péntek, november 30, 2007

yoda szépségszalon

Vajon azért fáj az embernek egy abortusz, mert azt hallotta, hogy fájnia kell, vagy azért, mert egy abortusz önmagában is fájdalmas dolog?

csütörtök, november 29, 2007

embert nickjéről

Milyen árulkodó az ember névválasztása, hát nem?
Ez azt hiszem azért villant az agyamba, mert az előbb a nagy ritkán használt, nőnemű nickemmel olvastam dögunalmas blogokat a boxon.
És hogy melyik az a bizonyos nick? Hát henteslegény, mi más?

FYI

Alkalmatlan vagyok a párkapcsolatra.

mai adag

A napjaimat éber kómában töltöm mióta tízig dolgozom, merhogy aludni azt nem tudok úgy háromig, majd reggel kelek, merugye tanítani kell.
Már mindent megpróbáltam, hogy teljesen elcsigázzam magam, de hiába minden, csak dobálom magam az ágyban. Arra is rájöttem továbbá, hogy egyáltalán nem vagyok lusta (magamra valahogy mindig lustaként gondolok): napi 10-12 órát dolgozom, alig alszom, időnként úgy teszek mintha sportolnék, majdnem minden nap főzök, olvasok, filmeket bámulok, moziba járok, néha lealjasodom, mindenféle célokkal mindenféle emberekkel töltöm az időt... Hát mi kell még a teljes élethez, he?
Mindezt azonban csak azért írtam le, hogy legyen apropóm megjegyezni, hogy a télire dögösen bebugyolált biciklisfutárok még a turbina alkatrész gyár (ezt vajon hogy kell írni?) munkásainál is szexisebbek, a macska pedig sokkal boldogabb, mióta itthon vagyok vele néha délelőtt, illetve szükségem van egy, a Kiss kiss bang bang című filmben szereplő zsiráfra.
Köszönöm, hogy meghallgattatok, azt hiszem, csak ennyit akartam.






PS1.: Ma megint vedelni kell az összetartozás jegyében, ami számomra azt jelenti, hogy hajnalban a jeges szélben fogok kóvályogni a városban, oh, the horror.

PS2.: Idén először nem jutott eszembe az István születésnapja, pedig a bátyámmal egy napon született, nade a lényeg ebből az, hogy immár gyógyultnak tekintem magam. Igaz, hogy mindez röpke nyolc évbe telt, de mindig lassan kapcsoltam...

szerda, november 28, 2007

omfg

A kolléganőm - az, aki sajnos elmegy Írországba, mert már mindent un itthon - tegnap megmutatta az emilt, amit a pasijától kapott, miután romantikusan megírta neki, hogy olyan lassan telik az idő és egy örökkévalóság, mire újra látják egymást. Gyengébb idegzetűeknek csak fél szemmel ajánlom, én, miután elolvastam, azzal bíztattam a lányt, hogy még gyorsan visszaválthatja a repülőjegyét:

Az idő szubjektív - írtad. mindenkinek mást jelent, természetesen még bonyolultabb fogalommá válik, ha perspektívákra szedjük jelentését. a múlása a legérdekesebb dimenzió. nem is érzékelnénk érzékszervek és gondolatok nélkül.




Erzsike

Hát, én nemtom, biztos remek film az Elizabeth, csak én egy fikagép vagyok, merhogy nem láttam benne mást, mint hosszan kifejtett együgyűséget szép - helyenként hiteltelenül szép - képekben előadva, az meg ugye külön mókás, amit Cate Blanchett hoz különleges, bölcs és fantasztikus királynőként: kezdjük ott, hogy csodaszép parókái nélkül úgy néz ki, mint egy szerencsétlen sorsú kisgyerek kemó után - jójó, bizonyos megvilágításban Törőcsik Marira is emlékeztet - és állítólagos különlegessége kábé abban merül ki, hogy mélyebb hangja van a többi nőnemű szereplőnél, merugye egyéb tekintetben sírnivalóan tipikus nő: asztrológushoz jár és féltékenykedik (de ezeket rendkívül bölcsen és bátran teszi ugyebár).
Na mindegy, a moziban meleg van és férfias arcéleket láthat az ember, sőt, bizonyos napokon azzal is áltathatja magát, hogy a jegyet az akciós napon, szuperolcsón vette.

hétfő, november 26, 2007

szomorú vagyok

Egy bodhiszattva feljegyzései

Csudaszép hétvége volt, mindenkit megetettem, megitattam, szeretgettem, nevettettem; antidepresszáns vagyok tehát a javából.
Mittomén, esetleg jutányos áron eladom magam egy gyógyszergyárnak, sej.

