szerda, január 20, 2016

"Kirajzolódom végleg a világból" aka anyuka blues

Múlt hét kedden Marcusnak ment a hasa, csütörtökön Léni hányt, nekem hétfő óta konstans hányingerem van, valami vírus kerülget minket biztosan (Fú, most épp nagyon rosszul vagyok, rémes. Utoljára terhesen éreztem ezt, nem hiányzott.)

Nem, sajnos nem vagyok terhes, btw tegnap szembejött az egyik háromgyerekes nő a házból, nagyon lelkesen mosolyogva terelgette a három pulyát, nekem meg esküszöm az volt az első gondolatom mikor megláttam, hogy biztos azért örül, mert nemsokára kap húsz milliót. Háromgyerekesek, ne haragudjatok, csak viccelek (bár valóban ez ugrott be a vidámságáról, igaz, vicces volt), de tényleg. 

Volt tegnap szülői az oviban, megfigyeltem magamon, hogy rettenetesen szorongok ezeken az eseményeken, egyrészt, mert a régi-új óvó néni a hideg kék szemével mindig nagyon szigorúan néz rám és olyankor azt is megbánom, hogy megszülettem és valahogy a közelében  konstans bűntudatot érzek, mert valamit mindig elrontunk, otthon hagyunk, elfelejtünk, nem fizetünk be, nem adunk le, nem mosunk, nem vasalunk ki, nem akarunk, nem tudunk, elhagyunk, nem olvasunk el, nem írunk alá, nem mondunk le, bűnösök vagyunk

Meg hát nem tudom, ez az anyuka biznisz is...megfigyeltem, hogy csak azzal és kizárólag azzal szabad és lehet (sőt, kifejezetten KELL) beszélgetni, akivel gyermekeink jóban vannak, a többieket ajánlatos levegőnek nézni (ha már ők is ugyanezt teszik). 
Tegnap extra nehézségem is támadt bűnösségileg: egy pengeszájú, mosolytalan anyuka valami rettentő sok csoportpénzt gombolt le rólam, mondván mi sose fizetünk (na tessék, bűn, bűn), tőle külön megijedtem, eh, nem tudok beilleszkedni ebbe a szubkultúrába, érzem is az outsiderek fájdalmát. 
Amúgy meg elszorul a torkom folyamatosan ezeken az eseményeken, mert valaki folyton iskolaérett lesz és mindig erről beszélgetünk és nem, nem, nem, nem akarom, hogy Marcust majd leírja valami agyonhajszolt tanító néni már az első napon, rettegek ettől az egész beiskolázósditól, legyenek az én gyerekeim ovisok mindig  - akár a bűnösséget is elviselem örökké cserébe. 

20 megjegyzés:

  1. Szia
    Miért gondolod, hogy probléma lehet/lenne a sulival?
    Okos gyerekeid vannak.
    Jobbulást mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert Marcus, bár tényleg okos, de szétszórt, minden zavarja ami kötelező, extra kudarckerülő, ami nem érdekli, azt a világért se csinálná és reggeltől-estig beszél. Szerintem ez aggasztó kombó egy 32 fős osztályban, ahol nulla egyéni figyelemre van lehetőség.

      Törlés
    2. és amúgy meg furcsa kisfiú - eleve extrovertáltnak álcázott introvertált (én is ilyen vagyok, amúgy) -, mondjuk a furcsasága nehezen megfogható és elmagyarázható, mindenesetre szerintem nagyon kell figyelni rá.

      Törlés
  2. Ismerem az érzést, rémes. Az enyémek már nagyok, de még mindig kikészülök, ha valahol igazságtalanság éri őket. Az volt a legbiztonságosabb, mikor otthon voltak velem (mondjuk akkor meg az volt őrjítő néha).

    VálaszTörlés
  3. Ó
    így akkor nem egyszerű, de sajnos (ezt Te tudod a legjobban) muszáj lesz majd megszoknia a "törvényeket"
    elhiszem, hogy félted

    VálaszTörlés
  4. Átérzem... nálunk megint terítékre került a nursery témája. Mit ne mondjak, még a hajam is visít, hogy ne, ne, ne, ne, ne...

    VálaszTörlés
  5. Először az első részére reagálnék:) Négy gyerekkel kaphatnánk 20 milliót:)? Hú, de lelkes voltam aztán elkezdtem nézelődni. Esélytelen normális új ingatlant találni azért meg a házunk áráért, így most fél évig nem is nézek semmit, ülepedjen csak le ez a ki kaphat, mennyit kaphat és "hol mennyit" kaphat dolog...
    Ovi: ne görcsölj, nincs tökéletes gyerek ( vagyis mind az!) és tökéletes szülő sem és nyugodtan szóba állhatsz, akivel akarsz! Lehetetlen, hogy kasztosodás lenne, ne már! 14 éve járok oviba, szeretem, mindenkivel jóban vagyok, szóba állok, nem nyüzsgök és egy kicsit sem nyomaszt. Én az iskolát utálom, de nagyon! Az csoportpénzt/osztály pénzt mindig félévre fizetem be vagy egy évre ahol kevesebb... így legalább nem felejtem el, ha sokat is kell fizetni.
    Ui. Mivel Marcika szép, okos és tiszta (sokat számít) gyerek a furcsaságait, ha vannak, el fogják neki nézni tutira:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt mondom, csak vicceltem: szerintem az új CSOK úgy van kialakítva, hogy ne kelljen senkinek pénzt adni lehetőleg. És pontosan: egy nagy, új építésű hàz 40-50 milliónàl kezdődik. Én úgy làtom, hogy van kasztosodàs az oviban, igen, de az is tény, hogy én nem vagyok könnyű eset, meg nagyon érzékeny vagyok az emberekből àradó rezgésekre és a legtöbb rezgés nem tetszik:) (ez milyen ezoterikusan hangzik;))

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. allandoan viaskodtam az oviban a konstans bunossegerzettel. kb.minden nap orulok, hogy ez nincs.
    es iszonyuan feltettem a fiamat az iskolatol...
    amugy vmi alternativ suli nem jatszik? waldorf vagy a prezis, ilyesmi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dràga az alternatív oktatàs, duplàn plàne. Nem bírnànk fizetni évekig.

