csütörtök, október 18, 2012

ahogy a dolgok vannak

Persze a gyökérkezelés Toszkánában korántsem olyan nagy hancúr, mint mondjuk a romantikus borozás a toszkán vidéken, de legalább mondjuk úgy a felébe kerül annak, amit Amerikában fizetnénk érte.  - persze így is nagyon drága..
Költözni meg talán jövő hétfőn fogunk (aki nem érti, hogy miért költözünk már megint, annak elmesélem, hogy egy kb negyven négyzetméteres pici házrészben  húzzuk meg magunkat átmenetileg, ami sokkal jobb, mint szállodát fizetni, de hosszú távon megőrülnénk egy ilyen kicsi helyen, arról nem beszélve, hogy  ha a babák épp alszanak, akkor mindig kikényszerülünk a kertbe és kezd hideg lenni).
Új lakás, új szorongások, a gyerekek számára újabb önpusztítási lehetőségek (Léna példul ma óriásit esett a kertben, a betonon, állati ronda horzsolás lett a szeme mellett, én meg  megint kihordtam lábon egy infarktust), no meg vagy három hétig nettelen élet (igen, az olaszoknak ennyi idő bekötni a netet, én inkább nem is mondok semmit...). 
És persze lassan-lassan kiderül, hogy az új élet az nemcsak a költözés miatt drága: itt ugyebár hideg van télen, kellenek meleg ruhák, amiket a kölkök vagy kinőttek, vagy nem is volt nekik, bababiztossá kell tenni a lakást, ami szintén elég drága mulatság (rácsok, fiókzárak, stbstb). Egyébként Európa brutálisan drága Amerikához képest, legalábbis ami a mindennapi életet illeti. Cserébe viszont gyönyörű az ősz, meg szépen mondják, hogy pöcegödör...