szombat, május 06, 2017

"I love it here!"

Mindenekelőtt azt akarom elmesélni, hogy csodálatos, nagyszerű, szuper, fantasztikus, fenséges, pazar, pompás, lenyűgöző, mesebeli, egyszóval isteni itt lakni! 
Mindent szeretek itt: az illatokat, a hangokat, a fényeket, a színeket, a szomszéd kutyáját, a másik szomszéd kakasát, minden egyes növényt, bogarat, madarat, kertünkbe tévedő macskát, szeretek felmászni a dombra (dombtetőn lakunk, jó kis sport hazajönni), elindulni a közeli erdőbe, úristen, mióta vágytam erre az életre és most itt van és egyszerűen el sem tudom mondani mennyire jó, mennyire más ez, mint a lakótelepi vegetálás.
Van aztán még az a fontos hír is, hogy a gyerekek jövőre egy cuki tanító nénihez járnak majd az 1. a-ba, a házunktól úgy tíz percre lévő iskolába. Sokat gondolkodtunk, hogy szétszedjük-e őket, mondjuk Marcust szántuk először az a-ba, Lénát meg a b-be (pedig Lénikém volt a gyorsan kitüremkedő A baba, ó), de végül úgy döntöttünk, hogy egyszerre elég lesz sokknak az iskolakezdés, majd esetleg felsőben.
Voltam csütörtökön Gödöllőn az egyetemen és rettentően beizgultam, mert annyira szimpatikus volt mindenki a szakfordítói tájékoztatón (az egyik fordító atyaúristen furcsa módon a régi nyelvészet tanárom, aki annak idején eléggé felejthető előadásokat tartott), meg nyomatták, hogy lehet menni phd-zni, meg ösztöndíjjal szerte a világban (nekem ez mindig nagy álmom volt, de mire bejöttek az Erasmus képzések, én már bevégeztem a sulit annak idején), fú, imádtam az egyetemet is harminc éves fejjel, nekem nem a munka, csak a tanulás való, tudjátok, vannak ezek a notórius diploma halmozók, na, én is olyan akarok lenni. 
Foglalkozása: egyetemista. Na jó, esetleg: alvó. 
A "hivatalos" szakmák nem annyira hoznak lázba sajnos...

4 megjegyzés:

 1. ez mind elég jól hangzik :)

  csatlakozom az állandó egyetemisták funclubjához, nekem is az lenne való, boldog, szabad élet, sok újdonsággal :) (már nézegetek egy képzést - jaj - de a legutóbbi szakdolgozatomat már sosem fogom megírni :((( )

  VálaszTörlés
 2. Nagy öröm ennyi jót olvasni.
  És egyeltalán, hogy lehet itt olvasni.
  💟

  VálaszTörlés
 3. Képzeld az érzés amit most érzel, meg tud maradni, 18 éve élünk itt és még most is boldog vagyok a kerttől és a madárcsicsergéstől, a cuki beagleijeinktől stb.stb... szóval örülök, hogy te is ezt érzed, sose múljon el!

  VálaszTörlés