csütörtök, április 21, 2011

Feljegyzések a roncs anyák házából

Ehhez az ikrezéshez nem árt, ha az ember marha erős. Egyszer ugye folyton emelgetem őket, fejenként már több mint hét kilósak. Ha hozzávesszük a kis autósüléseiket - amik piszok nehezek -, akkor vannak szerintem tíz kilósak darabonként. Aztán hurcolom le-fel az ikerbabakocsit (olyan húsz kiló minimum van szerintem), a babákat, ha néha vásárolunk a kis őrültekkel, akkor a cuccokat és a babákat.
Vannak is rejtélyes fájdalmaim: például nagyon fáj a bal csuklóm, szétmegy mindkét térdem (ez az etetéstől van, azt tudom: sokat ülök behajlított lábbal és a térdem elég gyatra amúgy is), időnként piszkosul fáj a derekam (nincs pelenkázónk, ott pelenkázok, ahol tudok). Az csak bónusz, hogy most még beteg is lettem mint a dög - a babák sós vizét használom orrtisztításra. Gondolom azért fáztam meg ennyire, mert kint 500 fok van és iszonyú párás a levegő, bent meg a légkondi megy ezerrel; muszáj, különben elpusztulunk.
Szerencsére a babák valahogy nem kapják el ezeket a vackokat: mikor az apukám meghalt, nagyon beteg lettem (meggyőződésem, hogy pszichésen), hetekig rondán köhögtem, pocsék volt és azt se kapták el, ügyes gyerekek.
Mondjuk szegények elég ramatyul vannak most a fogzás miatt: folyton köhögnek, mert félrenyelik a rengeteg nyálukat, az orruk tele van, kicsit megy a hasuk és gondolom fáj is az ínyük. Szóval mind nyomoroncok vagyunk, ej.

6 megjegyzés:

  1. közben rendeltem nekik borostyán nyakláncot, kíváncsi vagyok...

    VálaszTörlés
  2. igen, komolyan? de hogy? mit csinál? és jobb lesz nekik? mesélj.

    VálaszTörlés
  3. ha bejön, esküszöm veszek a térdemre meg a csuklómra. amúgy nem rágják szét és fulladnak meg tőle? ez egy kicsit aggaszt

    VálaszTörlés
  4. nem FOGják. :)
    az ikres barátnőm vett a srácoknak, egész pici koruk óta rajtuk volt, gyakorlatilag nem volt gond a fogzással. ruha alatt hordták, vékony pamutszálra volt felfűzve, nem szakadt el, nem pergett le, nem ették meg, és nem tekerték a nyakukra fulladásig.
    a borostyán jó.

    VálaszTörlés
  5. Nekem van olyan ismerősöm, akiknél nem jött be. Hinni kell benne úgy, mint a homeopátiában...
    Stressz csökkenti a szervezet védekező képességét... az anyai stresszt viszont átveszik a finom érzelmi radarral rendelkező babák is...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.