péntek, december 09, 2016

ahogy a dolgok vannak

Egész héten stresszes és nyűgös voltam és kicsit nyávogtam azért a Mikulás csomag miatt, bár próbáltam titkolni, hogy én is szeretnék néha ajándékot kapni, akármilyen gyermeteg is például csokira vágyni, erre Marci ma hazaállított egy csomó szaloncukorral meg csokival, amit belecsempészett egy itthoni, kissé megviselt Mikulás zacskóba és lelkesen átnyújtotta valami olyan szöveg kíséretében, hogy találkozott a boltban a Mikulással, aki sajnos az én csomagomat elkeverte és csak most tudta odaadni neki. Nagyon meghatódtam, olyan jól esett, főleg, hogy ilyen plattyant-meggyötört vagyok. 
Aztán olyan is volt, hogy valamelyik reggel az amerikai tanár csaj együtt táncikált az aulában a hetedikesekkel, amikor én épp a dolgozatokkal üldöztem, be is villant, hogy teljesen kialakult ez a good cop-bad cop dinamika, amit például remekül szimbolizál, hogy a gyerekek csapatostul jelölik be a csajt a Facebook-on, míg nekem köszönni sem szoktak. 
Tök szomorú ez az egész sztori igazából, tiszta boszorkányüldözős hangulata van. Mindegy, az tartja bennem a lelket, hogy előbb-utóbb elmegyek innen, csak nehezen emésztem azért, hogy van egy osztály, amiben közellenség vagyok - jó, hát ilyen még nem volt és minden tapasztalat hozzátesz valamit az emberhez, vagy mi. 
Voltam állásinterjún, hát, nem ez lenne álmaim állása, de tudjuk már egy ideje, hogy álmaim állása valójában nem létezik, viszont a gyerekek ovija mellett volna (egy iskola egyébként) és olyan családias-kellemes hangulata van, meglátjuk. 


7 megjegyzés:

  1. Ilyen esetekben tanaroknal mit szoktak mondani miert akarnak elmenni az elozo iskolabol?
    Es nalatok is lecsekkolja a HR hogy az elozo helyen hogy voltak megelegedve es kell adni referenciakat ez elozo 10 ev munkahelyeirol?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hr??:D egy szem iskolatitkár van (havi 90 ezerért). Nem csekkolnak semmit. Amúgy az a helyzet, hogy sztem semmi rosszat nem mondana sehol senki rólam, mert szorgalmas és lelkiismeretes vagyok, soha semmi baj nem volt velem.

      Én alapvetően egyébként a költözés miatt megyek el - végigcsinálnám a tanévet a szar körülmények ellenére, ha nem költöznénk -, tehát ezt is mondom; napi három órát semmilyen munkahely kedvéért nem utazom.
      Egyébként nekem egy előző munkahelyemen se csekkoltak semmit, pedig volt köztünk multi, magyar kft, ilyen-olyan iskola.

      Törlés
    2. Még a kritikàhoz: összesen öt ember làtogatott óràt nàlam az elmúlt hàrom hónapban, ebből két angol tanàr. Némi vàltoztatàsokat javasoltak, de összességében senki nem érti, hogy mi baja az osztàlyomnak (ràadàsul a jegyeik is jók). Szóval ha ezek utàn szakmailag rosszat mondanànak ràm - bàr a közoktatàsban valóban nem divat a referenciàzàs, sztem örülnek, hogy van pàr marha aki ennyi pénzért viszi a hàtàn az iskolàkat - az elég görénység lenne.

      Törlés
  2. Azt hiszem az az iskola ott a gyerek ovija mellett rád vár, de a költözéshez is passzol? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A passzolàst hogy érted? Ott van a suli, ahova költözni fogunk,hiszen ezért kell új munkahely; ha így érted, akkor passzol:)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Még nem, a szünet előtti utolsó napra ígértek vàlaszt.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.