szerda, május 31, 2017

Ovigyalázó

Ó, hát ez annyira nagyon jellemző erre az ovira: hétfőn vittünk be naptejet, hogy nincs mese, a nyár tényleg itt van, lécci kenjétek be mindig a gyerekeinket, Marcika fehér szempillájú, ultrafehér bőrű kisfiú, Léna viszont elég jól barnul, nem baj, őt is, lécci, lécci, ez a nap nem egészséges, fontos a naptej, napsapka, szkafander. Vittük a napsapkát is, vegyék fel azt is, úgy egészségesebb a kibaszott napon homokozni, rohangálni, satöbbi.
Már akkor gyanakodnom kellett volna, mikor mutattuk a saját hiperszuper naptejünket, hogy akkor ezzel kéne, léccilécci, mire óvó néni mutatja, hogy nekik is van és hát hova gondolok, be szokták ők kenni a gyerekeket, mire Léna kajánul azt kiabálta: "dehogyis!"
Jó, ezen a ponton kezdtem kicsit aggódni, de többször kértem a dadust, hogy legalább Marcust kenjék be, az isten szerelmére! 
Délután megyünk Marcikáért, tiszta vörös a nyaka, azt állítja, hogy senki nem kente be, sapka sehol, hát majd gutaütést kaptam.
Egész este dohogtam és tanítottam a gyerekeket, hogy hogyan kenjék be akkor ők magukat, ha az óvó nénik szarnak erre a szánalmas kis ügyre, illetve legalább háromszázszor elmondtam, hogy vegyenek sapkát.
Oké, tegnap ment minden flottul, a gyerekek kenegették magukat, sapkát vettek, nagyszerű, remek, erre ma délutánra szépen lába kelt a naptejünknek.
Az egyetlen örömöm jelenleg az életben az, hogy jövő pénteken elballagnak ebből a fantasztikus oviból, ahol kábé arra nem bírnak válaszolni az óvónők, hogy meddig tart Marcus fociedzése és ahol délután mindig háttal ül az összes óvónő a távozó gyerekeknek a kertben, gondolom azért, hogy minél könnyebben vihesse el őket egy vadidegen.

Sírok.

23 megjegyzés:

  1. Ez nálunk is örök probléma volt, én előre bekentem őket reggel, így legalább a délelőtti kint lét alatt védve voltak. Egyik gyerekem nekem is nagyon-nagyon fehér bőrű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is kennénk őket reggel, ha el nem tűnt volna a naptejünk...

      Törlés
  2. A mi szutyok nyócker (mert na, hát tényleg nem egy top ovi) ovinkban vettek két flakon naptejet, be is mutatták a szülői értekezleten kedden, hogy íme, ezzel a fajtával kenik a gyerekeket, valamint kérték, hogy azért mi szülők is kenegessük a gyerekeinket hétvégente, ne rákvörösen hozzuk őket hétfőnként.

    A végén még úgy járok, hogy ez az ovi nem is oly borzalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A békásmegyeri ovit össze sem lehet hasonlítani ezzel, ez szörnyű, a gyerekek közt is egy csomó verekedős rémség van.

      Törlés
  3. Én lassan már ott tartok, hogy a magyar időjárás (amit lássuk be évtizedekig dícsértünk vs nyugat-európai pl) is egy faktor az ország elhagyására.
    Nálunk ma reggel 8-kor pont 40 fok volt kint az udvaron hétágra sütő nap alatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig gyűlöltem a fos nyarat, fel nem foghatom, hogy mi a jó az ötven fokban.

      Törlés
    2. (Mondjuk Houstonhoz képest ez semmi, úgyhogy minden relatív;))

      Törlés
    3. Hát ja, én meg ilyenkor visszasírom Calgary-t, max. 22 fok, mindig kell kardigán és a hegyi nap barnít és nem éget. Egyszer jártunk tengerparton Kanadában nekem pecsenyepirosra égett a mellkasom a Férjem meg napszúrást kapott. Akkor jöttünk rá hogy mekkora különbség van a hegy és a tengerszint között hiába az előbbi van közelebb a naphoz (nem is értem, dehát mindig hülye voltam fizikából).

