péntek, július 04, 2014

"Explain this to me like I'm a six year old'

De az ilyen gyerekeket miért, miért, miért nem adják örökbe? Soha nem fogom ezt megérteni. 
Mert a gyerekről való lemondás ciki? Félnek, hogy megszólják őket, mert nem bírják a gyerekneveléssel járó nehézségeket, vagy mi? A halálbüntetés vagy a börtön (nyilván életfogytos lesz, meg aztán bent meg is ölik - a gyerekgyilkosok nem népszerűek ha jól tudom) sokkal nagyobb "ciki", nem? Megölni egy kisgyereket meg aztán végképp "ciki". 
Vagy mert gyerekeket örökbe adni mégsem olyan egyszerű? Mert akkor azért kéne sokat dolgozniuk az amerikaiaknak, hogy ez egyszerű legyen: Amerikában - meg biztos máshol is - szerintem egy csomó gyereket megölnek azért, mert mégsem akarják nevelni őket, mert talán rájöttek, hogy a gyereknevelés nem nekik való, talán nem bírják elviselni, hogy nem elég szabadok.
Amerikában egy csomó szó van arról, hogy támogatni kell  a nőket szülés után, mert súlyos depresszióba eshetnek, akár pszichotikussá is válhatnak és veszélyesek lehetnek a gyerekeikre, de erről a problémáról miért nem beszél senki?
Amikor ott laktunk tényleg naponta hallottam legalább egy ilyen nagyon gyanús gyerekgyilkosságról, amikor elég nyilvánvalóan a szülők okozták a gyerekük halálát. Szerintem tök fontos lenne csinálni egy ilyen szervezetet, ami pont abban segíti az éretlen, nem megfelelő döntést hozó párokat, vagy azokat, akik meggondolják magukat (szarul hangzik, de valahogy erről van szó ilyenkor, nem?) hogy ne megöljék a gyereküket, hanem adják örökbe, ha nem boldogulnak vele.
Rémes, érthetetlen és nagyon szomorú egy ilyen ügy; az ember egy teljesen kifürkészhetetlen állat.