szombat, március 07, 2009

3.40

A regi eletemben...ooo, azelott, szoval a MEK (Marci Elotti Kapcsolataim) idejen (Marci azert uj idoszamitas, mert vele kepes vagyok normalisan letezni, nem is ertem, ilyen azelott senkivel sem sikerult) megfigyeltem, hogy mindenki az utanam jovo kapcsolataban lesz elkepesztoen bolcs, kiegyensulyozott es boldog.
Most azt nem tudom, hogy mig velem voltak en huztam le oket annyira, hogy mind zurzavarosak es tebolyultak legyenek, vagy (es bevallom hajlok erre a megoldasra, de nem azert, hogy a sajat boromet mentsem, pusztan az emberismeretem diktal) everybody lies es azok a gyonyoru, kiegyensulyozott csudakapcsolatok igazabol pont olyan zurzavarosak mint amilyenekben en eltem eveken at.

21 megjegyzés:

  1. hát molly, én az elsôre szavazok (az egyik ex)

    VálaszTörlés
  2. molly drága, és olyan nincsen, hogy két ember tönkre teszi egymást és közben mindketten felelősek a dologért? tehát hogy te is meg ők is elősegítettétek a tébolyt? és hogy azóta meg találtak olyan valakit, akivel nem a legrosszabbat hozzák ki egymásból, hanem a legjobbat? vagy szerinted ez úgy van, hogy aki melletted nem tudott funkcionálni, az utánad sem tudhat?
    ez egy esetben valóban gyanús lehetne: ha az exeid te utánad pontosan olyanokkal tudnak jól együtt létezni, akik rád hasonlítanak...de hát ugye pont ez a lényege: ha valakivel nem tudtam kijönni, akkor utána keresek egy teljesen másmilyet. direkt.
    nem?

    VálaszTörlés
  3. egen, tovabb kellett volna ezt meg fejtegetni erzem en, de meguntam feluton biztos.

    "ha valakivel nem tudtam kijönni, akkor utána keresek egy teljesen másmilyet. direkt.
    nem?"
    hat nagyon nem. a legtobb ember baromira ugyanazt a tipust keresi mindig, meg akkor is, ha a tipussal az elet maga a pokol, szerintem a legtobb galibat pont ez okozza.




    (o, remeltem, hogy majd hemzsegnek az exek, hogy beszologassanak:) najo, legyunk bizalmatlanok: esetleg az exnek alcazott beszologatok)

    VálaszTörlés
  4. >a legtobb ember baromira ugyanazt a tipust keresi mindig

    te ugyanazt a tipust keresed mindig?

    (egyébként itt milyen tipusrol beszelunk? milyen tipusok vannak? barna haju, izmos, vagy szoke, sovany, nagymellu-kerekseggu? vagy mirol beszelunk?)

    VálaszTörlés
  5. en konkretan nagyjabol egesz eletemben ugyanazzal a tipussal jartam, igen. (azt hiszem vegul tudatosan kezdtem mast keresni, amikor felismertem, hogy mindig ugyanaz vonz valakiben de sajnos az a bizonyos vonzo dolog elviselhetetlen)
    a tipusba belekothetsz, dehat nyilvan nem testalkatra gondolok, leteznek szemelyisegtipusok, bar ketsegtelen, hogy leegyszerusiti a kerdest az elnevezes. mindegy, en nagyjabol vilageletemben gonosz macsokkal jartam, akik koptek a vilagra, ram, a tarsadalmi elvarasokra, zeneltek, lazadtak,onpusztitottak,rejtelyeskedtek, megkozelithetetlenek voltak, blablabla, sok no szereti ezt a (megjegyzem elegge kozhelyes) ferfitipust (sajnalom, de ez bizony egy tipus).
    aztan van aki a megbizhato tipust keresi, akinek szulni lehet egy rakas gyereket, van aki a piperkocokert rajong, akikkel lehet vasarolgatni meg Madonnaert rajongani, van aki a gazdag uriembertipust szereti, aki feher zongoranal ulve bokol, stbstb

    VálaszTörlés
  6. igazából most szépen igazat adtál nekem. abban a pilanatban, hogy másik típust kerestél és találtál, elkezdeett működni a dolog. csak azt nem értem, hoyg az exeidnél ezt miért tartod kevésbé valószínűnek?

    VálaszTörlés
  7. dehat nem pont az en esetemrol beszelek, magamat csak illusztralasul hasznaltam. en ugy altalaban mondom, hogy a legtobb ember ujra meg ujra ugyanazzal a tipussal jar, mert valamiert az vonzza igazan, attol fuggetlenul, hogy mennyire mukodik a dolog.(es ha rolam is beszelunk:en ugy kabe husz ev utan nyergeltem at egy masik tipusra, tehat eleg sokaig ugyanazzal bajlodtam)
    amugy ideig-oraig probaltam en azert mar maskor is mindenfele tipust (akkor is igy hivom ez kesz), de akkor baromira nem jott be, szoval nyilvan nem ennyire egyszeru a megoldas.
    egyebkent meg oke, abban igazad van, hogy van akinek bejon (vita inkabb abban van koztunk, hogy szerintem kevesen probalkoznak ilyesmivel) ha tok masmilyet keres (es persze egy csomoszor iszonyodva menekul mar csak azert is, mert nem ismeros az ujfajta ember).
    Szoval long story short: tapasztalataim szerint a legtobb ember nem keres mast es - sokszor teljesen ontudatlanul- ujra ugyanolyat valaszt mint ami elozoleg nem mukodott. de oke, az en exeim nyilvan mind a csodalatos, bolcs kivetelek, akik tevedesuket azonnal felismerve valtanak;)

