kedd, december 20, 2016

Hahahahaha

És néddmá, van is egy új állásom leendő házunktól negyed óra sétára...Update: Marcit állásinterjúra hívták Glasgowba. Ez mekkora klasszikus: amikor végre házat veszünk, felcsillan a külföldi remény.

14 megjegyzés:

 1. fuuu, melyikhez gratuláljak? Mind a 3hoz ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hàt, egyelőre kettő (na jó végülis mindhàrom:)) ebből még folyamatban van - különösen az interjú.

   Törlés
 2. Gratula! :)
  és te örülnél a külföldnek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hàt, ez most egy nehéz kérdés, mert szívesen laknék a hàzban amit épp megveszünk, de Magyarorszàgot a legtöbb szempontból pocsék helynek tartom...örülnék összességében, de nehéz ügy a kivàndorlàs ha épp minden pénzedet hàzra költöd:)

   Törlés
 3. Gratulalok. Bakker, ez nehez dontes. Glasgow vegleges lenne, vagy osztondij?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a helyzet, hogy Marci most màr seniornak szàmít, úgyhogy àtmeneti àllàsokkal nem próbàlkozik.
   Az àllandó àllàshoz jutàs viszont nehéz és hosszadalmas: ez a Glasgow első körben öt év, amikor tulajdonképpen àllandó munkatàrs vagy, de az egyetemen véglegesített professzor csak akkor lehet belőled, ha ez alatt az öt év alatt jól muzsikàlsz, ügyesen szerzel magadnak pénzt amiből pl kutatócsoportot hozol létre.

   Törlés
  2. Mnenjetek! A ház az megvár. A gyerekek folyékonyan olvasnak magyarul. Az iskola meg tudod milyen. Itthon.

   Törlés
 4. Hú, gratulálok és basssszus, ez a külföldi lehetőség nem semmi (lenne). Örülök, h nem nekem kell meghoznom a döntést, menjek-e vagy pakoljam föl a családot :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, család nélkül biztos nem megy, ez fel se merül szerencsére. Meglátjuk, mindenesetre egy ilyen interjú is nagy dolog, mert iszonyú sokan jelentkeznek egy-egy állásra (ráadásul ez egy jó egyetem), úgyhogy már interjúzni menni is nagy dolog.
   Én biztatom Marcit, hogy menjen, aztán ha felveszik, még ráérünk gondolkodni, hogy mi legyen. Ezek amúgy az önbizalmának is jót tesznek, mert mindenféle referenciákat kap ilyenkor és nagyon szépeket mondanak a tudományos munkásságáról, az meg jó dolog.

   Törlés
  2. Mármint úgy értettem, h azt a döntést meghozni, hogy menjünk-e családostul vagy maradjunk családostul. Ez lehet nehéz, legalábbis nekem. Az nyilván nem kérdés, hogy külön-külön nem mentek! :)

   Nagyon ügyes, neki is gratula!!

   Törlés
 5. Mind a háromhoz nagy nagy gratula, amúgy ha megkapja sztem nem kérdés:) Nálad biztos nem:)

  VálaszTörlés
 6. Az a helyzet, hogy szeretnék lakni abban a hàzban, Glasgow meg örökre szólna kàbé. Szóval nem, egyàltalàn nem egyértelmű.

  VálaszTörlés