péntek, október 02, 2009

"hogy mik vannak és hogy kell vigyázni"

Képtelen vagyok vitatkozni, mert mindent gondolok egyszerre.
Ezzel a problémával még egy (utólag visszagondolva rettenetesen buta) pszichológusnak is előhozakodtam pár éve - mindennek az ellenkezőjét is gondolom és ettől nagyon szenvedek -, aki kitessékelt, mondván ez csak lila bölcsészköd. Próbáltam ugyan némi részvétet kicsikarni belőle, nyakamba hurkolt köteleket emlegettem, de elhajtott a francba, ki érti ezt...

Tegnap öt órán át vitatkoztunk a tudományról, az emberről, az emberi és állati lélekről, tudatról, a tudósok felelősségéről, morálról és hitről.
Kiderült többek között, hogy nem vagyok materialista, ráadásul szép nagy orosz lelkem (SZNOL) sem hagyja racionalizálni magát, így hát egyértelmű, hogy reménytelen romantikusként halok majd meg egy szép napon.

2 megjegyzés:

  1. Hát szerintem ez alkati adottság. Valószínűleg nem szeretsz túlságosan kötődni a "zavaró érzelmeidhez", pld. a vágyadhoz, vagy bármilyen egyéb érzelmedhez, ezért átlátsz rajta, mint valami jövő-menő jelenségen. Képes vagy szinte bármilyen belső jelenséget megfogni, megragadni, megnézni, elemezni, látni pro és kontra. Mintha egy moziban ülnél, távolságot tartva a dologtól. Egy szóval: zseniális analizátor vagy! :-)

    Persze néha furcsának érzi ezt az alkatot az ember, de talán meg van a jó oldala is...

    VálaszTörlés
  2. Hát, most épp egészen komoly tapasztalataim vannak a SZNOL-ról (származásilag is), azzal nem könnyű.
    Vagyis most épp nagyon nehéz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.