szerda, január 07, 2009

"adatszegény közösség"

Lehet, hogy mindenkinek el kéne tűnnie ahhoz, hogy végre kiderüljön róla az igazság, tudjátok, a recept szerint mondjuk menjünk fel egy hídra, aztán ne jöjjünk le többé. Vagy persze lehet, hogy valakit el kell tüntetni ahhoz, hogy kiderüljön róla az igazság. (Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy például egy eltitkolt abortusz mennyivel nagyobb igazság mint egy világgá kürtölt diploma, nade.)
A világ, a rendőrség, a média úgyis azonnal vájkálni kezd az égvilágon mindenben, ami az eltűnthöz tartozik: fotók, mélek, levelek, sms-ek, ruhák, aztán ha egyszer meglesz a nyomorult, itt fog állni a világ előtt kitárulkozva és még a sarki zöldséges is pontosan tudja majd, hogy mikor csináltak róla amatőr pornóképeket, hány pasija volt párhuzamosan, mennyi pénz volt a bankszámláján, mikor volt utoljára hasmenése, volt-e valaha depressziós és mennyit iszik egy-egy buli alkalmával.

Hümm. Vajon kinek mennyire lenne kínos eltűnnie?

10 megjegyzés:

  1. Előbb-utóbb film lesz belőle, szerintem már dolgoznak a sztorin. Évtizedekkel ezelőtt volt egy hasonló eset Olaszországban, hogy egy fiatal lány nyomtalanul eltűnt, azóta sem tudja senki, mi történt vele. Akkor a körülmények miatt mindenki politikai bűncselekménynek hitte. Tavaly volt 25 éve - meg is írtam a magam verzióját blogomban Emanuela címen.

    VálaszTörlés
  2. Az "adatszegény közösség" nekem is megütötte a fülem. Ki mit mondana rólam? Milyen dolgok derülnének ki, amin még magam is meglepődnék? Ha nem tudnám, ezzel mekkora fájdalmat okoznék egyeseknek, érdekes riporttémát lehetne kovácsolni belőle!
    (és gratula a freeblog főoldalhoz, NEM freeblogosként; ez is ritka eset)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a bejegyzés, elgondolkoztam milyen lenne a saját eltűnésem ... háááát ...
    Gratula a főoldalhoz!

    VálaszTörlés
  4. hehh, en inkabb most nem tunnek el, ha nem baj :)

    (no, mar masodjara fooldalon a friblogon!)

    VálaszTörlés
  5. na mesélj, mit titkolsz?:)

    ja igen, fasza fríblogos főoldal, yea

    VálaszTörlés
  6. "...és mennyit iszik egy-egy buli alkalmával..."

    Én erre rágtam be. Miért kell ezt valakiről tudni? Ha eltűnne a lányom, pont azt szeretném, ha mások ezen csámcsognának. Up theirs...

    VálaszTörlés
  7. igen, a papa manipulált is valami képpel amin a lányzó iszik, éppen emiatt. de egy rakat más dolog is van az ember életében amit nem tesz kirakatba, nyilván nem véletlenül és hát szenzáció meg ugye nyilván abból lesz, amin csámcsogni lehet, csámcsogni meg csak olyasmin lehet, amit az ember szívesen eltitkolna

    VálaszTörlés
  8. Jóvanna. Nem mindig cifrázzák ki ennyire a sztorit, de itt egy olyan külföldiről van szó, aki miatt igencsak kiveri a hisztit a családja (megjegyzem, semmi kifogásom ellene, nem csodálkozom...). Már felvonulás, vagy mifene is szerveződött a lány eltűnése miatt. Gondolom, ezért teregetnek ki minden részletet a rendőrök, hogy lássa a nép, hogy nem a kocsmában könyökölnek.
    Ettől függetlenül persze gáz... Jut eszembe, ezentúl jó leszek, és most rögtön rendet rakok a fiókomban :DD

    VálaszTörlés
  9. Hmm, én sem szeretnék asszem eltűnni.
    Nagyon nem :)

    VálaszTörlés
  10. ...vagy előkerülnie

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.