csütörtök, április 16, 2009

V. Kulcsár Ildikónak sok szeretettel





PS:
eklar, 2009. 04.16 17:47:08

Mindenki olyan virágot szagol, amilyet szakít. És a férfi nem csak attól férfi, hogy egy nőt boldoggá/anyává tud tenni, hanem elsősorban attól, hogy tud dönteni, és döntése következményeiért vállalja a felelősséget. A cikk nyafogó főszereplője nem mert idejében dönteni, és most rühelli a következményeket. Az, hogy ki, és mely mértékben viseli a kalapot/nadrágot, többnyire az elején dől el. Cikkíró ezt elszúrta. Nem kicsit, nagyon.

9 megjegyzés:

  1. no, hát eklarnak akár igaza is lehetne, leszámítva azt az egészen elhanyagolható apró kis semmiséget, hogy nagyvonalúan kihagyja a számításból azt a részt, amikor a nő az anyaság hatására megőrül, és ami sajnos teljesen kiszámíthatatlan. állítólag vannak olyan nők is, akik nem őrülnek meg, én egyet láttam, de az se az volt. a lényeg, hogy kibaszott nagy lutri a dolog, és hát nem feltétlenül jogos aszondani, hogy ha már fölcsináltad a szukádat, cimbora, akkor maradj mellette, mert ugyanezzel az erővel mondhatnánk a nőknek is, hogy szedd össze magad, mucikám, mert az, hogy ellettél egy pulyát, még nem jogosít föl arra, hogy úgy viselkedj, mint egy kibaszott méhkirálynő.

    az írás egyébként több sebből vérzik, vannak benne inkoherens részek, sőt, adott esetben még azt is hajlandó vagyok elismerni, hogy nyafogós a srác és szentimentális (hiszen ha nem lenne az, akkor dönthetne úgy, hogy otthagyja az egész pereputtyot, és _ennek_ a döntésének viseli a következményeit felelősségteljesen), de a dolog attól nagy vonalakban ül, és a kihúzhatós billentyűtartós számítógépes asztal nagyon ott van.

    és ne tegyünk úgy, mint hogyha a csávó mosogatná magát, meg kicsinyítené a saját felelősségét abban, hogy ide jutott. az utolsó előtti bekezdésben ez is el vagyon varrva.

    VálaszTörlés
  2. na de várj, hát ez a jellemzés a nem passzolásól szól: "Szokd meg a romantikus vígjátékokat, mert komoly kapcsolatban a Star Wars infantilis, a horror gusztustalan, a thriller után rossz álmok miatt szenved a kedvesed. Búcsúzz el kedvenc játékaidtól, mert a nő nem csak nőre féltékeny, hanem mindenre, ami rajta kívül lefoglalja a férfit. Nyugodj bele, hogy kedvenc könyveid helyett funkció nélküli díszvázák és teamécsestartók állnak a
    polcokon. Ha a mécses ég, légy nagyon gyengéd, mert különben a világ legfigyelmetlenebb fickójának tart majd. Siess haza mert unatkozik, tartsd ízlésesnek a kórházfehér kanapét, amire a szine miatt nem heveredhetsz csak úgy le, ha hazatértél. Hs bútorvásárláskor, sok nő számára ez egy kapcsolat csúcsa, megpróbál majd rábeszélni egy kihúzható billentyűzettartós sarokíróasztalra, és erre te igent mondasz, elvesztél."

    én nem hiszem, hogy egy nő a gyerekszüléstől lesz ilyen, ha már eleve nem ilyen...egy idegesítő, sznob picsának pedig nyilván nem csinálunk gyereket, nemde? vagy ha igen, hát mélyen hallgatunk róla, esetleg lelépünk, hát igen.

    de amúgy én is azt gondolom, hogy sok szempontból figyelemreméltó írás és csodás fricska lestrapált, megtévesztett, idegesítő sárkányoknak, de mittomén, akkor is.
    ki mit főzött, egye meg, faszom.