      Törlés
  8. A magyar iskolarendszer szerintem nem tudja kezelni az átlagtól eltérő gyerekeket, mindegy merre tér el, jobbra, balra, le vagy fel. Nekem is van két különös, de nagyon okos kislányom, akikkel nem volt egyszerű az iskolaválasztás. Végül pont egy olyan iskolában találtuk meg az igazit, amiben nem is gondolkodtunk (sima, állami, középszer, kerületi). Itt viszont maximálisan elfogadják, szeretik és oktatják a lányaim; a legfontosabb pedig, hogy Míra és Réka imádnak suliba járni.

    VálaszTörlés
  9. Minden ellenkező híreszteléssel szemben ki lehet fogni egész jó tanítókat is, komolyan. Akik szeretik azt, ha egy gyerek okos, vicces, kreatív, stb. Az okos gyerek + buta, gonosz pedagógus kombináció tényleg nagy gond, ezzel egyetértek - erre kifejlesztettem magamban egy felsőbbrendűségi alkalmazást az ellenszenves és gonosz tanerőkkel szemben - ha lebasztak, hogy nem vasaltuk ki (gyűrött, nem gyöngybetű, stb), azt mondtam, hogy kispolgári ügyekben nem veszünk részt. Előre kikötöttem, hogy a gyerekeim csak azt eszik meg, amit akarnak, olyan ruhában járnak, ami nekik tetszik, ha gonosz megjegyzés került az üzenőjükbe (csak Á. első két iskolai évében volt ilyen), akkor ezerszer gonoszabbul válaszoltam meg, hogy miért tette jól - amúgy galamblelkű vagyok és együttműködő, istenbizony - de nem vagyok hajlandó a tanítói terrornak (sem) behódolni (ja, azt is mindig előre elmondtam, hogy pontosan tudom, hogy működik az iskola, ha akarnám, akár kolléga is lehetnék. meg simán szoktam írni az igazgatónak levelet, ha kérdésem van (szokott lenni)) (most nyilván kiírtam magam a netes társadalomból ezzel a néhány ellenszenves sorral - de egyébként a gyerekeim tök korrekten viselkednek társas helyzetekben, nem különc hülyegyerekek (mint az hihető lenne ezek után), kifejezetten jó tanulók és jófejek (és ezt többnyire a tanáraik is így gondolják, ), ha hülyék, itthon azok, a suliban nagyon ritkán - de nem hagyom alázni őket egyetlen iskolában sem.

    VálaszTörlés
  10. Nálunk most éppen tanító választás folyik. Iskolát ugye nem választunk, mert ugyanoda fog járni Ákos is, ahová a nővére, nem fogom kétfelé hordani őket. 3 tanítónőből egy feleljen már meg neki! Viszont attól én is kivagyok, ha egy pedagógus engem próbál infantilizálni. Mi van? Ő és én felnőttek vagyunk, és az az alapfelállás, hogy mi ketten a gyerekből megpróbálunk embert nevelni. Rám ne nézzen csúnyán. Lesz szíves engem egyenrangúként kezelni, ha nem megy, és szúrósan néz rám, vagy nem tud partnerként kezelni, hát, akkor nincs miről tárgyalnunk, nem nevelheti a gyerekemet. Úgyhogy már csak kettő közül választhatunk :) Mondjuk én is tartok tőle, hogy lesznek gondok, mert Ákos furcsa kisgyerek, de abban bízom, hogy a legtöbb pedagógus elég gyereket látott már, köztük furcsákat is.

    VálaszTörlés
  11. Azért annak örülök, hogy többen is tök józanul megvizsgàlva "furcsànak" és "különösnek" làtjàtok a gyerekeiteket - végre nem érzem magam egyedül:)

    VálaszTörlés
  12. Ó, annyira megértem az aggodalmad! (pedig az én kislányomat még nem is tartom furcsának, de szerintem az otthoni rendszerben nehezen boldogulna... úgyhogy kicsit félek is, hogy mi lesz ha hazamegyünk.) Nincs lehetőség véletlen hirtelen Angliába költözni? :) ja és tök jó, hogy lehet kommentelni (és manner voltam)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, sajnos egyelőre semmi külföldi lehetőségünk nincs

      Törlés
  13. Szia, szerintem óriási a változás gyerek, és szülő életében is.
    Tehát arra gondolok, mindenki tart az iskolakezdéstől, Neked jóval nehezebb lesz, 2 egykorú gyerkőccel, mégis remélem simán veszitek.
    Még nem most kezdik, majd csak jövőre, ugye?
    Én Rólatok valahogy úgy gondolom, hogy ideiglenesen vagytok itthon, úgyis leléptek majd, ha adódik a férjednek valami klassz lehetőség.
    Tényleg jó, hogy lehet írni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére még egy évet maradnak az oviban, addigra jó lenne megpattanni, bár egyelőre erre nincs esély (sajnos nem olyan egyszerű a dolog) - persze a külföldre költözés miatt is aggódom, szerintem a gyerekek eléggé kiborulnának.

      Törlés
  14. Haha 20 milla,nevettem hogy ezt gondoltad,tényleg vicces :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.