kedd, május 23, 2017

Marcika különkiadás

Marcus hihetetlen kis figura: mostanában fél hat-hat körül kel (de akkor is, ha mondjuk tízre csúszik a lefekvésük, pl hétvégén), leoson reggelizni (időnként tejjel árasztja el az egész ebédlőt, de annyira helyes, próbálja mindig feltörölni) és reggeli közben Ruminit meg Robin Hood-ot olvas, most ezekre van rákattanva.
Kérdeztem tőle valamelyik nap, hogy miért kel olyan korán és azt felelte, hogy élvezi, hogy a reggelinél csendben olvasgathat.
Jaj, nem bírom idegekkel, olyan nagyfiú már, egyedül reggelizik, olvasgat, istenem.

13 megjegyzés:

  1. Jaj, annyira szorítok nektek hogy a mi csodálatos iskolarendszerünk ne tegyen túl nagy kárt a csodálatosan különleges gyerkőceidben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépeket mondtak a leendő tanító nénijükről ismerősök, benne bízom, remélem vele minden jó lesz. (Egy idősebb hölgy egyébként)

      Törlés
  2. Egyébként az ilyen gyerekek mit csinálnak első osztályban? Mert mondjuk szerintem az az alap hogy nem tudnak olvasni a 6 évesek és bizony az első osztály ilyen szempontból meghatározó.
    Tényleg nem bántásból meg irigységből kérdem, mielőtt öten rámugranának.
    Bátor vagy hogy elfogadtad az állást. Remélem be fog jönni. Szerintem nagyon nehéz lesz, te valamiért örök elégedetlennek tűnsz. Ebbe is találsz majd hibát és valószìnű továbbálsz.
    Ani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Választ is vársz vagy csak jöttél kicsit kötözködni? Valamiért olyan provokatívnak érezlek...;)
      Amúgy pl az olvasni tudó hat évesek - akikből egyébként szokott lenni szép számmal, tudom, mert iskolában dolgoztam- pl írni tanulnak elsőben, az pont elég szívás lesz egy Marcika-félének.
      Amúgy meg igen, bizony, simán lehet, hogy lelépek majd ha nem tetszik a munka, na és?

      Törlés
    2. Abszolút nem provokatív kérdés volt. Nehéz úgy fogalmazni ha az ember mást gondol, hogy ne támadásnak vegyék. Én pl. azt hittem írni is tud valamennyire, ezért is nem értettem hogy ilyenkor mit csinál egy gyerek 1 tanéven keresztül.
      Munka meg nyilván bármilyen lehet, bárhogy elsülhet. Csak Mo-n olyan hogy sokat keress + 4 után a gyerekekért tudj menni, na ilyen nincs. Vagy nagyon ritka!
      Én a helyedbe örülnék annak, hogy jól keres a férjem és van két szép gyerekem. Értem én hogy te is sokat tanultál meg nem akarsz mezei egyszerű munkát végezni, de nem véletlen, hogy akinek karriere van annak vagy nincs gyereke vagy nagyon gyenge kapcsolatban van velük.
      Aki mindig mindent akar ( nem csak a munkában ) na az lesz ilyen keserű, elégedetlen, soha semmi nem jó, bezzeg másnak meg milyen jó típus.
      Én borzasztóan sajnállak, hogy meghalt az anyukád, de ha 40 felett se tudod feldolgozni ( ami lehet másnak se megy ) akkor inkább azzal foglalkozz, hogy ezt helyrerakd az életedbe és akkor hátha az életed más területe is megjavulna.
      Bocsánat hogy hosszú voltam.

      Törlés
    3. Jaj istenem. Figyelj, lehet olyat, hogy nem beszélgetünk tovább? Sokkal keserűbb és elégedetlenebb vagyok, amikor valaki a pénztárcámban, no meg látatlanban a lelkemben és az agyamban turkál.

      Törlés
  3. Tyu micsoda kedvessegek vannak itt. Ha jol tudom nagyon nagy resze az elsosoknek tud olvasni.
    Amugy nem ugy van, hogy karacsonyig meg kell tanulniuk olvasni? Akkor nem egy egesz tanevet fog "unatkozni", nyilvan lesz mas amit tanulhat majd.

    VálaszTörlés
  4. Sok sikert az új munkahelyhez! :) Egyébként szerintem soha egy munkánál se tudhatja az ember, hogy éppen milyen lesz, beválik-e. Nekem volt a gyerkőc előtt egy olyan munkám, amit nagyon szerettem. Akit utána vettek fel, na az ott is hagyta, annyira utálta. Felfoghatatlan volt számomra, hogy mi baja volt az én kis szuper állásommal. De nyilván nagyon más minden ember.
    K: hú én ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy ennyire egyszerű kis gyerekem van vagy mégis mi van? Mert nem tud olvasni, betűket se nagyon ismeri. Egy csomó kisgyerek a környezetünkbe ilyen szerintem. Karácsonyra meg nem igaz, hogy meg kell tanulni olvasni, ezen is mindig kiakadok, mert ez nagyon durván hangzik. Vagy hogy érted ezt az olvasás, hogy minden betűt addig ismerni kell?
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj, az én iskolás tapasztalatom azt mutatja, hogy kisebbségben vannak az olvasni tudók és nyilván normális tanító néni remélhetőleg differenciál (mondjuk az én gyerekeim pillanatok alatt tanultak meg olvasni lassan két éve, el tudom képzelni, hpgy sokaknál szintén gyorsan megy.)
      A munkához meg köszönöm a gratulációt, eddig nagyon szimpi a hely, egy csomót varáltam a kezdéssel meg a szabival és mindenre mondták, hogy persze, bármit lehet.

      Törlés
  5. ó, pedig Marcikának még nincsenek is gyerekei, hogy lopnia kellene magának egy kis nyugis olvasgatós időt :)

    Én azt hiszem, aki már ennyire függő (jó értelemben véve!!!!) azt nem kell félteni a magyar iskolarendszertől, az olvasás öröme mindig megmarad neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De Léna, ha ébren van, folyton játszani akar és nem lehet tőle olvasni:)))
      Remélem, hogy igazad lesz, én nagyon izgulok azért...

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.