hétfő, augusztus 31, 2020

nyaff

 




Covid para update

 Ja, hogy most már hirtelen lett fertőtlenítő meg akcióterv is, mert holnap diákok is lesznek...végülis mit számítanak a suliban a tanárok? Mért is ne kéne nekik órákig értekezletet tartani mindenféle levegőtlen helyiségekbe zsúfolva? 

Ma pont azt olvastam egyébként, hogy a tanárok egymásra a legveszélyesebbek (nyilván), de úgy tűnik, csak én szoktam olvasgatni erről a vírusról.

szombat, augusztus 29, 2020

Squash

 Ma a gyerekeket nagy hirtelen meghívták egy szülinapi bulira, mi meg kitaláltuk, hogy elrohanunk squasholni, ahol utoljára a gyerekek nyolc hónapos korában, alvásidőben voltunk. Az akkor elég vicces volt: a babakocsit az üveg mögé tettük, ahonnan szemmel tarthattuk, mi meg bent pattogtunk a labda után.

Remélem nem tíz év múlva megyünk legközelebb.

csütörtök, augusztus 27, 2020

Covid para

Amíg ma vizsgáztattunk (osztályozó vizsgák voltak azoknak, akik ősszel akarják megcsinálni a májusban elmaradt előrehozott érettségijüket), valaki nagyon csúnyán köhögött a folyosón, én meg azon gondolkodtam, hogy vajon idén még szeptemberben vége lesz-e az irl tanévnek...nálunk amúgy semmilyen óvintèzkedés nincsen - pedig kötelező lenne, nem is értem -, lesz évnyitó, nincs kézfertőtlenítő, fel sem merül, hogy maszkot vegyünk és az összes értekezletet egy kicsi teremben tartottuk - biztos hulljon a férgese alapon. 

Egy ismerősünk kisfiának óvódáját ma zárták be, mert az egyik óvónéni fertőzött; szerintem csak idő kérdése, hogy egy csomó hasonló intézményben találjanak fertőzöttet, pl nálunk. Kicsit aggódom.


kedd, augusztus 25, 2020

Feljegyzések a dagadtak házából vol.563489723

Az egyetlen vigaszom a suliban, hogy mindenki körülrajong, hogy milyen csinos vagyok, én meg mindig büszkén elmesélem, hogy ledobtam 14 kilót. 

Persze titokban utálom magam, mert a szülés óta már vagy háromszor szépen lefogytam, de az a gyanúm, hogy a jojózás pont ugyanúgy a keresztem, mint a szakmai nehézségek. 

Most mondjuk nagyon megfogadtam, hogy kínosan vigyázok a visszahízással: félek, hogy a klimaxig már nem sok dobásom van, mert utána piszok nehéz fogyni. 

Istenem, ezek a problémák! Mikor lettem a saját nagymamám?

hétfő, augusztus 24, 2020

vasárnap, augusztus 23, 2020

slave to the wage vol.6723789

 Holnap 9-től értekezlet.

Nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem akarom, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, neeeheeheeeeeeem!

kedd, augusztus 18, 2020

"és beleborzongok, látván, hogy nélküled éltem"

Ma 12 éve, hogy megismerkedtünk, aztán csak vadul peregtek az események (országváltás, 2 éven belül esküvő, dupla gyerek, kontinensváltás), de mi még mindig lelkesen, minden évben ünnepeljük ezt a fontos dátumot. 

Igaz, tegnap az ünnepi szalonnasütést elmosta kicsit az eső - ma utaztunk haza a Balatonról, úgyhogy muszáj volt tegnap partizni -, de azért volt idő átérezni az esemény súlyát, felidézni, hogy ki mit mondott, ki mit érzett, mi volt a találkozó előtt és után.

Marcus azzal emelte az ünnep fényét, hogy feltette a számára legfontosabb kérdést - Na, és smároltatok? -, mi meg koccintottunk, örültünk, nosztalgiáztunk.

kedd, augusztus 04, 2020

"Világot hamvasztottam el szivemben és nincs jó szó, mely megrikasson engem, kuporogva csak várom a csodát, hogy jöjjön el már az, ki megbocsát és meg is mondja szépen, micsodát bocsát meg nékem e farkasveremben!"

Volt ez a borzasztó hír, hogy egy nyomorult öngyilkos a tizennegyedikről ráugrott egy kétgyerekes anyára, aki meghalt és én marha meg még mindig nem tudtam eléggé szakítani a Facebookkal és csak álmélkodva nézem a sok kegyetlen kommentet, amit az öngyilkosok kapnak - kb ugyanazt, mint a melegek: mé nem a négy fal között csinálja az aberrált állat? (btw olyan nehéz egy öngyilkosra fröcsögő emberről feltételeznem, hogy empátiát érez a halott anya - vagy bárki - iránt). 
Persze ha már ott vagyok, beszélek is, érzékenyítek - Marci szerint teljesen fölöslegesen -, de tegnap annyira kiborultam ezen, hogy sírtam futás közben.
A minden évben a középiskolákban megtartott  pénz- és ökohét helyett/mellett mentális egészség napokat kéne tartani; mennyire fontos volna, hogy az emberek ne aberrált állatként gondoljanak valakire, aki eljut odáig, hogy  teljesen eltemeti magában az életösztönét.

vasárnap, augusztus 02, 2020

Marcus különkiadás

(Háttér: az elmúlt napokban megnéztük az első három Harry Pottert.)

Marcus az elég barátságtalan szomszédunkról: De minek barátkozzunk vele, hát úgy néz rám, mintha dementor lennék!

Marcus és Léni együtt fogat mos és közben csaholás, farkasüvöltés, majd habzsoló evés hangjait halljuk, végül Marcus kikiabál: Semmi baj, nem veszekszünk, csak vérfarkas vagyok!