csütörtök, augusztus 31, 2017

(s)iker vol.45362781200877

Jézusmária, holnap kezdődik az iskola (vers!!).
Ahogy Marcika mondaná: ez már ilyen ómájgád. 


12 megjegyzés:

  1. Mehetnek rögtön harmadikba, kb. :)

    VálaszTörlés
  2. Lehet évet ugrani (én ismerek gyereket, aki rögtön másodikba ment), de az a baj, hogy nem tudnak írni (Léna tud egyébként nagybetűkkel, sőt egy kicsit Marcus is. Eh, nem tudom, meglátjuk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem erdemes osztalyt ugrani, nagyon kirinanak mar az egy evvel idosebbektol is, a szocialis, emocionalis es testi eres legalabb olyan fontos, ha nem meg inkabb, mint az, hogy intellektualisan hol tartanak.

      Törlés
    2. hát igen, persze, ezek is fontos szempontok. mindegy, az is lehet, hogy nem lesz semmi gond, Marcuska olvasgatja a Robin Hood-ot, míg a többiek fél év alatt elolvassák, hogy "Kati főz"...a tanító nénin múlik minden, úgy képzelem.

      Törlés
  3. (egyébként én is tudtam írni-olvasni mikor suliba mentem, de akkoriban senkiben fel sem merült, hogy ezen aggódjon:)) - az anyukám egyébként állítólag azért tanított meg előre indenre, mert a tesóm viszont irtó nehezen tanult meg olvasni, szóval neki kifejezetten hátrány volt, hogy nem tudott, mire iskolába került.)

    VálaszTörlés
  4. Á. 3 es fel eves koratol olvas konyveket, V. 5 evesen tanult meg es sok minden hianyzott az iskolas eletukbol, de pont az osztalyugras nagyon nem. Biztosan lesznek unalmasabb es nehezebb periodusok is, de tenyleg a taniton nagyon sok mulik - meg rajtatok, h azt kommunikaljatol-e fele, h jo helyen van vagy azt, h nem. Nem hangzik jol, de talan ez a leginkabb donto.

    VálaszTörlés
  5. igen, csak pont néztem, hogy ezek a szuperszép virágok sajnos már nem ennyire szépek, de ez legyen a legnagyobb problémám:)

    VálaszTörlés
  6. Kaphatnának plusz feladatot ha normális a tanító néni. Szerintem inkább a matek lesz gond, az a tapasztalatom hogy a tanítónők humán beállítottságúak. Lehet Marcika majd úgy jár mint a kis Gauss??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglátjuk,mindig ezt mondom. Marcus egyébként már ma panaszkodott:"nem tanultunk semmit és olvasni sem lehetett.":D

      Törlés
  7. Én is tudtam írni-olvasni, de a folyóírás elég sok energiát elvett ahhoz, hogy ne unatkozzak. Meg hát igen, novemberben már komplett könyveket olvastam a Kati főz helyett. Nekem szabad volt órán is :) (olvasás órán, persze)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is azt gondolom, hogy az írástanulás nehéz lesz, mondjuk Marcus matekból is nagyon penge, szerintem meg fog őrülni a gagyi elsős matektól, de azt pl remélem, h engedik majd olvasás órán a saját könyveiket bevinni, mert pl már mindketten kivégezték a Rumini-összest, meg egy rakás más könyvet és sztem csak rendbontanának, ha az összeolvasást kéne naphosszat gyakorolniuk, szóval a tanító néni is jobban jár, ha hagyja, hogy olvasgassanak. Nem tudom, meglátjuk, eddig nagyon szimpi a tanítónő.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.