kedd, november 13, 2007

life as it is

Nagyon-nagyon szeretem ezt a filmet*, a tanári kart pedig egyszerűen remekül eltalálta a rendező: minden tanár ronda, ostoba, tudatlan és magányos lúzer...amúgy kezdek ismét a régi beteg önmagamhoz hasonlítani, merhogy lassan megint 12 órát dolgozom egy nap - pedig hogy megfogadtam, hogy csak kicsit tanítok majd, na persze -, egy csuda lesz...kicsit meg akartam halni reggel, de ráfogtam az őszi Monday leg-re, mosmár sokkal jobb ezért.
Brightonban akarok élni a tenger mellett. Ott még tán szerelmes** is lennék egyszer.
Faszom.





















PS.: Philip Glas rulez. (Márcsak a neve miatt is)

*Notes on a scandal (újra meg újra)
** Ez másoknak is ilyen nehezen megy?

6 megjegyzés:

  1. **

    szerintem az emberek jelentős része ennyi idős korára már eléggé megunta ezt a szerelem dolgot. csak a baj van vele.

    amúgy a botrány részletei rettenetesen kispolgári, ott a helye az amerikai szépség, meg az apró titkok mellett: a nyárspolgár rendező akar valami fontosat és kritikusat mondani a hozzá hasonló nyárspolgárokról, meg a nyomorult életükről, de ez nem üt akkorát, mint szeretné...

    VálaszTörlés
  2. Na, na...Minden tanár ronda? A lúzer az oké, meg hogy ostoba is, jó, jó, habár azért ez sem igaz mindenkire. Ne általánosíts, viszont a liberalizmus szent nevében ne vedd rossz néven a különvéleményt. Endgame pl. nem tanár véletlenül?

    VálaszTörlés
  3. a tanárok éltaában rondák. viszont egy két fullos tanárnéni, engem is tanított pár...

    VálaszTörlés
  4. Hát Iván, a szerelmet illetően: nekem ugyan még nem sikerült leszámolnom vele, de kétségtelenül igazad van, bár szerintem neked több szerelemben volt részed, mint nekem valaha is, mert te - meglepő módon - sztem kevésbé vagy jégszívű mint én. ezt persze nyilván tagadod majd;)

    "amúgy a botrány részletei rettenetesen kispolgári, ott a helye az amerikai szépség, meg az apró titkok mellett: a nyárspolgár rendező akar valami fontosat és kritikusat mondani a hozzá hasonló nyárspolgárokról, meg a nyomorult életükről, de ez nem üt akkorát, mint szeretné..."

    Okéoké, a film közel sem tökéletes, de egyes karakterek meglepően hitelesek - szerintem ez nagyon ritka és ezért örülni kell neki -, az egész nagyon kellemesen brit - a nyelv miatt is szeretem nyilván - és a tanári kar minden egyes tagját valóban nagyon eltalálta a fickó,ha nem hiszed,hát érdemes körülnézni valamelyik lepukkant tantestületben Pesten.
    És ha már gagyihoz hasonlítgatunk, hát sokkal inkább Mike Leigh - akitől én személy szerint hányok - prolifilmjei jutnak eszembe az amerikai példák helyett. Amúgy szeintem nincs igazad, a film szerintem közel sem ennyire didaktikus, illetve nekem abszolút másról szól, mint ami az első, logikus (és nyárspolgár) olvasata...és igen, a tanárok rondák szoktak lenni, valahogy tényleg a lúzer emberpéldányt testesítik meg,mert az, aki körmeszakadtáig hisz a pedagógiában, a nevelésben meg ezek vonzataiban, vagy csak kényszerből marad a pályán, az általában vesztes klasszik. a lúzerséghez pedig általában hozzátartozik a förtelmes külső is. persze, nyilván vannak kivételek, de sajnos nem gyakran.

    VálaszTörlés
  5. névtelen kis barátom, te meg ne vedd személyesen a dolgot, úgy mindig könnyebb, tudod;)
    amúgy nem kéne nicket változtatnod? névtelen - bár ez is jó választás - helyett lehetnél mondjuk piaci légy, na mit szólsz?

    VálaszTörlés
  6. "Endgame pl. nem tanár véletlenül?"
    ez a fajta hárítás meg valahogy a köcsögösködés kategória nálam...btw én is tanár vagyok, aztán miket mondok mégis, jujj

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.