    VálaszTörlés
  3. én sem hiszem, hogy a gyerekszüléstôl ôrülnek meg a nôk, az írásban is ez már csak hab volt a tortán. egy jó szemmel megáldott férfi pedig ezt már idejében észreveszi, és az ilyennek nem csinál gyereket.

    én is ismertem egy lányt, aki nem ôrült meg attól, hogy szült egy gyereket. vagyis de, megôrült, de más miatt.

    VálaszTörlés
  4. ezeket a történeteket nagyon szeretem. én ismerek egy lányt, aki nem őrült meg. én meg ismerek tízet, aki megőrült. én meg ismerek ezret, aki nem. jó, akkor én meg ismerek százmillió-csilliárdot, aki igen. jó, mindig eggyel többet ismerek. jó, akkor én meg végtelent ismerek, és a végtelenhez nem lehet hozzáadni egyet, nyenyenye.

    tény: a nők a szüléssel megőrülnek. ez így helyes, ha nem torzítaná el a tudatukat a rengeteg hormon, amit szokás elérzékenyülve az anyaság misztériumának nevezni, akkor valószínűleg az első héten kikúrnák az ablakon azt a kurva idegesítő, hangos kis komát, aki egyfolytában bömböl, nem lehet vele szót érteni.
    ha nem őrülnének meg a nők, akkor is megőrülnének, mert azt nem lehet ép ésszel földolgozni, hogy elkúródik a tested és nagyjából helyrehozhatatlan roncsolódás megy végbe a legnőiesebb szerveiden. ezt csak őrülten lehet feldolgozni, és ezt az őrületet úgy hívják, hogy anyai szeretet. ami tök jó a gyereknek, de szerintem magára valamit adó férfi távol tartja magát tőle.

    VálaszTörlés
  5. mi az, hogy megőrül? én komolyan nem tudom, a barátnőim nem szülnek, a családban csak mi vagyunk gyerekek a bátyámmal, szóval eddigi életem során gyakorlatilag nem láttam közelről kisgyerekes anyát

    VálaszTörlés
  6. [sy]!

    es akkor azert nem halt ki az emberiseg, mert tul sok igenytelen kocsog ferfi van, aki "nem ad magara"? vagy mi?

    amugy nem csak anyai szeretetrol hallani, hanem apairol is, remelem, teged is szeretett az apukad, ha nem, akkor szori (mondjuk nemikepp magyarazattal szolgalna torz velemenyedre)

    VálaszTörlés
  7. tényleg, miben is nyilvánul az meg, hogy megôrülnek a nôk, ha szülnek egy gyereket?
    ugye nem abban, hogy rábeszéli a férfit a kihúzhatós billentyűtartós számítógépes asztalra?:)

    VálaszTörlés
  8. Én meg eklarral értek egyet, úgyahogy van.
    Az, hogy egy férfi képtelen az elején belőni a dominanciaszintet a csajával, az többek között az ő inkompetenciáját bizonyítja. Nekem még soha, de soha a büdös életben nem volt olyan csajom, aki rámsárkányosodott volna, pedig van tapasztalásom ám bőven.
    Aki nyuszi, az is marad és bazmeg, a kanapé arra van, hogy üljünk rajta, a scifi és egy igazán elborult romantikus film között az a különbség, hogy az előbbiben több az űrhajó, az utóbbiban meg a nyál és még folytathatnám.

    Sy, veled nem vitatkozom, a nickből következtetve kollégával nem megyek hirigre.

    VálaszTörlés
  9. "I chose not to choose life. I chose something else."

    Elég nyomasztó egy írás. Én mindenkit nagyon sajnálok, aki kelepcébe került, és más lehetőség híján csak vinnyog és egyre vinnyog...

    Szerintem ez az egész házasságosdi nem ér egy kalap szart se. Csak szabad döntésből lehet együtt élni valakivel, napi kötelességteljesítésből nem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.