hajléktalan a szülő vagy éppen fordítva, és családok buktak bele. Légy óvatos, mindig kísérd figyelemmel hol tartanak, a te bőrödről is szó van ha aláírtad a szerződést.

    a kertről ömlengő rózsaszín ködös olvasód

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazság, hogy vakon bízom a tesómban, tizenhárom évig egyébként ő volt az adóstársam. Szerencsére ez egy nem bezűrösödő hitelkonstrukció, ezért is választottuk, igaz, félőrültek lettünk, mire mindent mindennel összevetettünk és kiszámoltunk.

      Törlés
    2. A bankok régen nem kérdezték meg, hogy mi a több tízezres tétel az adott egyedülálló pasi számláján vagy hogy nem derült ki, hogy tartásdíjat fizetnek, nem értem.

      Törlés
    3. Tényleg bolondokháza egy lakáshitel előkészítés, belezsibbad mindkét fél, a pult mindkét oldalán.



      "egyedülálló nőket minden további nélkül hitelképesnek nyilvánítanak, míg az egyedülálló férfiakat sokszor elutasítják"

      De, éppenhogy ott virított a kereseti kimutatásukon a gyerektartás fizetési kötelezettség, azért is kerültek legtöbbször elutasításra szólóban, nem a titkolt lóverseny vagy egyéb szerencsejáték hajlamaik miatt.

      Törlés
  4. Ó de jó, hogy lehet kommentelni: nagyon szeretem a blogodat és el vagyok ájulva a gyerekeitektől.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.