kedd, március 10, 2009

irigy

és mások elutaznak az anyjukkal. veszekszenek az anyjukkal. tanácsot kérnek az anyjuktól. tanácsot adnak az anyjuknak. főzni tanulnak az anyjukól. együtt főznek az anyjukkal. haragszanak az anyjukra. kiabálnak az anyjukkal.
vásárolnak az anyjukkal. játszanak az anyjukkal. nevetnek az anyjukkal. takarítanak az anyjukkal. kutyát sétáltatnak az anyjukkal. macskát gyömöszölnek az anyjukkal. tévét néznek az anyjukkal. moziba mennek az anyjukkal. vendégségbe mennek az anyjukkal. sétálnak az anyjukkal.


haragszom rájuk.

12 megjegyzés:

  1. Vagy mások semmi sem csinálnak az anyjukkal, mert nem tudják :(

    VálaszTörlés
  2. vagy nem akarják...

    VálaszTörlés
  3. pont így szoktam szégyellni magam ilyenkor, ahogy te haragszol ilyenkor. a világ, és az ő híres egyensúlya.
    apád miatt meg én haragszom olyankor, remélem te meg szégyelled magad olyankor.

    (eszedbe ne jusson, ez csak fiktív. erőt oda neked. kívánok.)

    VálaszTörlés
  4. sokszor teljesen árvának érzem magam, mert az apukámat annyira felemészti ez az egész betegségesdi, igazából semmi másról nincsen szó a családban, ami persze nem csoda, de nehezen feldolgozható

    VálaszTörlés
  5. pesszimistább vagyok: nem feldolgozható.

    VálaszTörlés
  6. ne reménykedj, feldolgozhatatlan.

    VálaszTörlés
  7. aha. de miben nyilvánul meg a feldolgozhatatlanság? mert azt értem, hogy feldolgozhatatlan mondjuk a Pándi még élő családtagjai számára, ahogyan ő kiirtotta a család jó részét, de az emberek többsége azért számít rá, hogy a szülei meghalnak egyszer és meg is békél ezzel, bár a dolog nyilván nagyon fájdalmas, de azért nem hiszem, hogy feldolgozhatatlan, még akkor sem, ha a család élete teljesen átalakul.

    VálaszTörlés
  8. persze, az emberek többsége számít rá. ha pl. 50 évesen veszíti el valaki a 75 éves anyját, az valahol természetes. de ha pl. egy kisgyerek veszíti el az apját vagy az anyját, vagy teljesen váratlanul történik a dolog, nem egy hosszú betegség után, amikor van idô felkészülni rá (nem mintha fel lehetne rá készülni), és el lehet búcsúzni?

    VálaszTörlés
  9. nem tudom, ilyen kisgyerekek nevében nem tudok beszélni.
    és igen, talán el lehet búcsúzni,sőt felkészülni is fel lehet (nyilván nem teljesen), szerintem kell is, méghozzá aktívan.

    VálaszTörlés
  10. Én egyébként végtelenül tisztellek azért, ahogy ezt az egészet kezeled. És ez nem csak ilyen bullshit. Gondolom, hogy belülről nem úgy tűnik, mintha jól menne, de az a gyanúm, hogy ezt lehet csinálni szarul, meg nagyon szarul, esetleg pocsékul, jól semmiképp. Aki "jól" csinálja, az egy kibaszott pszichopata.

    VálaszTörlés
  11. igen, valamennyire fel lehet rá készülni, meg valamennyire el is lehet búcsúzni, de igazán csak akkor lehet elkezdeni dolgozni a fájdalommal, ha már bekövetkezett a halál.
    amúgy meg búcsúzkodni mindig kell, egész életünkben állandóan csak búcsúzkodunk...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.