kedd, június 15, 2010

Houston calling vol.9238109

Amerikában lakást kivenni felér egy rendőrségi kihallgatással: épp csak az anyád születési súlyát nem kérdezik meg, mielőtt beköltözöl.
Egyes helyekre egyenesen csak akkor költözhetsz be, ha a kereseted háromszorosa a lakbérnek és ezt igazolni is tudod.
A legmókásabb nekem viszont az, hogy következetesen mindenki mindenkit a keresztnevén nevez az e-mailekben: Jennifer azt mondta erről az apartment komplexről... Raquel felhívta az irodát és... Anna, kérem adja meg a mellbőségét, hogy ezt a lakást lefoglalhassam, meg ilyenek.

5 megjegyzés:

  1. de akkor mar van, amit ki lehetne venni?

    VálaszTörlés
  2. hát van, de nem olyan egyszerű, párat kinéztünk, de a hétvégén elvitték az orruk elől, ami maradt, az drágább és óriási, viszont sietni kell, hogy a jó helyeket ne vigyék el, ugyanakkor látatlanba elég rizikós lakást kivenni, de mire az a magyar nő megnézné, aki eddig is sokat segített, addigra már nem lesz meg egyik sem...eh.

    VálaszTörlés
  3. olaszorszagbajottemjúnius 15, 2010 6:18 du.

    Nekunk legutobb Olaszorszagban is epp csak dns vizsgalatot nem kertek ahhoz, hogy bekoltozhessunk a hon ahitott lakasba.
    De legalabb szemelyesen neztuk meg - mit megneztuk, kihallgatason is reszt vettunk, ahol lekadereztek, es kideritettek, hogy nem tuzeljuk fel a parkettat ... hogy valoban azt a munkat vegezzuk, amit mondtunk... hogy mennyi volt az elmult harom evben az adobevallasunk osszege stb stb :)
    De en azt hittem, hogy àmerikaban tobb a rendelkezesre allo lakas, vegulis helyuk eppen van epitkezni...

    VálaszTörlés
  4. lakás sok van, de nem mindegy hol és mennyiért. nagyon sok houstonban a rossz környék, ezeket érdemes nagy ívben elkerülni. a biztonságosabbak meg persze drágák, szóval nem egyszerű jót találni, főleg úgy nem, hogy közben triesztben vagyunk. amúgy itt tőlünk senki nem kérdezett semmit: mindenhová csak úgy beköltöztünk, fura amit mondasz...

    VálaszTörlés
  5. olaszorszagbajottemjúnius 15, 2010 7:06 du.

    Ezt meg is irtam akkoriban, nagy felhaborodasomban:
    http://olaszorszagbajottem.wordpress.com/2009/11/26/a-lakas-saga-folytatasa-avagy-miert-ilyen-bonyolult-lakast-berelni/
    Teny, hogy Firenze sajnos nagyon felkapott, es a leglepukkantabb monolocale-ert orjongve allnak sorba az amerikai/angol stb. itt tanulo/idot tolto emberek.
    Kepesek kiadni akar 1200 eurot egy 30 m2-es belvarosi lakasert (az a "kutyaszar, zaj, budos" tipusu belvarosi). Ehhez kepest minden mas csak jobb lehet :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.