péntek, június 03, 2011

HH (harc a hivatalokkal)

Tegnap rájöttünk, hogy a babáknak kell amerikai útlevél, ha azt akarjuk, hogy vissza tudjanak jönni velünk, különben...különben nem is tudom, hogy mi van, mert ők ugye kettős állampolgárok, na mindegy, nem érdekes, hogy mi lenne ha, mert arra gondoltunk, hogy magyar útlevéllel (vízum hiányában; de minek egy állampolgárnak vízum?) csak korlátozott ideig maradhatnának itt - utána kiutasítják őket, jaj. Bár, ha állampolgárok...na mindegy, nem értem én ezt.
A lényeg: kell nekik útlevél, nade...nade mi nem vagyunk amerikai állampolgárok és az útlevél megszerzéséhez az a feltétel, hogy mindkét szülő bemutassa az amerikai azonosító okmányait.
Ha az illető nem amerikai, akkor sem az útlevél a megfelelő azonosító okmány (mert azt külföldön állították ki), hanem az Amerikában megszerzett jogosítvány. Na most nekünk olyan nincsen, még Marcinak is csak nemzetközi van, hát izé, nemtom hogyan igazoljuk majd magunkat.
Lehet esetleg keresni olyan embert, aki amerikai állampolgár, két éve ismer minket és eljön igazolni, hogy igen, mi, mi vagyunk... na most én egy ilyent ismerek, Floridában lakik. Érdekes lesz ez a harc a hivatalokkal, érzem én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.