szerda, augusztus 21, 2013

"The voodoo, who do, what you don't dare do people"

Érdekes ez a nemblogolás - nekem három nap írás nélkül annak számít - , jól esik nagyon, valahogy leginkább iszonyt érzek, mikor jön a késztetés - mert azért jön -, hogy leírjak dolgokat, fura, ilyen még sosem volt, dehát az ember változik, meg korszakai vannak, meg aztán most is éppen írok, szóval...
Arra jöttem rá futás közben, hogy fogok írni egy egymondatos fogyókúrás könyvet: Fuss minden másnap legalább fél órát és egyél okosan keveset, viszlát. Ez lesz a könyv, szerintem veszik majd mint a cukrot (vajon Friderikusz üres könyve hány példányban kelt el annak idején?) 
Szóval azt gondolom, ez az egy mondat a titok, mert a kilók megint leugrálnak rólam; igen, minden másnap futok háromnegyed órát és okosan eszem keveset (az okosan evés folyik a csapból is, el se kezdem mondani, hogy az milyen, úgyis tudja mindenki), az meg számomra nem elfogadható érv, hogy nem tudok futni, nem, nincs ilyen, futni mindenki tud, de nyilván állati lusta, amit én teljesen megértek, én is az vagyok, csak hát a sok plusz kilótól az ember szomorú, beteg és csúnya lesz (jójó, tudom, fogadjuk el önmagunkat, dehát azért értitek...azt meg senki ne mondja, hogy a kövérek vidámabbak, egy nagy túróst, szerintem.)
Tudom, tudom, ne képzeljem, hogy tudom a tutit, mert az milyen ellenszenves (ezt mondaná a házitrollom, aki sajnos már nem szólogathat be, fájdalom), dehát asszem ezzel kapcsolatban tudom a tutit, mit tegyek. Na nem mintha ez valami különleges tudás volna, szerintem egy értelmes hat éves simán tudja ezt már...
Amúgy meg ez mellékszál, mert azon akartam dühöngeni, hogy a futósétány (ahol egész Pisa fut gyakorlatilag) melletti padokon  folyton köcsög dohányosok pöfékelnek és nekem már önmagában is megvan a csúnya véleményem a cigiről, nade hogy tüntetőleg ott akar valaki cikizni, ahol mások levegő után kapkodnak, az már mégiscsak disznóság, nem? Menjen haza, zárkózzon be, oszt fulladjon bele a füstjébe egyedül, jézusom.