    VálaszTörlés
  8. ne maszatolj, bogárka.:)
    nem a legtöbb emberről volt szó, meg nem az emberekről általában. az exeidről beszéltél, és azt mondtad, hogy valószínűbb, hogy most is hazudnak, mint hogy annak idején te húztad le őket (meg persze nyilván ők is téged). mert róluk nem feltételezed, hogy sokal-sokkal hamarabb rájöttek a típusváltás szükségességére, mint te.
    az, hogy a legtöbb ember milyen kapcsolatban rohad meg, engem nem nagyon érdekel. itt annyiról van szó, hogy az exeidnek is volt esze váltani, meg neked is. csak az exeid váltását nem fogadod el.

    (a típussal/tipizálással egyébként semmi bajom nincsen, csak szerettem volna, ha pontosítod, milyen típusokról beszélünk. testi, lelki, mentális? és hogy mennyire determinálja az egyént, hogy egy adott típusba tartozik...óvatosan válaszolj erre, ha akarsz, csapda!)

    VálaszTörlés
  9. na wait a minute. en ezt mondtam:
    "a legtobb ember baromira ugyanazt a tipust keresi mindig, meg akkor is, ha a tipussal az elet maga a pokol, szerintem a legtobb galibat pont ez okozza."
    a postban az exeimrol volt szo, majd atvaltottunk arra a temara (azaz en atvaltottam), hogy "az emberek ugy altalaban..." es hat az emberekbe ugy altalaban sajnalatos modon az exek is beletartoznak (najo, en is, de ezt most felreteszem).
    egyebkent eppen azert sejtek sokszor hazugsagot a Csodalatos Uj Eletek mogott, mert en is sokat hazudtam ilyen temaban. es nem, nem nagyon hiszek az exeknek mert ismerem oket, raadasul azt is gondolom, hogy az ember nagyon lassan valtozik.(persze valtozhat, de nem hirtelen, varazsutesre).
    De oke, igen, lehet, hogy igazad van:az exeim hirtelen megvilagosodtak utanam es mind boldogan el amig meg nem hal egy tolem teljesen kulonbozo emberrel.

    VálaszTörlés
  10. 1. te váltottál át.
    2. a bottom line nem más, mint hogy szerinted: te a jelenlegi kapcsolatodban működsz, képes voltál váltani. de az exeid tutira nem váltottak, ők biztos hazudnak.
    3. azt sem mondtam egyébként, hogy hirtelen világosodtak meg, és azt sem, hogy utánad. simán el tudom képzelni, hogy alattad, és miattad, és amiatt a sok szar miatt, amit mondjuk okoztatok egymásnak. mint ahogy te is beláttad a dolgot. csak mondjuk lassabban, mint az exeid.
    de most őszintén, az milyen lenne már, ha itt (vagy a saját blogjukban, whatever) az exeid elkezdenének arról irogatni, hogy a jelenlegi kapcsolatod tutira hazugság, mert tizenkét éve még egyáltalán nem voltál arra, hogy boldog párkapcsolatban élj, ergo most sem lehetsz az, ergo a mostani kapcsolatod hazugság?

    VálaszTörlés
  11. oszinten szolva nem nagyon erdekelne, hogy mit irogatnak a exek (btw siman lehet, hogy ilyesmiket gondolnak/mondanak, en elegge leszarom)

    VálaszTörlés
  12. (hallottam en mar magamrol ennel szornyubb dolgokat is, edzett vagyok;))

    VálaszTörlés
  13. ennyi ment át abból, amit írtam? :)

    VálaszTörlés
  14. Nos, nem vagy egyedül a(z eredeti) problémával, énutánam is mindig a boldogság korszaka következik be (még babák is születnek), elkezdtek a hátam mögött kabalapasinak hívni.

    Mondjuk ezek után érdekes logikai okfejtés volna, hogy két ilyen ember találkozásakor mi a tök van, de nem érdekel igazán :)

    VálaszTörlés
  15. nem tudok koncentralni, egy istenverte haborus jatekot forditok kozben

    VálaszTörlés
  16. akkor a részleteket rád bízom. :)

    VálaszTörlés
  17. kicsit késve ugyan, de egyetértek ivannal. egy kapcsolatot minimum ketten alakítanak olyanná, amilyen. nincs olyan, hogy csak a te hibád. ezen kívül pedig akikre utaltál, éppen a ti kapcsolatotokban lettek elképesztően bölcsek és ebben benne van a te kezed is. szóval, hogy most boldogok és kiegyensúlyozottak, azt neked (is)köszönhetik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.