szombat, november 24, 2007

helyzetjelentés

Mindent boldogan befaltak.

vacsora előtt (avagy azelőtt jól főztem)

Gondoltam feljavítom kicsit a padlizsánokat és rogyásig párolom. Közben hajat mostam, telefonáltam, blogot írtam és örömmel jelenthetem, hogy a vacsora szénné égett.
Tesónak emlékezetes lesz a harmincötödik születésnapja: ilyen szart még biztos nem evett...

névfetisiszta hp

Leginkább az készít ki, ha a régi pasim új barátnőjének ronda neve van.

nostalgie

Néha úgy vagytok a rosszal,
Mint a gyerek a csavargással.
Ujjong, eltéved, sirdogál
S hazakívánkozik.

Mindig ez a vers jut eszembe, mikor rossz gyerekhez illően nincs kedvem lefeküdni; amikor együtt ordít a Prodigy és a tévé, amikor hajnali kettőkor főzök, takarítok, mosok és macskát nevelek, amikor egyszerre olvasom a velveten a pletykákat, a narancsot és a zen bácsi okosságait.
Ilyenkor minden olyan, mint mikor még otthon laktunk mind a ketten a bátyámmal és vizsgaidőszakban a szülők elmentek a Balatonra, mi meg tesóval megállítottuk az időt: nyerítve röhögtünk az Aerosmith videoklipeken, miközben én könyvtártörténet puskákat írtam és az Istvánnal szakítottam, reggelente pedig magunk elé meredve, némán kavargattuk a kávénkat és az élet nagyon bonyolultnak tűnt.

"Jó, de nem elég, nem elég jó"

Mindent sikerült egy kicsit elbasznom; nem feltűnően, nem mindenki számára észrevehetően, épp csak én tudom, hogy semmi nem lett tökéletes (finoman szólva): a leves túl borsos - bár szerintem finom, én szeretem ha erős a cucc -, a muffinok teteje kicsit odaégett, de az alja pudingszerű maradt, a kurva koktélparadicsomok héját elfelejtettem leszedni (kábé két órán át kotortam a szószban az undok héjak után), a tarhonyaszerű izét kicsit szétfőztem és még a padlizsánok is valahogy rendellenesen működtek ma este, picsába.
Ha rákészülök, sosem jön össze a főzés, szóval most csalódott vagyok és kiégett, pont mint egy rég várt szex után, ami dögunalomba/bénázásba fullad.
Jóvanna, ez csak kaja, de utálom elcseszni.







PS.: Nem baj, a főzés rendkívül szexi és izgalmas tevékenység, úgyhogy.

péntek, november 23, 2007

Lassú Tűz

Ha indiánként reinkarnálódom, őszintén remélem, hogy Lassú Tűz lesz a nevem.
Esetleg nyitok egy új blogot ezzel a névvel. Macskát mégsem nevezhetek így...

change your taste in men

(Most látom csak, milyen kibaszott szomorú voltam egy éve szeptemberben)

Az úgy volt, hogy ma leült mellém a világ egyik legszexisebb pasija.
Egész pontosan persze nem mellém, hanem a főnököm mellé ült, mégpedig azért, mert ő a majdnem főnököm, aki csak azért nem a főnököm, mert az én tímem kivált az ő tímjéből, így aztán mi már nem vagyunk egy tím.
A pasi annyira vadító és olyan szép keze van, hogy azon gondolkoztam, hogy ráugrom és lerágom az összes ujját - elég hatásos udvarlás lenne, nem? -; persze azonnal kikérdeztem róla mindenkit, kiderült, hogy egy bolond rohadék, aki tönkreteszi a nőket, tudjátok, ez a végzetes típus.
Mindegy, új sex object született, bár bosszantó, hogy az én kémiám csak a szörnyekre fogékony.
(Úristen, ha látnátok az orrát! Szerelmes vagyok.)

Zaklatott lelkiállapotomban nem is értem hogy bírtam ellenállni a Nyekk a macska című, méltán népszerű akciós dvd-nek a tecsóban.

puding, evés, próba

Nőknél a barátság nagy próbája, mikor örökké tartó, csodálatos, karmikus, rendkívüli, sohanemtapasztalt szerelemre lelnek és hirtelenjében mindent (és mindenkit) elfelejtenek.
Hamarosan kiderül, vajon a férfiak is ilyen szánalmasan működnek-e.

nők (vol. 5623)

>de most őszintén mondd meg nekem, hogy miért ragaszkodsz hozzá annyira. nagyon őszintén.