      Törlés
    4. Ja, Kanada biztos szuper, én imádnám. De San Diego a legjobb: mindig 25 fok van, iszonyú kellemes lehet.

      Törlés
    5. En a kellemes tavaszi es oszi idot szeretem szinten. 30-35 fokban csak pihegek, rosszul vagyok.

      Törlés
    6. Ott igazából a tavasz hiányzik nagyon mert májusban még havazik, a fák csak júniusban rügyeznek, szóval márciustól júniusig nagyon hiányzott az itteni időjárás.
      De amúgy jobb a hideg már én is azt mondom, basszus veszélytelenebb. ÉS nem dagad az ember lába...

      Törlés
    7. A tavasz mondjuk isteni, mikor tényleg tavaszi az idő.
      A lábdagadás nekem ismeretlen probléma, de a ragacsos meleg undorító, az tuti.

      Törlés
    8. Egeszen azt hittem, hogy en vagyok csak ilyen ufo, hogy utalom a nyarat. Egesz nyaron faj a fejem a melegtol, nem tudok hova vetkozni, mert nem akarom vizualis kornyezetszennyezesnek kitenni az embereket. Egyetlen jo van benne, hogy nem kell futesszamlat fizetni. Tavasz, kora osz, nekem ezek a kedvenceim, kar hogy alig vannak mar.

      Törlés
  4. Muszáj megtanítani nekik, hogy maguk intézzék a saját dolgaikat - nálunk az ovi elég jó volt (és nagyon árnyas), de az iskola természeténél fogva nem fordít tizedennyi figyelmet sem a gyerekek tanórán kívüli létére - szóval, eddzetek az őszre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is eszembe jutott, hogy az iskolában meg végképp senkit nem fog érdekelni Marcus fehér bőre.

      Törlés
  5. De gáz! Mondjuk nem értem hogy legalabb a homokozot miert nem tudják árnyékosítani...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt látod én sem értem. A csoportpénzből vehetnének legalább egy nyamvadt napernyőt...

      Törlés
    2. Igen, vagy egy hálót kifeszíteni fölé.

      Törlés
  6. Hát ha előbb írod megmondtam volna a tutit.:)
    Én be szoktam kenni őket reggel...:D
    Kizárt,hogy nekiállnak huszonakárhány gyereket bekenni.Hiába ígérik.Csak ez a mgoldás marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is bekenem őket reggel, de gondolom délután égett le a nyaka (azért pár óránként újra kell kenni a cuccot), mert délután még egy pohár vizet se kapnak az udvaron basszus..és ha hiszed, ha nem, a régi oviban mindig be voltak kenve, soha egyik gyerek sem égett le.

      Törlés
    2. Igen,utána gondolkodtam...nekem eszembe sem jutott a délután.A gyerekeim olyan szerencsések,hogy csak fél naposak.
      Azért jó,hogy vannak becsületesek is.Mondjuk ha ott meg tudták oldani megoldható lenne mindenhol.
      Nekem alapból csalódás volt az ovi sajnos.Tudnék panaszkodni.:(

      Törlés
    3. Most tulajdonképpen az én gyerekeim is fél naposak, csak ha valami dolgom van, akkor maradnak tovább, de eléggé utálják az új ovit, úgyhogy jobb is ez így...

      Törlés
    4. Igen,utána gondolkodtam...nekem eszembe sem jutott a délután.A gyerekeim olyan szerencsések,hogy csak fél naposak.
      Azért jó,hogy vannak becsületesek is.Mondjuk ha ott meg tudták oldani megoldható lenne mindenhol.
      Nekem alapból csalódás volt az ovi sajnos.Tudnék panaszkodni.:(

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.