kedd, január 10, 2012

nomen omen

Észrevettem, hogy egy csomó blogger angolszász álneveket választ a blog szereplőinek - fel nem foghatom miért. Mosmér nem Jürgenbe, Bao Yuba, Waahidba, Cetshwayoba, Branislavba, Jean-Pierre-be vagy éppen Bélába szerelmesek a blogírók?

7 megjegyzés:

  1. Felénk mindenki Bélába szerelmes. Ki-ki a sajátjába, de néha cserélünk. És van közös is.

    VálaszTörlés
  2. (ja és az angolszász neveket használók ne sértődjenek meg, hanem érezzék magukat megszólítva - tényleg érdekel.)

    VálaszTörlés
  3. Illik a blogger saját választott nevéhez?

    VálaszTörlés
  4. molly, ez vicces, egyrészt mindig is angolszász nevekben utaztam (akár "novellákat", akármilyen írásomat nézném is), és egész egyszerűen azért, mert 1. jobban tetszenek, mint a magyar nevek (most a német nevekbe ne menjünk bele, azoknál is sokkal), de persze gondolkoztam francia nevekben is, csak az nagyon messze áll a kiejtésünktől a leíráshoz képest, és emiatt sem kevertem volna,
    2. blog esetében, mivel valós ismerőseimről van szó a leírásokban, kerülöm az igazi nevükkel való azonosítást, viszont egy másik magyar nevet pedig nem tudom jól megfogalmazni: életidegennek éreznék. mármint ha a pasimat daninak hívják, és én győzőnek írom a blogomban, az nekem idegen, nem tudom azonosítani vele. ezért választok ilyenkor olyan (angolszász) nevet, ami valamiért utal a pasi eredeti nevére/karakterére/stílusára, stb.

    az más kérdés, hogy most, hogy ezt leírtam, jövök rá, hogy én nem is angolszász neveket használok a blogomban, hanem (újpasit leszámítva) valami egyedi elnevezést. :D

    VálaszTörlés
  5. Én rövidítéseket használok, úgy valahogy jobban tetszik (persze minden azonos betűnél jön az "ez nem az első m, nem a genyó m, nem a szomszédnéni m, hanem az új).
    Viszont viszonylag új olvasód vagyok, és kíváncsi vagyok: te miért pont a Molly-t használod?:)

    VálaszTörlés
  6. állítólag azért. mert kultúrsznob vagyok;) (nem vagyok) - http://en.wikipedia.org/wiki/Molly_Bloom

    VálaszTörlés
  7. Mia: pedig milyen vicces lenne egy magyar blog tele német nevekkel;) esküszöm írok egy ilyent.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.