>kapcsolatfüggés+sikerélmény+szeretet

>ezekből csak a szeretet elfogadható, de ahhoz sem vagy elég öreg:)



csütörtök, november 22, 2007

még egy barátos

Mivel szófosásom van, szeretném elmesélni azt is, hogy egyes barátokkal remekül lehet hosszú órákon át beszélgetni az anális és orális szexről, a szerelem borzalmairól és ezen belül a társfüggésről, illetve kitágítva a kört, mindenféle obszesszív-kompulziv problémákról (a múltkor lefényképeztem az elzárt gázkonvektort és csak a képet nézegetve nyugodtam meg és hittem el, hogy nem robban fel a lakás) sőt, ezen beszélgetések alkalmával még az sem furcsa, hogy ezek a bizonyos barátok a csevegés második órájában egyszercsak méltatlankodva felkiáltanak: De könyörgök, a végbélnyílásom nem marad úgy!, a harmadik órában pedig abbéli reményüket fejezik ki, hogy előbb-utóbb elveszed őket feleségül, hiszen mi már úgyis járunk, nem?*










*
jól sejtitek, ő egy nő.

dolgos

De mit mondjunk a júzernek, miért nem oldjuk meg a problémáját? Mondjuk, hogy Godzilla megtámadta az épületet, vagy mi legyen?

nincs kedvem címet adni, tehát ennek a bejegyzésnek nincs címe, avagy

Olyan nagyra tartom a felszabadult, görcsmentes létet, hogy amondó vagyok: mindenki ragadja meg a hozzá legközelebb eső és legkedvesebb barátját - bármilyen nemű is az illető - és éljen vele.
A barátok mindig sokkal jobb hatással vannak az ember szervezetére, mint a szörnyű stresszt okozó, megfelelési kényszert generáló nagyők.

születésnapos-elmélked(n)ős

Tesó* szombaton lesz harmincöt éves és olyan szülinapi vacsorát** kap tőlem ajándékba, hogy sikoltozni fog örömében, pedig már a nem-ünneplős korba léptünk: öreg állatok vagyunk, nincs mese.
Engem mondjuk nem nagyon izgat a korom amíg négyévente első szavazónak néznek...jójó, ez azért túlzás, dehát valahogy tényleg nem foglalkoztat ez az időcucc, talán azért sem, mert nem vagyok beszarva gyerek - és férjügyileg.
Btw a kolléganőm ma bejelentette, hogy elmegy Írországba családot alapítani és az amerikai főnöknőm reakciója az volt, hogy jézusmária, ő sosem akar férjhez menni...
Lehet szinglizni orrba-szájba, de bizony oka van annak, hogy egyre több nő iszonyodik a családalapítástól és szerintem az egész probléma sokkal komolyabb annál, hogy csak a nőkben keressük a hibát.
Nemtom, valahogy annyira abszurd, hogy ha nő vagy, bármit teszel, az hibás: ha egyedül élsz, az éppúgy a te hibád, mint az, ha teszem azt megerőszakolnak.
Vagy tévednék?










PS.: Hogy is mondta Bridget Jones zakkant anyja?
Őszintén szólva gyereket nevelni nem nagy élvezet. Ha újrakezdhetném, talán kihagynám...




*
sosem értettem azokat, akik nincsenek jóban a testvérükkel, szörnyű lehet. Nekem a bátyám az egyik legfontosabb ember az életemben
*
* annyira szeretek főzni, hogy időnként megkísért egy egészen vad pályamódosítás gondolata



update: Az anyám december 1-én megy nyugdíjba, ezért javasoltam neki egy ún ráncbuli megtartását. Lelkes volt. Az anyám nagy arc.

nyiff

Micike tegnap aszonta, hogy a macska olyan mint a gazdája, úgyhogy kicsit elméláztam milyen is az én macskám: gazdifüggő, extrém módon gyáva, nagyon kedves, szép - bár ez tőlem független, jóvanna -, ragaszkodó, de idegenekkel nagyon bizalmatlan, férfigyűlölő, ágybapisilős (ami szerintem durva neurózisra utal)...
Amúgy péntek hangulatom van, de sajnos tévesen érzékelek, mert ez itten egy köcsög csütörtök; ezenkívül pedig örömmel tudatom veletek, hogy ma ismét elkapott a szokásos őszi-téli létbizonytalanság: sehol és senki mellett nem találom a helyem.





PS.: További Fanni-tulajdonságok: beszédes, öntörvényű és nem túl okos. Ezeket valahogy kifelejtettem.

szerda, november 21, 2007

melodráma

Kedves Anna!

Business Office ismerősnek jelölt és várja visszaigazolásod, hogy valóban ismered. Kattints ide, ha meg akarod tekinteni Business Office adatlapját.

