kedd, június 16, 2009

"a nők őrültek" vol. 67022387

Egyszer olvastam valahol, hogy a nők életük történéseinek nagy részét csak kreálják, azaz igazából rengeteg dolog csak "fejben" történik meg velük (most ne (se) menjünk bele a "dehát minden csak illúzió" problematikába); én merészen azt állítom, hogy a két nem igazából ezért nem képes (vagy csak nagyon ritkán képes) egyetértésre, sőt, talán ez az oka a nők hirtelen hangulatváltozásainak (jójó, meg a hormonok), érthetetlen sértődéseinek, a zűrzavaros okokból kirobbant veszekedéseknek is.
Nekem sokat segített ez a gondolat abban, hogy könnyebben tudjam felülvizsgálni a marhaságaimat, ugyanakkor valóban jól megfigyelhető a jelenség, hihetetlen, hogy miket tudok kitalálni, amikor valójában egyáltalán semmi sem változik: "ezt nem olyan hangsúllyal mondta mint szokta, biztos nem szeret már", "nem szájon csókolt, hanem a szám fölé, biztos undorodik tőlem", "félrenézett, miközben mondta, nyilván titkol valamit", "nagyon mogorva ma, én vagyok az oka, nyilván nem szeret már", satöbbi satöbbi.
Hogy ez sima paranoia? Fene tudja, végülis meglehet: a nők annyit szívtak már a kapcsolat- meg házasságkényszerük miatt, hogy kifejlesztettek egy paranoid gént? Lássuk be, ez borzalmasan hangzik.
Mindenesetre minden tiszteletem azoké a nőtársaimé, akik nem játsszák ezt az önpusztító játszmát, vagy esetleg felismerték és képesek voltak megszabadulni tőle (tudom, tudom, a blog nőolvasói egyáltalán nem értik miről beszélek, a jelenlévők mindig kivételek).
Azért szerintem mégiscsak múzeumban kéne mutogatni az ilyen rendkívüli nőket, történetüket táblára írni, nyakukba akasztani, meg ilyesmikre gondoltam.





PS.: A fentieken kívül az is erősen foglalkoztat, hogy hogyan lehet ilyen jó szaga valakinek (macska), aki öt éve fürdött utoljára.

9 megjegyzés:

  1. tulajdonképp, ha ezt így vágod, te is az "ufo-k" közé tartozol, mert a tudatosságod az általam ismert átlag fölé lő. azaz képes vagy észrevenni azt, amit gondolsz arról amit gondolsz. az a pár ilyen űrhajós, akit van szerencsém ismerni, vagy valami sikamlós csúcsvezető, vagy emberkerülő, mert kellő empátia híján nem hajlandó buta játszmákra pazarolni az erejét és ez antiszoc hatást kelt a többiben.

    VálaszTörlés
  2. hát nemtom. antiszoc vagyok, de nem különösebben bölcs vagy tudatos:)

    VálaszTörlés
  3. antiszoc, mint hatás, vagy mint életmód?
    amúgy az "ufo" megjelölést használtam. nem kell mindig bújtatott értelmet keresni a sorok közt. (kajánul röhög)

    VálaszTörlés
  4. hatás és életmód egyben, bár mindent jól titkolok, ezt is:).
    a tudatosságot én a bölcsességgel azonosítom, ezér mostam egybe őket.
    btw ufónak sosem éreztem magam, szerintem ezt a kategóriát azok tartják fenn maguknak, akik valami rejtélyes okból kifolyólag folyamatosan azt szeretnék bebizonyítani mindenkinek, hogy ő_k_a_n_n_y_i_r_a_d_e_a_n_n_y_i_r_a különböznek, ez meg tök fölösleges mert nem igaz.

    VálaszTörlés
  5. nos, némi provokáció volt az az égi jármű.
    szóval hatás és életmód egyben... roppant "tömény" nő lehetsz. riszpekt a ottani valóságodnak. :]

    VálaszTörlés
  6. provokáció, nyilvánpersze. btw biztos baromi idegesítő vagyok,jó, hogy mondod:D

    VálaszTörlés
  7. :D ja, hazajövök bányából, kilenc kölök sír kajáért, az anyjukat még meg sem tudom verni, hogy miért nem főz, így leülök téged olvasni, hogy legyen kellő kiindulási alapom...
    amúgy mi a btw? most komolyan.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.