vasárnap, április 17, 2011

furious anger

Rájöttem, hogy a babás blogokon és fórumokon nem is a mérhetetlen mennyiségű "tejci", "apa", "babó", "anyci", "kajcsi", illetve "szopi" idegesít a legjobban, sokkal inkább a rengeteg szmájli és felkiáltójel.
A gyerek ennyire debilizál vagy aki így ír, az már a szülés előtt se tudott máshogy? Hümm, fogas kérdés.

19 megjegyzés:

  1. ...rózsaszín cukivilág.Sokszor ideges lettem, hogy xy milyen szuper szervező, feleségként, szakácsnőként, lakberendezőként és persze anyaként is helytáll. Én meg sokszor csak onnan tudtam, milyen nap van, hogy jött a kukásautó, minden gyerek jó barátja.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy azért, mert így is egymásba kötnek valamiért, direkt sértőnek érezve egy ártatlan megjegyzést.

    Nem is bírok fórumokat olvasni, mert még hülyék is és előbb-utóbb jön egy biomami, aki rávesz mindenkit, hogy folytasson candida/lúgosító/paleo/stb. diétát (őt már megszívatták, szívjon más is). Ez meg úgyis kivágja nálam a biztosítékot, minek megvárni?

    VálaszTörlés
  3. mami. ez is jó szó. össze fogom gyűjteni egyszer a babás zsargont, nyelvészeti szempontból biztosan érdekes.

    VálaszTörlés
  4. Hát,vagy mert egyszerűbb így írni,szoptatás helyett szopi...én is írom,eddig nem tűnt fel,hogy gáz lenne. Az apa pedig végképp..(?) ja,értem én...

    VálaszTörlés
  5. Huhh,és még cicit is írok,hajjajj de hányszor :S

    VálaszTörlés
  6. az apától különösen akkor borulok ki, amikor a férj helyett mondják - egyszer olvasgattam egy "szülés utáni szex fórumot", ahol mindneki azt mondogatta, hogy "ott lent" szülés után minden maradt a régiben és "apa" is így gondolja. egy darabig azon gondolkodtam, hogy akkor most ezek az apjukkal dugnak?;)

    VálaszTörlés
  7. hádde akkor érted, ha szopi, akkor legyen szüli. ja, igaz, a császármetszést is csasziként emlegetik... lehet, hogy valaki ezt jól viseli, nekem ez a dajkanyelv nagyon butácska.

    VálaszTörlés
  8. Egyetértek, én csak 2 hétig bírtam egy ilyen fórumon, az még babavárós volt. Pontosabban: "pocaklakós".

    VálaszTörlés
  9. na, gyűjtöttem még neked párat:ruci, kakó, szopCSi, tejCSi, menzi, furi, játszi (játszótér), gratula, babóca, gyerkő, depi,nődoki, melóhely, pozi teszt. De úgy általában a többesszám se semmi: szopizUNK, büfizÜNK, X hónaposak VAGYUNK, stb.

    VálaszTörlés
  10. Nekem a többesszám a kedvencem:)
    Valahogy jön ez, ha az ember otthon van a babával... ellenpontként kell nekem a heti 2 nap munka, amikor felnőttekkel folytatok értelmes beszélgetéseket...

    VálaszTörlés
  11. Hát,biztos van benne valami. Valahogy nekem a babával kapcsolatban nem tűnt fel eddig hogy gáz lenne,azért én se szállok e teljesen,de becenevek terén mondjuk igen..Ettől függetlenül kiráz az hideg az olyanoktól akik bemennek a váriba vacsizni,vagy olyan depik hogy mindjárt öngyik lesznek..Férjemmel szoktunk is egymásnak esemesben mókázni, puszci,szerci,felcsi...:D
    Császárról meg,hát inkább mondom azt hogy csaszi(bár nem szoktam)mint anyám: császárral VETTÉK EL TŐLE. No komment..

    VálaszTörlés
  12. Apa- nálam ApA, mert nem akarom kiírni a nevét, meg sajna akármilyen bizarr is egy idő után már itthon is többször szólítja az ember ApÁnak a férjét, mint a nevén, mert folyton ezt mondogatja a gyerekeinek.
    Menj és mutasd meg ApÁnak, vidd oda ApÁnak és ha itt van a rakat gyereked, akkor már te is úgy szólsz oda neki, hogy ApA! Nézz már rá a kicsire mert ... És ez igen, nagyon rémes, de ha már a gyerekek nem olyan kicsik, akkor el fog múlni szerintem, legalábbis remélem, mert én is utálok AnyA lenni, azaz nem bírom, ha így szólít meg életem párja brrr... .

    VálaszTörlés
  13. a Comic Sans is fontos:
    http://zsebibogyo.freeblog.hu/

    VálaszTörlés
  14. na de amikor szexről beszélsz egy fórumon, akkor tán mégse kéne apázni, nem is értem.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem egyébként sem. Rita előtt természetesen apunak-anyunak hívjuk egymást Attilával, de egymást a rendes felnőtt neveinken. Még jó, hogy nem "fiamozunk", "kisanyámozunk" meg hasonlók, igaz az már egy másik vonal, a prosztósodásé.

    Felcsigáztatok: muszáj megnéznem egy ilyen fórumot! :D

    VálaszTörlés
  16. ja persze, hogy egyébként sem, most próbálom csak beleélni magam. nemtom, az én szüleim sokszor szólították egymást a keresztnevükön előttünk is, gyerekkorunkban is, de nem érzem, hogy ettől sérültem volna...mondjuk az én családom speciális család volt és a mama-papa megszólítás dívott (ezt nem a nagyszülőknek tartogattuk), így nálunk az "anya-apa" inkább vicc tárgya volt, nekem a mai napig tök idegen.

    VálaszTörlés
  17. én sokáig nem is tudtam, hogy a mama-papa az akár szülői megszólítás is lehet, volt is belőle félreértés, hogy osztálytársam nem is a nagyszüleiről beszél.
    mi elég sokáig apa-anyáztuk egymást Lezzel, valami poén volt egyszer az elején, és úgy maradtunk. aztán sokáig nem, és egy másik poén miatt meg anyuka-apuka (hát persze, anyuka!) lettünk, na, az igazán súlyos volt. de már ez is elmúlt.
    az én kedvencem amina nagyobbik fia, aki "apád"-nak szólítja az apját. :)
    ezek szerintem csak időszakosak, és sose lehet tudni, belőled mi olyat fog még kihozni az anyaság, amire nem is számítasz. én pl. érdeklődve várom. :))

    VálaszTörlés
  18. tudom, mindig kiborultam, ha az osztálytársaim azt hitték, hogy a mama-papa, az a nagymama-nagypapa. persze ma már azt is tudom, hogy sznob entellektüel-liberális családokban divat a mama-papa...jó, hát viccből egy csomó dolgot mond az ember (én speciel Marcit most épp tompa csokinak szólítom), de szerintem sokszor a házasság-apaság-anyaság tényleg keveredik, az meg nem jó, mert szerepzavaros lesz mindenki és ez valószínűleg nagyon rosszat tesz a szülők kapcsolatának - arra meg azért érdemes vigyázni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.