Üdvözlettel:
iWiW















PS: Valahogy úgy érzem, hogy ez a vége mindennek. Business office ismerősnek jelölt, omfg.
Nagyon hiányzik a tanítás mióta újra tanítok, ez teljesen abszurd. Folyamatosan pályát tévesztek, picsába.

kedd, november 20, 2007

A sors iróniája

Kurt - na jó, Curt - na de akkor is...szóval Kurt (az én saját kis trénerem) végleg lebukott.
Persze gyanús volt már a kezdetektől ezekkel az emilekkel, hogy have a blessed day, meg egyszer azt találta mondani, hogy milyen csodálatos a templomtól öt percre dolgozni, de most már egészen egyértelmű, hogy kezdődő vallási tébollyal állunk szemben: úgy tanít, hogy közben a monitorját bámulom és tele van a postaládája mindenféle papoktól kapott levelekkel, meg idézetekkel Máté evangéliumából és ma azt találta mondani nekem vigasztalásul, amikor elszúrtam valami nyavalyás adminisztrációs izét és nyifegtem, hogy rossz napom van, hogyaszongya god bless your day...
Amúgy azt hiszem az egész banda lelkes szemforgató; az egyik főmérnök aláírása alatt ez díszeleg: Only a Fool Says, "There is No God!"

Sajnálom, de az első gondolatom az volt, hogy holy shit...

bók

Pont úgy nézel ki mint a macskám

praktikus

Mielőtt lemondom az Internet előfizetésemet, pontosan ki kell számolnom, hogy mennyivel több szexhez jutok nettel mint nélküle.

a friend in need

nem tudom, mitévő legyek. és azt sem tudom, mi a fasznak írok most neked, de minden bohóckodás ellenére tényleg komolyan gondolom, hogy olyan, mintha a nővérem lennél, és mindig elkeserít, amikor olyasmit olvasok vagy hallok tőled, hogy magadnak vagy és nem nyílsz meg másnak, és én csak pofázok itt a saját marhaságaimról, pedig nem azért szeretlek, mert mindig meghallgatsz, hanem azért, amilyen vagy, meg hogy megnevettetsz, meg hogy mennyire hasonló dolgokon mentünk keresztül és hasonlóan vélekedünk a világról -

hétfő, november 19, 2007

o tempera, o mores

Fanninak részletesen elmagyaráztam az előbb, hogy mennyire szerencsés macska is ő és milyen csodálatos élete van a lépcsőházban lakó szegény cicákhoz képest.
Vázoltam az összes borzalmas veszélyt, időjárási viszontagságot és egyéb kellemetlenséget, ami egy hontalan cicát sújthat, majd csókolgatni kezdtem és reményemet fejeztem ki, hogy ő is boldog, amiért megmentettem három éve. Unottan nézett, hisztizni kezdett hogy tegyem le, majd megvető képpel és királynői tartással elvonult szarni.

Hogy mik vannak és hogy kell vigyázni...


Már a macskájában sem bízhat az ember, nohát.

fyi

Mr Pinknek tök igaza van a borravalóval kapcsolatban.


MR. PINK
Uh-uh. I don't tip.

EDDIE
You don't tip?

MR. PINK
No - I don't believe in it.

EDDIE
You don't believe in tipping?

MR. BLUE
You know what these chicks make? They make shit.

MR. PINK
Don't give me that. She don't make enough money, she can quit.

(Mr. Blonde laughs.)

EDDIE
I don't even know a fucking Jew who'd have the balls to say that. Let me just get this straight. You don't ever tip, huh?

MR. PINK
I don't tip because society says I have to. Alright, I mean I'll tip if somebody really deserves a tip, if they really put forth the effort, I'll give 'em something extra, but I mean this tipping automatically is for the birds.

(Eddie laughs.)

I mean as far as I'm concerned they're just doing their job.

MR. BLUE
Hey, this girl was nice.

MR. PINK
She was OK - but she wasn't anything special.

MR. BLUE
What's special, take you in the back and suck your dick?

(They laugh.)

EDDIE
I'd go over 12% for that.

MR. PINK
Hey Look, I ordered coffee, right? Now we've been here a long fuckin time, and she's only filled my cup three times. When I order coffee, I want it filled six times

MR. BLONDE
Six times? Well, you know, what if she's too fucking busy?

MR. PINK
Words "too fucking busy" shouldn't be in a waitress' vocabulary.

EDDIE
Excuse me, Mr. Pink - the last fucking thing you need's another cup of coffee.

MR. PINK
Jesus Christ - I mean these ladies aren't starving to death. They make minimum wage. You know, I used to work minimum wage. And when I did, I wasn't lucky enough to have a job society deemed tip-worthy.

MR. BLUE
You don't care they're counting on your tips to live?

(Mr. Pink rubs two of his fingers together.)

MR. PINK
You know what this is? It's the world's smallest violin playing just for the waitresses.

MR. WHITE
You don't have any idea what you're talking about. These people bust their ass. This is a hard job.

MR. PINK
So's working at McDonald's, but you don't feel the need to tip them, do you? Why not? They're servin ya food. But no, society says don't tip these guys over here, but tip these guys over here. That's bullshit.

MR. WHITE
Waitressing is the number one occupation for female noncollege graduates in this country. It's the one job basically any woman can get and make a living on. The reason is because of their tips.

MR. PINK
(pauses) Fuck all that.

(They all laugh.)

MR. BROWN
Jesus Christ!

MR. PINK
Hey, I'm very sorry that the government taxes their tips. That's fucked up. That ain't my fault. It would appear that waitresses are just one of the many groups the government fucks in the ass on a regular basis. You show me a paper says the government shouldn't do that, I'll sign it. Put it to a vote, I'll vote for it. But what I won't do is play ball. And this non-college bullshit you're giving me, I got two words for that: "Learn to fuckin type." Cause if you're expecting me to help out with the rent, you're in for a big fuckin' surprise.

MR. ORANGE
Hey - he's convinced me. Give me my dollar back.

EDDIE
Hey! Leave the dollars there.

JOE
All right, ramblers, let's get ramblin'. Wait a minute. Who didn't throw in?

MR. ORANGE
Mr. Pink.

JOE
Mr. Pink? Why not?

MR. ORANGE
He don't tip.

JOE
He don't tip? What do you mean you don't tip?

MR. ORANGE
He don't believe in it.

JOE
Shut up. What do you mean you don't believe in it? Come on, you, cough up a buck, you cheap bastard. I paid for your goddamn breakfast.

MR. PINK
Alright - since you paid for the breakfast, I'll put in, but normally I would never do this.

JOE
Never mind what you normally would do. Just cough in your goddamn buck like everybody else. Thank you.

vasárnap, november 18, 2007

intelem

sose bízz olyan emberben, akinek logol a progija
egyszerűen utálom mikor valaki ugyanúgy szúrja el ahogy én

posztalkoholos

Az alkoholmérgezésnél csak a halál rosszabb, amúgy meg az összes dohányost szeretném kilőni a picsába a holdra, randa büdös banda, fújják csak egymásra a füstöt.
Ezentúl templomba járok szombat este.


(I'm not like them but I can pretend
The sun is gone but I have a light
The day is done but I'm having fun
I think I'm dumb or maybe just happy
Think I'm just happy, think I'm just happy
Think I'm just happy, think I'm just happy

My heart is broke but I have some glue
Help me inhale and mend it with you
We'll float around and hang out on clouds
Then we'll come down and I have a hangover, have a hangover
Have a hangover, have a hangover

Skin the sun, Fall asleep
Wish away, the soul is cheap
Lesson learned, wish me luck
Soothe the burn, wake me up

I'm not like them but I can pretend
The sun is gone but I have a light
The day is done but I'm having fun
I think I'm dumb or maybe just happy
Think I'm just happy, think I'm just happy
Think I'm just happy, think I'm just happy
I think I'm dumb, I think I'm dumb
I think I'm dumb, I think I'm dumb
I think I'm dumb, I think I'm dumb)

"tedd tönkre ami tönkretesz"

az ilyen esték után pont úgy undorodom magamtól ahogy minden fölösleges és aljas egyéjszakás szex után szoktam







PS.: az élet szép. nekem magyarázzad.

negotiating meaning

Hát, teambuilding helyett inkább a selfbuilding a jó szó, mert ma este megint egy csomó dolgot megtanultam, persze leginkább saját magamról; például most már biztosan tudom, hogy senki nem véd meg önmagamtól, ezért nem hiszem el másoknak a tudom, hogy ő majd megvéd attól, hogy újra megbolonduljak dumát. Nem, bazmeg, nem, az egyetlen, aki tehet az én érdekemben valamit, az sajnos én magam vagyok, ezt persze kurva nehéz belátni, de egy bizonyos kor után muszáj, ahogy bizony azt is, hogy okádnom kell az ilyen szar, fölösleges estéktől - befülledek, mint gyereksegg a pelenkába -, a kocsmában félrészegen elhörgött szánalmas és fölösleges önvallomásoktól, az elbaszott szalonfilozófusoktól, az egész hajnalig ivós-cigizős szartól, aminek keretében állítólag jól kéne éreznem magam. Egyszerűen nevetséges, hogy egy csapat szerencsétlen beül egy kibaszott büdös helyre, halálra vedeli magát és ettől végül állítólag összebarátkozik...(nem, nem öreg vagyok, hanem bölcs, oh yeah)
Magamról beszélni már régen nem tudok és itt nem is csak mély önvallomásokról van szó: hétköznapi sztorikat sincs kedvem megosztani olyanokkal, akikről tudom, hogy az én feketém nekik fehér. Nem, ez nem magányosság, egyszerűen pont annyira zártam be magam, amennyire kényelmes; bízom benne, hogy megérzem mindig, hogy mikor érdemes nyitottnak lennem.

csütörtök, november 15, 2007

szerda, november 14, 2007

x

Lehet, hogy az egész ilyen egyszerű: megunni, eltűnni, újjászületni, ilyesmikre gondoltam.
Az egyik kolléganőm holnap felmond, hogy kiköltözzön Írországba egy olyan pasihoz, akivel életében kétszer találkozott, mert Ő már unja. Fél. Gyereket akar. Biztonságot akar.
Amúgy három napja nem eszek. Na jó, kettő, de akkor is és igen, szívesen megettem volna ma a közös képviselőt, amikor átadta az új postaládakulcsomat. Csúnya, szikkadt néni, nade mégis, egy kis hús...Megvadulok, olyan éhes vagyok, de szeretem kínozni magam.

Böjt rulez, bassza meg.

multi fohász

A csapatépítő bulitól ments meg Uram minket!*









PS: Hiába fohászkodom, szombaton muszáj lesz

a) rettentően berúgni és elviselni mindent, ami történik
b) józanul fapináskodni/jópofizni
c) rettentően berúgni és élvezni mindent, ami történik
d) józanul élvezni mindent, ami történik
e) meghalni a buli előtt

kedd, november 13, 2007

(:hangosan felsír)

> Csókolom Tanárnő!
> Össze lehet a tanárnővel barátkozni levelezés utján ?

> Hát, őszintén szólva nem hiszem...

life as it is

Nagyon-nagyon szeretem ezt a filmet*, a tanári kart pedig egyszerűen remekül eltalálta a rendező: minden tanár ronda, ostoba, tudatlan és magányos lúzer...amúgy kezdek ismét a régi beteg önmagamhoz hasonlítani, merhogy lassan megint 12 órát dolgozom egy nap - pedig hogy megfogadtam, hogy csak kicsit tanítok majd, na persze -, egy csuda lesz...kicsit meg akartam halni reggel, de ráfogtam az őszi Monday leg-re, mosmár sokkal jobb ezért.
Brightonban akarok élni a tenger mellett. Ott még tán szerelmes** is lennék egyszer.
Faszom.





















PS.: Philip Glas rulez. (Márcsak a neve miatt is)

*Notes on a scandal (újra meg újra)
** Ez másoknak is ilyen nehezen megy?

vasárnap, november 11, 2007

péntek, november 09, 2007

helyzet

Péntek van és muffin szagú a macskám, holnap sárban kúszva kirándulunk, meg van az a mondás, hogy az életnek értelme nincs, de néha igazán kellemes, vagy valami ilyesmi.

szenvedély

Amint milliomos leszek, veszek egy bowling pályát.

csütörtök, november 08, 2007

éjszakai

Nyilván valami betegségem van, mert éjszaka elkezdtem nézni egy szörnyűséges amerikai vígjátékot (bevallom, egyszer halványan elmosolyodtam) és mint tudjuk, az ameriakai humornál csak a német rosszabb, na mindegy, hát szóval néztem és arra jutottam, hogy a hülye Brad Pitt nem csinált minőségi cserét a feleségeit tekintve, merhogy Angelina Jolie testalkatra olyan, mint egy éhező vámpír, ronda kicsi orra van és a szája pedig úgy néz ki, mint tesóé a szánkóbalesete után, ezzel szemben Jennifer Aniston pont olyan, mint egy normális ember, ráadásul karakteres orra van és még szimpatikus is, mondjuk én hármójuk - van ilyen? - közül legkevésbé Brad Pitt-tel élnék; szégyen, hogy ilyen ocsmány orral egyáltalán emberek közé mehet...amúgy hajnalban még arra is rájöttem, hogy a legviccesebb dolog a világon az erotikus sci-fi.
Azért az eléggé hat, ha az embert - mindenféle rémségei és utálatossága ellenére - valaki nagyon szereti.

szerda, november 07, 2007

boxos

Tán megint el kéne tűnni a boxról; az előbb ugyanis azt rikácsoltam egy ismerkedős levél láttán, hogy a kurva anyádnak írj, ne nekem...
Én nemtom biztosan, de ez mintha nem lenne túl egészséges reakció egy társkereső oldalon...

mopszos

Az anyám szeretne venni egy kölyök mopszot és küldött kicsi mopszokról képeket. Hallanotok kéne a hangokat, amiket kiadok a mopszok láttán.
A mopszok elviselhetetlenül aranyosak, most egy kicsit mopsz akarok lenni.

csernus (hümm)

- Milyen a jó nő?
- Ha a könyvem borítóján található képre nézek, a tűz jut eszembe. A jó nőben ott van a tűz.
- Ha én is a borítóra nézek, egy karcsú, fiatal nőt látok. Pont ezt utálom. Hogy a szépség fogalma nagyon szűkre szabott mostanság. Ez a nő sokak számára nem tükör.
- Ez a mostani nőideál megfogalmazása. A mai ember abból főz, amije van.
- És attól is szenved.
- Akkor szenved, ha bizonyos dolgok nincsenek megfogalmazva.
- Mi a bajod a nőkkel, Imre?
- A nőkkel az a baj, hogy nincs annyi önbizalmuk, mint amennyit mutatnak.
- És szerinted miért nincs?
- Mert egy csomó helyzeben hagyják magukat kizsigerelni.
- És szerinted miért hagyják?
- Azért, mert nyuszik.
- Miért nyuszik?
- Mert nem mernek konfrontálódni. Nem mernek kiállni az igazukért. Ezt látták az anyjuktól.
- És a mama miért nem mert kiállni az igazáért?
- Mert a nagyi is ugyanezt tette.

macskás

Ha kicsit hunyorítok, meg lábujjhegyre állok és erőlködöm, akkor a munkahelyemről a házamra látok és már két napja mindig elszorul a szívem, mikor arra gondolok, hogy a kicsi macskám itthon heverészik ahelyett, hogy bejönne velem dolgozni és az ölemben nyomulna, miközben amerikai haverom duruzsol nekem. Tegnap felvetettem a többieknek, hogy bevinném dolgozni a macskám: tök lelkesek voltak - az összes macskamánt szeretem -, én meg gyorsan elképzeltem, ahogy Fanni szétrágja az összes benti növényt és a hatalmas ablakon ábrándozva (na jó, legyünk őszinték, inkább bambán, félálomban) bámul kifelé.

ma nem jó

Ma benevezek az Országos Szorongási Versenybe.
Esetleg azzal is megelégszem, ha én lehetek a Sérült Lelkűek Klubjának elnöke.
Na jó, egyelőre a tagság is elég, csak ne kelljen tagdíjat fizetnem.

kedd, november 06, 2007

helyzetjelentés

- ha gyorsan megyek, akkor öt perc alatt beérek a munkahelyemre
- minden munka élvezetes valamiért
- megnyomorít, hogy ilyen sokat ülök
- nekem van a legszebb macskám
- mollos izéket hallgatok, úgyhogy meg akarok halni
- ne is törődjetek velem

gonosz illat*

Van nekem egy olyan geci rohadék illatú parfümöm, így is kéne reklámozni, hogy mittomén, a nőnek, aki aljas gennyláda, vagy ilyesmi, nagy kedvencem nekem ez, olyan nagyon fanyar, hideg - az édes parfümöktől rosszul vagyok -, szóval remek, na.
Nem, nincs csattanó, vagy ilyesmi, csak szófosok.

Off I go, jóvan.










* igen, még mindig utálom ezt a szót

levél

ha tudná, hogy valójában milyen vagy, akkor már korántsem biztos, hogy kellenél neki, szóval el kell döntened, hogy mi a fontos: hogy ne légy önmagad - azaz olyan legyél, amilyennek ő akar látni - valakivel, aki ilyen-olyan okokból tetszik neked, vagy hogy őszintén kimutasd azt, ami valójában vagy, vállalva ezzel annak kockázatát, hogy elmenekül. Mivel én már megöregedtem, számomra egyértelműen az a fontos, hogy valakivel kényelmesen élhessek és ne kelljen eljátszanom, hogy kibaszott erős, különleges nő vagyok, dehát your choice...

nők

Nem ajánlom neked a pasit: szófosós, lelkizős és nagyon szőrös.

első

Nosztalgikus volt az első munkanapom: egész nap egy amerikai baritont hallgattam, ezért nem is nagyon tudtam összpontosítani, csak ábrándoztam, meg az emlékeim között kotorásztam.

hétfő, november 05, 2007

vasárnap, november 04, 2007

***

ez a szívtelenség valami új dolog nálam.
sajnálom.

you love you

és igen










PS.: Nem tehetek róla, de kurva finom muffint sütök.

élet

Írni akartam egy hosszút a szerelemről, ami drog, meg a hatásáról, ami szörnyű, de rájöttem, hogy szarok én ezekre, inkább elmesélem nektek, hogy Fanni méregdrága marhahúson él, nekem holnap lesz az első hivatalos munkanapom és jövő keddtől megint tanítok majd délelőttönként, ezenkívül szép zöld szemem van és kurva jó a hófehérke hajam, ráadásul újfent kiderült, hogy nagyon vicces lány vagyok én, sej.










PS.: A Massive Collected-ért pedig továbbra is bármire hajlandó vagyok, fél karomat is, satöbbisatöbbi. (ezt egyszer már eljátszottam az iwiw üzenőfalán, de senkinek sem kellett a fél karom)

szombat, november 03, 2007

én akarom így és mea culpa meg minden, de időnként nagyon nehéz.
Sosem fogom megérteni a kételkedő és vitázó kommentelőket.
Ha mondjuk leírom azt, hogy jól érzem magam, jön valaki és rögtön kétségbe vonja ezt a kijelentést, vagy elkezd provokálni.
Minek? Nem lenne egyszerűbb hagyni az egészet? Vagy nyugtázni, hogy ez jó és kész?
He?

csütörtök, november 01, 2007

mai bölcsességem

A pattanásnak egyszerűen nincs létjogosultsága.

irodalmi ellenségeim

Szerintem az tök evidens, hogy az összes Golding, Moravia és Merle megvan úgy nagyjából 15 éves korodig...mindig meglep, ha valaki huszonévesen például Moraviát bújja, mert szegény valahogy olyan túlhaladottnak tűnik egy bizonyos kor (15 év) után. (Nem is olyan régen egy agresszív boxos vérig sértődött, mikor lekamaszíróztam Moraviát, miután elmesélte, hogy éppen az Unalom című - egy kamasz számára egyébként remek - regényt olvassa.)
Na jó, nagyjából minden jobb, mint a Harry Potter. Meg a pöttyös könyvek. Na jó, a csíkosak is. Meg a Jú(u)lia. Bianca. Tiffany. Vavian Fable. Mattyasovszky Jenő, márcsak a neve miatt is. Szabó Magda. És persze, örök kedvencem, Zrínyi Miklós...
Esküdt ellenségem továbbá Virginia Woolf, E. M. Forster, D. H. Lawrence, Puskin, Yeats, Szilvási Lajos, Berkesi András, Kundera, Jankovich Ferenc, Balassi Bálint, Zola, Ibsen, Kerouac, a német irodalom elég tetemes része, meg mittomén, Kassák Lajos.
folyt. köv.

(lábjegyzet)

(Nem leszel kevésbé árva akkor, ha valaki olyannal vagy együtt, akit nem szeretsz.)

fogas kérdés

Ha valamiről (valakiről) minden indulat nélkül megállapítom, hogy felszínes és ostoba, akkor ez már a megítélés kategóriája?
Nem lehet, hogy puszta ténymegállapításról van szó?

értetlenkedős

Valaki magyarázza már el nekem - mint egy hat éves gyereknek, tudjátok -, hogy miért mindig a nőket sajnálják le, ha nem élnek tartós kapcsolatban?
Jójó, tudom, a kérdés ostoba, naiv és banális, meg egyéb csúf jelzős, nade mégis...a nők tehetnek erről a kétségbeesett kapcsolatvágyukkal vagy ez megint csak egy, az emberek fejéből egyszerűen kiverhetetlen sztereotípia?
A nők hisztérikus társfüggése persze nem ritka jelenség, bár számtalan férfit is ismerek, aki képtelen egyedül élni, de valljuk be, egy nőnek senki nem hiszi el, hogy nem akar együtt élni valakivel, míg a férfiaknál ez ugyebár mindig tök egyértelmű és inkább az ellenkezője a furcsa, hiszen én magam is meglepődve felkapom a fejem, ha egy huszonéves pasi így kezd egy mondatot, hogyaszongya "a feleségem".

Szóval, hogy is van ez?

helyzetjelentés

Kedden este leszámoltam a legkomolyabb hazugságommal*.
Bár fájdalmas és nehéz, de jobb lesz így mindenkinek.
És az igazság az, hogy most épp olyan jól vagyok, hogy kicsit félek magamtól.


Eh, mindegy is, az élet szép, sej.







*aki ezen most épp megsértődik, az legyen belátó és ne tegye